Η COSMOTE συμβάλλει στην ανάπτυξη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και στις δεξιότητες του αύριο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-cosmote-συμβάλλει-στην-ανάπτυξη-της-εκπαιδ-562982305

Η COSMOTE συμβάλλει στην ανάπτυξη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και στις δεξιότητες του αύριο

Διαχρονική επένδυση στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων

Πριν από 10 χρόνια εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από κάθε γωνιά της χώρας, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη ρομποτική, να αναπτύξουν STEM δεξιότητες και να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, μέσα από τον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 από τον STEM Education με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. 

Ο φετινός, 10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2024 ολοκληρώθηκε, με τη μεγάλη συμμετοχή 9.000 μαθητών από όλη την Ελλάδα, αποδεικνύοντας γι’ ακόμη μία φορά πως οι νέοι μας, ανταποκρίνονται με την ίδια θέρμη στο κάλεσμα αυτό, αναζητώντας συνεχώς κίνητρο για να εμβαθύνουν στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Η COSMOTE συμβάλλει στην ανάπτυξη της Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής και στις δεξιότητες του αύριο-1

Κατά τη διάρκεια του τελικού διαγωνισμού, ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του στην διάδοση και εξέλιξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής, σχολίασε: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση βλέπουμε σήμερα χιλιάδες νέους να ασχολούνται με την ρομποτική και να παρουσιάζουν πρωτότυπες τεχνολογικές λύσεις. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν. Πριν από μια δεκαετία, ήμασταν από τους πρώτους που αντιλήφθηκαν τη σημασία του STEM και της διάδοσής του στις νέες γενιές. Πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε στους νέους για να αναπτύξουν τις ψηφιακές και άλλες σημαντικές δεξιότητες, καθώς και για να ενισχύσουμε τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους προς την επιστήμη και την τεχνολογία. Σήμερα με ικανοποίηση διαπιστώνουμε τα σημαντικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.»

Από το 2014 και κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που εφαρμόζονται σε διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας, με στόχο να δημιουργήσουν την κοινωνία του αύριο που ονειρεύονται. Στα δέκα χρόνια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 53.000 μαθητές, έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 15.800 δάσκαλοι και καθηγητές και έχουν δοθεί δωρεάν περισσότερα από 1.100 πακέτα εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως σε συνολικό επίπεδο, οι άμεσοι και οι έμμεσοι ωφελούμενοι των δράσεων υπολογίζονται σε 330.000.

«Στο χρονικό διάστημα των δέκα χρόνων έχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές ως διοργανωτές του πανελλήνιου διαγωνισμού, βλέποντας τους μαθητές της χώρας μας να κατανοούν καλύτερα τις φυσικές επιστήμες, τους αυτοματισμούς, να σκέφτονται ως μηχανικοί και να εργάζονται ομαδικά. Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε την COSMOTE για τη συνεχή στήριξή της.», ανέφερε σχετικά ο κ. Γιάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος των WRΟ Hellas και STEM Education.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT