BESPOKE AI: Τεχνητή νοημοσύνη και καθημερινότητα σε αρμονία
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
bespoke-ai-τεχνητή-νοημοσύνη-και-καθημερινότ-562972831

BESPOKE AI: Τεχνητή νοημοσύνη και καθημερινότητα σε αρμονία

Με τις νέες προηγμένες οικιακές συσκευές της Samsung

Μπορούσες από την αρχή να αντιληφθείς, περνώντας την είσοδο του «les Pavillon des Étangs», στο Παρίσι, μέσα στην καρδιά του φυσικού τοπίου, πως η παρουσίαση των προϊόντων BESPOKE AI της Samsung θα είχε κάτι το ξεχωριστό. Δίπλα στο πράσινο, στην πόλη που θα «στεγάσει» τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, η εταιρεία μας έδωσε μια πρώτη γεύση από το πως θα μοιάζει η καθημερινότητά μας σε ένα βιώσιμο και τεχνολογικά προηγμένο μέλλον. Μια όψη που αποκαλύπτονταν την ίδια ημέρα στην άλλη άκρη του κόσμου, στη Σεούλ και τη Νέα Υόρκη, ξετυλίγοντας έτσι σε παγκόσμια κλίμακα, τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει τον τρόπο που ζούμε στο ίδιο το σπίτι μας. Τα πάντα μοιάζουν να ξεκινούν από εκεί.

BESPOKE AI: Τεχνητή νοημοσύνη και καθημερινότητα σε αρμονία-1

«Do less, live more», είναι το μότο στην αίθουσα της παρουσίασης και μια ματιά στον τρόπο που λειτουργούν τα νέα προϊόντα BESPOKE AI αρκεί για να σε πείσει πως ό,τι υποδηλώνει η φράση αυτή είναι αλήθεια. Στην καθημερινότητα του αύριο, οι συσκευές συνδέονται συνολικά, δημιουργώντας ένα δίκτυο, έξυπνων «φιλικών» και ασφαλών τρόπων για να λύνουμε τα μικρά προβλήματα της ημέρας.

Η επιτυχία της Samsung στην Ευρώπη είναι ασφαλώς δεδομένη, αφού όπως δήλωσε και ο Benjamin Braun, Chief Marketing Officer στη Samsung Europe, ανεβαίνοντας στη σκηνή, είναι εδώ και 18χρόνια η νούμερο ένα εταιρία αναφορικά με τις τηλεοράσεις. «Τώρα θέλουμε να ενισχύσουμε τα ευρωπαϊκά σπίτια ακόμη περισσότερο», ανέφερε πριν οι Neil Rochel και Tanya Weller παρουσιάσουν τα νέα προϊόντα.

«Αυτά τα προϊόντα ξεπερνούν τη συνδεσιμότητα, είναι σχεδιασμένα για να μαθαίνουν τις συνήθειες σας, να περιμένουν τις ανάγκες σας και να προσαρμόζονται στο δικό σας ξεχωριστό τρόπο ζωής» είπε η Tanya Weller, Επικεφαλής Μάρκετινγκ Οικιακών Συσκευών στη Samsung Αγγλίας, και σύντομα οι ομιλητές μας έδωσαν μια γεύση από το πώς θα μοιάζει ένα ενεργειακά έξυπνο, τεχνολογικά προηγμένο και ασφαλές αύριο. Σε λίγο γίναμε μάρτυρες μιας «ζωντανής επίδειξης» των προϊόντων, που μας μετέφεραν για λίγες ώρες σε έναν κόσμο όπου κάθε μας συσκευή εξελίσσεται μεταμορφώνοντας παράλληλα τον τρόπο που τη διαχειριζόμαστε.

BESPOKE AI: Τεχνητή νοημοσύνη και καθημερινότητα σε αρμονία-2

Προηγμένη Συνδεσιμότητα

Για αρχή αναλογιστείτε απλά πόσο απαραίτητο είναι να συνδέονται όλες οι συσκευές μεταξύ τους. Ποιος δεν θα ήθελε ένα «κέντρο ελέγχου» από το οποίο θα διαχειρίζεται τα πάντα χωρίς να κουνηθεί από τη θέση του; Για αυτό υπάρχει 3D Map View, μια λειτουργία που παρέχει πλήρη και τρισδιάστατη προβολή του σπιτιού επιτρέποντάς  να εντοπίζετε εύκολα όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες και να τις ελέγχετε. Την ίδια στιγμή, όλα μπορούν να περνούν από το κινητό σας, αφού μέσω του Mobile Smart Connect μπορείτε να εκτελείτε βασικές λειτουργίες από όπου κι αν είστε. Κάθε συσκευή βρίσκεται μέσα σε μια εφαρμογή, το SmartThings. Ένα άγγιγμα στην οθόνη είναι αρκετό για να αλλάξετε όποια λειτουργία των συσκευών εσείς επιθυμείτε.

Γνωρίζοντας τα έξυπνα προϊόντα για το σπίτι

Φανταστείτε ότι μπορεί να μαγειρεύετε και να κλείσετε από την κουζίνα το κλιματιστικό στο δωμάτιο σας, να πλένετε τα ρούχα και να ενεργοποιήσετε από το μπάνιο την ηλεκτρική σκούπα στο σαλόνι σας. η οποία θα αναγνωρίζει κάθε επιφάνεια και θα προσαρμόζεται για να την καθαρίσει ή να τη σφουγγαρίσει αναλόγως. Φανταστείτε να σηκώνετε μια κλήση από την οθόνη του πλυντηρίου σας ή το ψυγείο σας να σας υπενθυμίζει πως οι ντομάτες που βάλατε πριν δέκα μέρες πρέπει να καταναλωθούν, και μαζί, να σας προτείνει δυο συνταγές για το πώς να τις μαγειρέψετε. Με ενσωματωμένο Wi-Fi, εσωτερικές κάμερες, chip τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και με τη δυνατότητα εξελιγμένης προφορικής επικοινωνίας με το φωνητικό βοηθό της Samsung, το Bixby, οι συσκευές συνδέονται και ελέγχονται με όποιον τρόπο σας βολεύει. Μπορείτε πια να προφέρετε σύνθετες προτάσεις και να συνομιλείτε κανονικά με το Bixby με εντολές που γίνονται εύκολα κατανοητές. Μπορείτε για παράδειγμα να πείτε «Ενεργοποίησε το κλιματιστικό και ενημερώστε με για τον καιρό». Και εκείνο θα το κάνει για εσάς.

Για αρχή, δείτε το έξυπνο πλυντήριο. Το Bespoke AI Laundry Combo™ ρυθμίζει την απόδοση πλύσης και στεγνώματος για κάθε φορτίο και αναγνωρίζει το βάρος των ρούχων, διανέμοντας την κατάλληλη ποσότητα νερού και απορρυπαντικού. Επίσης, ανιχνεύει το ύφασμα και παρακολουθεί το επίπεδο ρύπανσης προσθέτοντας περισσότερο απορρυπαντικό και αυξομειώνοντας το χρόνο πλύσης, εάν είναι απαραίτητο. Εδώ το στέγνωμα έρχεται αυτόματα ανάλογα με το βάρος και τον τύπο του υφάσματος. Εάν μάλιστα θέλετε να δείτε πόσο νερό και πόση ενέργεια καταναλώθηκαν σε κάθε πλύση, μπορείτε να το κάνετε μέσω της εφαρμογής Smart Things.

Μεταφερθείτε τώρα για λίγο στο σαλόνι σας, και ψηλαφίστε μια ρομποτική ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστρα, που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης καθαρίζει με τον πιο απίστευτο τρόπο. Το Bespoke Jet Bot Combo™ αναγνωρίζει με μια κάμερα διάφορα αντικείμενα,  ανθρώπους  και κατοικίδια ζώα, καθώς και τα πιο δυσδιάκριτα αντικείμενα, όπως τα λεπτά καλώδια τηλεφώνου, καθώς επίσης και τα χαλιά ή τις μοκέτες. Όταν βρεθεί μπροστά σε κάποιο σκαλί ή σκούπα θα σηκώσει τη σφουγγαρίστρα της ή θα την επαναφέρει στη βάση της, για να αποφύγει να λερώσει το χαλί. Έχει επίσης με το Clean Station Steam+, λειτουργίες για αυτόματη συντήρηση της συσκευής, όπως το άδειασμα της σακούλας σκόνης, το γέμισμα της δεξαμενής νερού, το πλύσιμο και τον εντατικό καθαρισμό με ατμό[1] της σφουγγαρίστρας. Αλήθεια, πόσο πιο εύκολο μπορεί να γίνει το καθάρισμα;

Το πιο εντυπωσιακό προϊόν από όλα βρίσκεται στην κουζίνα και στο 4-Door French Door Refrigerator. Πρόκειται για ένα μεγάλο «έξυπνο» ψυγείο που θα λύσει τα χέρια σας όσον αφορά την σωστή αποθήκευση και αξιοποίηση τροφίμων.  Το AI Family Hub™+[2] , που είναι η μεγάλη οθόνη LCD στο μπροστινό δεξί μέρος του ψυγείου, είναι το «κλειδί» για τη διαισθητική εμπειρία AI. Από εκεί, μπορείτε να βλέπετε προτεινόμενες συνταγές και να αναπαράγετε μουσική και βίντεο για ψυχαγωγία στην κουζίνα. Υπάρχει επίσης μια εσωτερική κάμερα για να αναγνωρίζει 33 φρέσκα τρόφιμα που μπαίνουν και βγαίνουν από το ψυγείο. Μπορείτε φυσικά πάντα να τσεκάρετε τι έχετε στο ψυγείο σας από όπου κι αν είστε μέσω της εφαρμογής SmartThings από το κινητό σας.

BESPOKE AI: Τεχνητή νοημοσύνη και καθημερινότητα σε αρμονία-3

Προηγμένη τεχνολογία και ενεργειακά φιλικές συσκευές

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που δείχνουν ότι η αλλαγή στην καθημερινότητα μας με την τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη έρθει και αυτή ξεκινά από το σπίτι μας. Όμως μαζί με την τεχνολογική εξέλιξη η πρόνοια για την εξοικονόμηση ενέργειας στην εποχή μας είναι επίσης καθοριστική. Και οι άνθρωποι της Samsung δείχνουν να το γνωρίζουν καλά. Υπάρχουν για παράδειγμα χαρακτηριστικά, όπως το «Optimal Charging», που προστίθενται προκειμένου να μπορείτε από μόνοι σας να προγραμματίζετε την κατανάλωση ενέργειας στις συσκευές.. Η προνοητικότητα στον τομέα της ενέργειας βέβαια, έρχεται και μέσω της συνεργασίας. Η Samsung κλείνει συμφωνίες συνεχώς με εταιρείες όπως για παράδειγμα η British Gas, συνδέοντας συγκεκριμένες λειτουργίες της εφαρμογής της με οικονομικά οφέλη μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας.

Σήμερα, η Samsung δημιουργεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης ένα καινούργιο αύριο. Και στο αύριο αυτό, η ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα. Κάτι τέτοιο δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Σε έναν κόσμο υπερ-συνδεδεμένων συσκευών η Samsung προβάλει την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ασφαλείας Knox. Έτσι, όλα σας τα δεδομένα του χρήστη που βρίσκονται στις συσκευές αυτές προστατεύονται.

Η ολοκλήρωση της ζωντανής επίδειξης των παραπάνω συσκευών Bespoke AI, δεν μπορεί παρά να συναρπάσει. Έχουμε μόλις γίνει μάρτυρες του πως ένας τεχνολογικά καλπάζων κόσμος μπορεί επί τέλους να αλλάξει τις ζωές όλων μας. Πρόκειται για έναν κόσμο που κάνει έννοιες όπως η τεχνητή νοημοσύνη να μεταμορφώνονται από θολές, σε ωφέλιμες. Ένα σύμπαν οικιακών συσκευών που είναι προσαρμοσμένο στις δικές μας προσωπικές ανάγκες, ενώ την ίδια στιγμή σέβεται αξίες που διαπερνούν τα ηπειρωτικά σύνορα. Από τη Σεούλ στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, ο κόσμος γνώρισε για πρώτη φορά τα θεμέλια για ένα πραγματικά έξυπνο σπίτι.

Ο Benjamin Braun, πριν κλείσει την ομιλία του, ανέφερε. «Όπως ακούσατε σήμερα AI ήδη αλλάζει τις ζωές μας για το καλύτερο. Ελπίζω όλοι να συμφωνούμε πως υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες μπροστά μας και αυτό είναι απλά η αρχή. Όσο συνεχίζουμε να ξεκλειδώνουμε τις μεγάλες δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας στη Samsung δεσμευόμαστε να μεγιστοποιούμε τα οφέλη που προσφέρουμε στους καταναλωτές με όποιο δυνατό τρόπο».

Αυτή μοιάζει να είναι μόνο η αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT