Ανάσα πρασίνου στην Πεντέλη
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ανάσα-πρασίνου-στην-πεντέλη-562974658

Ανάσα πρασίνου στην Πεντέλη

Σημαντική πρωτοβουλία αναδάσωσης από τη Henkel Hellas και τους εργαζόμενους της Henkel Consumer Brands.

Στη φύτευση 250 δέντρων στην περιοχή Αγία Τριάδα, στον Άγιο Στέφανο, στο όρος Πεντέλη, προχώρησαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι της Henkel Consumer Brands, σε μια προσπάθεια να δοθεί ανάσα πρασίνου στο φυσικό περιβάλλον της Αττικής που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών. Η 1η εθελοντική δράση αναδάσωσης στο βουνό της Πεντέλης επιβεβαιώνει την αφοσίωση της Henkel Hellas στην εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω δράσεων που αναδεικνύουν την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή της.

Η Henkel Hellas, στο πλαίσιο της της περιβαλλοντικής της δράσης, αναλαμβάνει άλλη μία πρωτοβουλία και χρηματοδοτεί έργο αναδάσωσης με τη φύτευση περισσότερων από 5.000 δέντρων στην Πεντέλη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει τη φροντίδα και την επιβίωση τους για τα επόμενα 3 χρόνια.

Ανάσα πρασίνου στην Πεντέλη-1

Βιοποικιλότητα και πυροπροστασία

Με πλατύ χαμόγελο και ενθουσιασμό οι εργαζόμενοι της Henkel Consumer Brands, του τομέα που κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών, πλυσίματος των ρούχων και καθαρισμού του σπιτιού, μαζί με τις οικογένειες τους και την ομάδα Sympraxis συμμετείχαν εθελοντικά και φύτεψαν τα πρώτα 250 δέντρα στην περιοχή. Το συγκεκριμένο σημείο επελέγη επειδή εκεί δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικής αναγέννησης. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν επελέγησαν με γνώμονα την ανάγκη να ενισχυθεί η βιοποικιλότητα της περιοχής και να λειτουργούν αποτρεπτικά στην εξάπλωση της οποιαδήποτε πυρκαγιάς που μπορεί να εκδηλωθεί στην περιοχή. Οι 70 εθελοντές που συμμετείχαν στην αναδάσωση της Αγίας Τριάδας, εκτός της προσπάθειας που κατέβαλαν να δοθεί ξανά ζωή σε αυτόν τον σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, θέλησαν να επισημάνουν για άλλη μια φορά τη σημασία της ανάληψης ενεργούς δράσης για την προστασία και την ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος.

Ανάσα πρασίνου στην Πεντέλη-2

Οι εθελοντικές δράσεις θα συνεχιστούν

Η General Manager Greece & Cyprus του Henkel Consumer Brands, Carolina Markiewicz – Kuskowska και η Στρατηγούλα Βαμβαλή,”Head of Marketing and Trade Marketing Greece & Cyprus, Henkel Consumer Brands”, δεσμεύθηκαν ότι οι εθελοντικές δράσεις θα συνεχιστούν μεθοδικά με την αρωγή έμπειρης επιστημονικής καθοδήγησης, τη σταθερή παρακολούθηση και τη συνεχή φροντίδα των αναδασωμένων περιοχών, με στόχο να αναγεννηθεί ένας φυσικός τόπος μέσα από το έργο αναδάσωσης της Henkel Hellas. Η επιτυχία της δράσης θα κριθεί από το ποσοστό επιβίωσης των δένδρων που θα φυτευτούν και όχι μόνο από τον αριθμό τους.

«Ευχαριστούμε τους εθελοντές και τη Henkel Hellas»

«Στόχος της περιφέρειας είναι η αποκατάσταση όλων των καμένων εκτάσεων της Αττικής μέσα από οργανωμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σε συνδυασμό με τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές και τη Henkel Hellas. Χαιρετίζουμε με σεβασμό την προσπάθεια αυτή και είμαστε πάντα δίπλα σας» σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης  Ανατολικής Αττικής, Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά, κ. Βίκυ Καβαλλάρη. «Χαιρόμαστε πραγματικά και δίνουμε πολλά συγχαρητήρια στην εξαιρετική πρωτοβουλία των εθελοντών της Henkel Hellas, που είναι σήμερα κοντά μας προκειμένου να βοηθήσουν να αποκατασταθεί η φυσική ομορφιά αυτού του τόπου. Δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στην συνεργασία από κοινού για να μπορούμε να αναβαθμίσουμε και να προστατέψουμε  αυτό το όμορφο τοπίο» σημείωσε η κ. Κατερίνα Μαϊχόσογλου, Δήμαρχος Διονύσου-Αγίου Στεφάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή