Βayer Ελλάς: Δέσμευση, καινοτομία, βιωσιμότητα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
βayer-ελλάς-δέσμευση-καινοτομία-βιωσιμό-562984822

Βayer Ελλάς: Δέσμευση, καινοτομία, βιωσιμότητα

Η Ana Vega, διευθύνουσα σύμβουλος της Bayer Ελλάς, μιλά για την επόμενη μέρα της εταιρείας, που συμπληρώνει σχεδόν 70 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας, σε ένα απαιτητικό περιβάλλον αλλαγών και προκλήσεων

Σχεδόν 70 χρόνια παρουσίας συμπληρώνει η Bayer στην Ελλάδα, έχοντας πάντα σταθερή δέσμευση προς τη χώρα, ενισχύοντας την καινοτομία, στηρίζοντας έμπρακτα την έρευνα και την ανάπτυξη σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία και η γεωργία, αλλά και διασφαλίζοντας ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της, στο οποίο οι στρατηγικές συμπερίληψης, ισότητας και ενδυνάμωσης των γυναικών κατέχουν κεντρικό ρόλο. Σε αυτή την απαιτητική εποχή αλλαγών και ψηφιακού μετασχηματισμού, οι προκλήσεις είναι περισσότερες από ποτέ. Προσανατολισμένη στο να υπηρετήσει την κεντρική αποστολή της εταιρείας «Υγεία και Τροφή για όλους», η Ana Vega, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς, ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Οκτώβριο, επισημαίνοντας από την πρώτη στιγμή ότι η κληρονομιά της εταιρείας στη χώρα μας, που συνδυάζει την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων μέσα από ένα μοναδικό μίγμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην υγεία, τη γεωργία και τα προϊόντα αυτοφροντίδας, είναι χτισμένη πάνω σε γερά θεμέλια επιτυχίας.

Τι προσδοκά όμως η ίδια για το μελλοντικό αποτύπωμα της Bayer στην ελληνική οικονομία και κοινωνία; «Η Bayer Ελλάς έχει αναλάβει σειρά από πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών για την προώθηση της αειφόρου γεωργίας, τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών και υπεύθυνων επιχειρηματικών ενεργειών για ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη και την κοινωνία», επισημαίνει η κα Vega. «Με τις καινοτόμες λύσεις της, η Bayer θέλει να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τους πελάτες και την κοινωνία στους τομείς της υγείας και της διατροφής. Μέσω της συνεχούς ανάπτυξης νέων προϊόντων, υπηρεσιών και πρωτοβουλιών, που προάγουν την καινοτομία και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αναγκών της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα, ενισχύουν την τοπική οικονομία, η Bayer Ελλάς πρωταγωνιστεί στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος στη χώρα μας».

Βayer Ελλάς: Δέσμευση, καινοτομία, βιωσιμότητα-1

Ολιστική προσέγγιση στην καινοτομία

Κατέχοντας εξάλλου ηγετική θέση ανάμεσα στις εταιρείες καινοτομίας και ξεχωρίζοντας για την ολιστική προσέγγισή της, η Bayer αναπτύσσει συνεχώς λύσεις, τεχνολογίες και επιχειρηματικά μοντέλα στα ερευνητικά κέντρα της, επενδύοντας σε έργα έρευνας και ανάπτυξης, στηρίζοντας την εξέλιξη των εργαζομένων και επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της μέσα από συνεργασίες με εξωτερικούς εταίρους. Στόχος είναι η καλύτερη κατανόηση των ασθενειών, η αποκρυπτογράφηση των διαφόρων κυτταρικών μηχανισμών, η ανακάλυψη εξατομικευμένων θεραπειών και η κατανόηση των μηχανισμών αντίστασης στις υπάρχουσες λύσεις, μαζί με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα και στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων και η ανάπτυξη συνεργειών με ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και start-ups, ώστε να προκύψουν δυναμικές προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και θα ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας. «Αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους για να προσφέρουμε πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και ψηφιακές λύσεις. Από τη δημιουργία προϊόντων όπως η Ασπιρίνη και η Bepanthol, μέχρι την προώθηση της επιστήμης στην Καρδιολογία, την Οφθαλμολογία, την Ογκολογία και την Ακτινολογία, την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στον τομέα της φυτοπροστασίας, καθώς και τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων, η δέσμευσή μας παραμένει η ίδια: να προχωράμε πάντα προς τα εμπρός, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της καινοτομίας και της αριστείας», λέει η κα Vega. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία αναπτύσσει ειδικά προγράμματα, όπως το επιτυχημένο ΗealthCare Accelerator, που σχεδιάστηκε με όραμα τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος στο οποίο ιατρική εκπαίδευση, κλινική πρακτική και κλινική έρευνα ενδυναμώνονται, αλληλοεπιδρούν και μεγιστοποιούν τα οφέλη για τους ασθενείς του σήμερα και του αύριο, σε ένα καινοτόμο και αποδοτικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Πρωτοποριακές ιδέες για ένα πιο υγιές μέλλον προωθεί επίσης το πρόγραμμα  Level-Up|G4A, που λειτουργεί ως μηχανισμός υποστήριξης και συμβουλευτικής για νεοσύστατες επιχειρήσεις στους τομείς της υγείας και αγροδιατροφής. «Η κύρια αποστολή του είναι η ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε βιώσιμες επιχειρήσεις, είτε μέσω οργανικής ανάπτυξης είτε μέσω της απόκτησης εξωτερικής χρηματοδότησης. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν συμβουλές από έμπειρα στελέχη της εταιρείας, ενώ παράλληλα προσφέρονται σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις επί κρίσιμων θεμάτων. Αυτό επιτυγχάνει διπλό όφελος για την ελληνική κοινωνία: από τη μία πλευρά, προωθεί την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες υγείας και τη γεωργική παραγωγή της χώρας και από την άλλη, δημιουργεί αξία για την ελληνική οικονομία», σημειώνει η Ana Vega.

Παράλληλα, θέτοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο, η Bayer εργάζεται για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και τη δημιουργία θετικού κοινωνικού αντικτύπου, ενσωματώνοντας στην εταιρική της ταυτότητα και την κοινωνική ευθύνη και υιοθετώντας ουσιαστικές στρατηγικές για τον άνθρωπο, την κοινωνία και τον πλανήτη. «Εφαρμόζουμε τεχνολογίες και διαδικασίες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις εγκαταστάσεις μας, ενώ έχουμε υιοθετήσει πρωτοβουλίες για τη μείωση της παραγωγής αποβλήτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την προώθηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Αυτές οι πρωτοβουλίες ενσωματώνουν τις αρχές βιωσιμότητας στις καθημερινές δραστηριότητες της εταιρείας, δημιουργώντας έτσι μακροπρόθεσμη αξία και συμβάλλοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Vega. «Επιπλέον, η Bayer έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη σε μη εξυπηρετούμενες κοινότητες. Μέσα από συγκεκριμένα έργα και συνεργασίες, η εταιρεία προάγει θετικές αλλαγές, αφήνοντας μια διαχρονική επίδραση για τις επόμενες γενιές».

Ισότητα, συμπερίληψη και ενδυνάμωση των γυναικών

Όμως η Bayer Ελλάς είναι πάνω από όλα το ανθρώπινο δυναμικό της. Θέτοντας ως προτεραιότητα και επενδύοντας στην ευημερία του, πρωτοστατεί στην προώθηση της ποικιλομορφίας, της ισότητας και της συμπερίληψης εντός του οργανισμού, αναγνωρίζοντας την αξία διαφορετικών προοπτικών και εμπειριών στη λήψη αποφάσεων και την επίλυση προβλημάτων. «Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου η διαφορετικότητα θα γιορτάζεται και ο καθένας θα μπορεί να αναπτύξει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του – όποιος κι αν είναι, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής τάξης, φυσικής και σωματικής ικανότητας, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων, με την προαγωγή μιας κουλτούρας που αξιοποιεί και εκτιμά τις μοναδικές απόψεις και εμπειρίες», λέει η κα Vega. Υπό αυτό το πρίσμα, η εταιρεία αναπτύσσει προγράμματα ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων των ανθρώπων της σε θέματα συμπερίληψης και διαφορετικότητας, προωθεί την καλλιέργεια πολυπολιτισμικής εταιρικής κουλτούρας, ενισχύει την πολιτική δικαιοσύνη και τον σεβασμό στην εργασία, εφαρμόζει νέους τρόπους εργασίας και άσκησης ηγεσίας και δημιουργεί νέες πολιτικές για ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον. «Οι εργαζόμενοι μας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας επιτυχίας μας και θέλουμε κάθε άνθρωπός μας να ενδυναμώνεται και να αισθάνεται ότι αξιοποιείται και υποστηρίζεται, ώστε να αναπτύξει τον καλύτερο εαυτό του» υπογραμμίζει η κα Vega.

Η ίδια, εξάλλου, ως γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος, κατανοεί βαθιά τη σημασία της ενδυνάμωσης των γυναικών σε κάθε οργανισμό. «Η παρουσία των γυναικών σε ηγετικές θέσεις αποτελεί καίριο στοιχείο για τη δημιουργία ενός ισχυρού και σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος», παρατηρεί. «Στην Bayer, έχουμε θεσπίσει πολιτικές που ενθαρρύνουν την ισότητα των φύλων και εξασφαλίζουν ότι οι γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες προαγωγής και εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας. Μέσω των πολιτικών, των πρακτικών και των συνεργασιών που υιοθετούμε, επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προωθεί την ισότητα των φύλων και ενισχύει τη συμμετοχή των γυναικών στη λήψη αποφάσεων, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη διαφάνεια». Με τη γυναικεία εκπροσώπηση στις ανώτερες διοικητικές θέσεις της εταιρείας να ξεπερνά το εθνικό μέσο ποσοστό (45% και 32% αντίστοιχα), με προγράμματα mentoring και παροχή ίσων ευκαιριών για εκπαίδευση και κατάρτιση, οι δεξιότητες και η εμπειρία των γυναικών ενισχύονται συνεχώς. «Η εκπροσώπηση των γυναικών στην ηγεσία έχει φέρει σημαντικές θετικές αλλαγές στη δυναμική του χώρου εργασίας και στην εταιρική κουλτούρα. Με ευρεία και ολοκληρωμένη προσέγγιση, στην Bayer Ελλάς, η ισότητα σε όλα τα επίπεδα δεν είναι απλά στόχος, είναι πραγματικότητα που ζει καθημερινά μέσα από τις πρακτικές και τις πρωτοβουλίες της αλλά και της στήριξης των ανθρώπων της σε κάθε πτυχή της ζωής τους, εντός και εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος», καταλήγει η κα Vega.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT