Η επόμενη μέρα για τη Θεσσαλία: Ανακοινώνεται νέο αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-επόμενη-μέρα-για-τη-θεσσαλία-ανακοιν-562982491

Η επόμενη μέρα για τη Θεσσαλία: Ανακοινώνεται νέο αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα

Η Θεσσαλία βρίσκεται σε ένα μεγάλο σημείο καμπής μετά την τεράστια καταστροφή του περασμένου Φθινοπώρου. Οι επιπτώσεις της καταιγίδας «Daniel» στη λεγόμενη «καρδιά της αγροτικής Ελλάδας», αποτέλεσαν ένα γεγονός που ανέτρεψε τις ζωές των κατοίκων και συγκλόνισε τη χώρα μας, καθώς προκάλεσε πρωτόγνωρες καταστροφές στις υποδομές, στις καλλιέργειες και στις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Σε εθνικό επίπεδο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάτι πρωτόγνωρο, καθώς το εγχείρημα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η καταιγίδα είναι πολύ μεγάλο. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε πως μέρα με τη μέρα ο στρατηγικός σχεδιασμός θωράκισης της περιοχής απέναντι σε μελλοντικές απειλές είναι αναγκαίος και απαραίτητος για την ανάκαμψη και την προστασία της Θεσσαλίας.

Η επόμενη μέρα για τη Θεσσαλία: Ανακοινώνεται νέο αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα-1

Η Coca-Cola στην Ελλάδα, μια εταιρεία που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγεισών περιοχών υλοποιώντας δράσεις για την έμπρακτη στήριξη και την άμεση ανακούφιση τους, αποτελεί ένα παράδειγμα εταιρείας η οποία επικεντρώνεται στην «επόμενη ημέρα» και αναλαμβάνει δράση, όχι μόνο για την άμεση ανακούφιση αλλά και για την προσφορά ουσιαστικής αρωγής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ενεργειών άμεσης ανακούφισης η Coca-Cola στην Ελλάδα υλοποίησε δωρεά 2 εκατομμυρίων φιαλών νερού ΑΥΡΑ τα οποία μοιράστηκαν σε συνανθρώπους μας που δεν είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Παράλληλα, και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου υποστήριξε για ένα ολοκληρωμένο πεντάμηνο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής και ιατροφαρμακευτικής αρωγής για τους πληγέντες, μέσω κινητής μονάδας που πραγματοποιεί οργανωμένες επισκέψεις σε χωριά, αλλά και επισκέψεις πόρτα-πόρτα για τις ευπαθείς ομάδες.

Η επόμενη μέρα για τη Θεσσαλία: Ανακοινώνεται νέο αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα-2

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για έργα υποδομής που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της ευρύτερης περιοχής απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε πρόσφατα στα Τρίκαλα, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συζητήθηκε η υλοποίηση ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στην πόλη των Τρικάλων.

Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, ενισχύοντας τα έργα που ήδη υλοποιεί ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων (ΔΕΥΑΤ). Επιπλέον, αποτελεί την πρώτη σύμπραξη ιδιωτικού-δημόσιου τομέα στην περιοχή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία. Σε τόσο ιδιαίτερες συνθήκες όπως η συγκεκριμένη, η συνέργεια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οδηγεί σε αποτελεσματική ανάπτυξη έργων και υπηρεσιών, ενισχύοντας την οικονομική και κοινωνική ευημερία της περιοχής.

Η επόμενη μέρα για τη Θεσσαλία: Ανακοινώνεται νέο αντιπλημμυρικό έργο στα Τρίκαλα-3

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ενός αγωγού απομάκρυνσης όμβριων υδάτων από την περιοχή της Μπάρας των Τρικάλων, μιας εκ των περιοχών της που υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τις καταστροφικές πλημμύρες, ενώ στόχος είναι να παραδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες και να μπορέσει να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας σε ενδεχόμενα μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης, παράλληλα με το παραπάνω τεχνικό έργο, ο διεθνής οργανισμός GWP-Med θα υλοποιήσει δράσεις ενδυνάμωσης τοπικών φορέων καθώς και επιμορφωτικές δράσεις σχολικής εκπαίδευσης στα Τρίκαλα για την προώθηση της ορθής διαχείρισης των υδατικών πόρων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την υιοθέτηση καλών πρακτικών και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή