Ροφήματα MASTIQUA: Ο πολύτιμος σύμμαχος του οργανισμού στην ανακούφιση από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ροφήματα-mastiqua-ο-πολύτιμος-σύμμαχος-του-ο-562987198

Ροφήματα MASTIQUA: Ο πολύτιμος σύμμαχος του οργανισμού στην ανακούφιση από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Μια από τις πιο διαδεδομένες χρόνιες γαστρεντερικές διαταραχές, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ) επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα των ανθρώπων, υποβαθμίζοντας αισθητά την ποιότητα ζωής τους. Με βασικά συμπτώματα τον κοιλιακό πόνο και τις αλλαγές στη συχνότητα ή/και στη σύσταση των κενώσεων, αφορά περίπου έναν στους επτά ανθρώπους στον δυτικό κόσμο. Όμως οι πάσχοντες από ΣΕΕ έχουν στο πλευρό τους έναν φυσικό σύμμαχο: πλούσια σε βιοενεργά συστατικά και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις, η ρητίνη του μαστιχόδεντρου είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι, όπως έδειξε πρόσφατη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή, η κατανάλωση ροφημάτων MASTIQUA, εμπλουτισμένων με υδατικό εκχύλισμα μαστίχας Χίου μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και να συμβάλει στην ανακούφιση από αυτά.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 55 ενηλίκων ασθενών από την περιοχή της Αττικής ηλικίας 44 ετών κατά μέσο όρο, γυναικών στη συντριπτική τους πλειονότητα (74,5%). Περίπου οι μισοί (47,3%) ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προέκυψαν, η κατανάλωση MASTIQUA μειώνει αισθητά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Συγκεκριμένα, μειώνει τον κοιλιακό πόνο, τον τυμπανισμό (φούσκωμα) και τη δυσαρέσκεια  των ασθενών από τη λειτουργία του γαστρεντερικού τους συστήματος, αλλά και περιορίζει την επίδραση των συμπτωμάτων αυτών στην ποιότητα της ζωής τους. Συγχρόνως, δρα ευεργετικά και σε άλλες σημαντικές παραμέτρους, όπως είναι το αίσθημα δυσφορίας, η επιτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων και η αποφυγή τροφής. Οι ασθενείς αποκτούν καλύτερη εικόνα για το σώμα τους, έχουν ποιοτικότερες κοινωνικές σχέσεις και καλύτερη σεξουαλική υγεία. Μικρές βελτιώσεις παρατηρούνται επίσης στα επίπεδα φλεγμονής (ιντερλευκίνη 6) και οξειδωτικού στρες (ολική αντιοξειδωτική ικανότητα ορού) των ασθενών με ΣΕΕ. 

Πέρα όμως από τη θετική συμβολή των ροφημάτων MASTIQUA στη διαχείριση του ΣΕΕ, η μελέτη έδειξε πως η απόλαυση… μετράει. Νόστιμα και δροσιστικά, προσφέρονται  σε μια πλούσια γκάμα γεύσεων και καταναλώνονται ευχάριστα κάθε ώρα της ημέρας. Οι περισσότεροι ασθενείς χαρακτήρισαν τη γεύση, την επίγευση, το άρωμα και την υφή τους ως καλή ή πολύ καλή, δηλώνοντας πρόθυμοι να τα καταναλώνουν και μετά το τέλος της μελέτης καθώς και να τα προτείνουν σε άλλους. Ανθρακούχο ποτό με μαστιχόνερο ή και με άρωμα λεμόνι-λάιμ, λεμονάδα με μαστιχόνερο και ανθρακικό, μαστιχόνερο με χυμό βύσσινο και ανθρακικό, πράσινο τσάι με μαστιχόνερο και ανθρακικό, μαστιχόνερο με φυσικό άρωμα αγγούρι και ανθρακικό, κάθε εκδοχή MASTIQUA είναι μια απόλαυση που κάνει καλό!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή