Ασφαλείς συναλλαγές με το Δημόσιο με ένα κλικ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ασφαλείς-συναλλαγές-με-το-δημόσιο-με-έ-562962520

Ασφαλείς συναλλαγές με το Δημόσιο με ένα κλικ

Η υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης IMPACT B2G EINVOICING ελαχιστοποιεί τη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις, παρέχει ασφάλεια δεδομένων, ταχύτερες πληρωμές και προλαμβάνει τις απάτες.

Ένα εύχρηστο και αξιόπιστο εργαλείο για τη διαχείριση των συναλλαγών τους με το Δημόσιο προσφέρει στις επιχειρήσεις η IMPACT μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τιμολόγησης IMPACT B2G EINVOICING. Αφότου καθιερώθηκε όλες οι συναλλαγές των ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο δημόσιων συμβάσεων να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, οι επιχειρήσεις-προμηθευτές είναι υποχρεωμένες να διαβιβάζουν τα τιμολόγιά τους στην πλατφόρμα MyDATA της ΑΑΔΕ. Αυτή η νέα πραγματικότητα στον τρόπο που οι επιχειρήσεις συναλλάσσονται με τους δημόσιους φορείς καθιστά απαραίτητη τη συνεργασία τους με κάποιον πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Η IMPACT, εταιρεία του Ομίλου SOFTONE, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο περισσότερα από 25 χρόνια, υπήρξε μία από τις πρώτες εταιρείες που πιστοποιήθηκαν επίσημα από την ΑΑΔΕ, λαμβάνοντας άδεια καταλληλότητας για την ηλεκτρονική διαβίβαση κάθε είδους παραστατικού πώλησης Β2Β, Β2C και B2G.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Η cloud υπηρεσία B2G EINVOICING απαλλάσσει κάθε επιχείρηση-προμηθευτή του Δημοσίου από οποιαδήποτε εργασία εκτύπωσης, αρχειοθέτησης, εμφακέλωσης και αποστολής έντυπων παραστατικών. Το B2G EINVOICING επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο τόσο με το υφιστάμενο εμπορικό λογισμικό (ERP) της επιχείρησης όσο και με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ, ελέγχοντας και αυθεντικοποιώντας κάθε συναλλαγή σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί των προμηθειών Δημοσίου (ακολουθώντας το ευρωπαϊκό πρότυπο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης).

Η υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης της IMPACT έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες επιχειρήσεις για την έκδοση και διαβίβαση εκατομμυρίων παραστατικών, διασυνδέοντας με τον τρόπο αυτό περισσότερες από 640.000 επιχειρήσεις (εκδότες και παραλήπτες).

Ως SaaS υπηρεσία (Software as a Service), δεν απαιτεί αρχική επένδυση. Η επιχείρηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε εγκατάσταση, δεν απαιτούνται ενημερώσεις και αναβαθμίσεις. Παράλληλα, το B2G EINVOICING προσφέρει απόλυτη ασφάλεια δεδομένων, καθώς λειτουργεί στην πλατφόρμα Microsoft Azure, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να εκδίδουν και να διακινούν ηλεκτρονικά τιμολόγια απευθείας από το σύστημα λογισμικού ή τιμολόγησης που χρησιμοποιούν. Με ένα μόνο κλικ, αρχειοθετώντας τα αυτόματα στο cloud.

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ IMPACT B2G EINVOICING ΣΕ 5 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

  1. Ο προμηθευτής εκδίδει το παραστατικό από το εμπορικό του λογισμικό και το αποστέλλει στην υπηρεσία B2G EINVOICING με το πάτημα ενός κουμπιού.
  2. Το παραστατικό αποστέλλεται στην ΑΑΔΕ, ώστε να ενημερωθούν τα ηλεκτρονικά βιβλία του εκδότη, αλλά και να λάβει Αριθμό ΜΑΡΚ και Συμβολοσειρά Αυθεντικοποίησης.
  3. Το B2G EINVOICING δημιουργεί το ηλεκτρονικό παραστατικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Μορφοτύπου και το αποστέλλει στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) της ΓΓΠΣ μέσω του δικτύου PEPPOL.
  4. Το ΚΕΔ λαμβάνει το σχετικό παραστατικό και το δρομολογεί στην αρμόδια Αναθέτουσα Αρχή.
  5. Ο προμηθευτής μέσω της υπηρεσίας B2G EINVOICING, έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση επεξεργασίας των παραστατικών του από την πλευρά του Δημοσίου.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση «Business to Government» συμβάλει παράλληλα αποφασιστικά στη μείωση της γραφειοκρατίας, στον περιορισμό του διοικητικού κόστους της δημόσιας διοίκησης και στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση του Δημοσίου. Η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορη και -ίσως το πιο σημαντικό- η εκκαθάριση των τιμολογίων ταχύτερη.

Πρακτικά δημιουργεί ένα ψηφιακό workflow αντικαθιστώντας τις περίπλοκες διαδικασίες που βασίζονται σε χαρτί, καθώς τα τιμολόγια και τα σχετικά έγγραφα εκδίδονται, διαβιβάζονται και εγκρίνονται ηλεκτρονικά μέσω ενός ασφαλούς καναλιού.

Εξοικονομεί χρόνο, γιατί οι αναθέτουσες αρχές του Δημοσίου και οι προμηθευτές δεν χρειάζεται να ξοδεύουν ώρες σε χειροκίνητη εισαγωγή δεδομένων, καθώς τα σχετικά πεδία συμπληρώνονται αυτόματα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ακρίβεια και ελαχιστοποίηση λαθών.

Η χρήση της υπηρεσίας επιταχύνει τους κύκλους πληρωμών. Οι προμηθευτές πληρώνονται πιο γρήγορα, βελτιώνοντας τις ταμειακές ροές της επιχείρησής τους και μειώνοντας την οικονομική πίεση. Και βέβαια, οι ψηφιακές διαδικασίες ενισχύουν την ασφάλεια, έναντι παραδοσιακών μεθόδων που βασίζονται σε έντυπα παραστατικά.

Εξασφαλίζει τη νομοθετική συμμόρφωση, καθώς είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τις απαιτήσεις για αποκλειστική χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων στις συμβάσεις του Δημοσίου. Τέλος, διευκολύνει το διασυνοριακό εμπόριο τόσο εντός της Ε.Ε. όσο και διεθνώς.

Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία B2G EINVOICING της IMPACT εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT