Παγκόσμια Ημέρα Γης: Φύτευση 2.000 καρποφόρων σε βόρεια Εύβοια και Μάνη από το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
παγκόσμια-ημέρα-γης-φύτευση-2-000-καρποφό-562988935

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Φύτευση 2.000 καρποφόρων σε βόρεια Εύβοια και Μάνη από το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος προσφέρει μια «ανάσα» σε δοκιμασμένες περιοχές της Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1970 και ο εορτασμός της στις 22 Απριλίου γίνεται κάθε χρόνο αφορμή για να αναδειχθούν οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που έχουμε για να κάνουμε το μέλλον περισσότερο βιώσιμο. Με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως διανύουμε μια κρίσιμη εποχή για το μέλλον του πλανήτη, η μέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία φέτος ενώ η ανάγκη για αλληλεγγύη και βιώσιμες πρακτικές είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Κάθε κίνηση, μικρή ή μεγάλη, προς αυτή την κατεύθυνση, γίνεται έμπνευση για επιπλέον δράση. Και όσο προσπαθούμε μπορούμε και να αισιοδοξούμε.

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Φύτευση 2.000 καρποφόρων σε βόρεια Εύβοια και Μάνη από το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος-1

Ως γιορτή αλλά, κυρίως, ως αφορμή για ενημέρωση και για δράση, αντιμετωπίζει και το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος την Παγκόσμια Ημέρα Γης, δίνοντάς της την προσοχή που της αναλογεί και τιμώντας την με τρόπο ουσιαστικό. Συνεχίζοντας το έργο δενδροφύτευσης που υποστηρίζει τις τελευταίες δεκαετίες, προσφέρει φέτος 1.000 καρποφόρα δέντρα, πιο συγκεκριμένα ελαιόδεντρα, στη βόρεια Εύβοια καθώς και 1.000 ακόμη στην Μάνη, σε κοινότητες που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές και οι οποίες εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τις συνέπειές τους. Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος επιχειρεί να προσφέρει μια «ανάσα» σε αυτούς τους τόπους, που το έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα δίνει μια ευκαιρία να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Φύτευση 2.000 καρποφόρων σε βόρεια Εύβοια και Μάνη από το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος-2

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι φλόγες που προκάλεσαν ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές καταστροφές στις συγκεκριμένες περιοχές στέρησαν επίσης από τους κατοίκους τους την πολύτιμη παραγωγή τους, τις εκτάσεις γης και τα προϊόντα που καλλιεργούσαν για να βιοποριστούν. Η απόφαση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων να συνεχίζει το έργο της δενδροφύτευσης, με όχημα το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, προσφέροντας 2.000 καρποφόρα δέντρα, γίνεται με στόχο όχι μόνο να αποκατασταθεί το τοπίο αλλά και ένα μέρος του εισοδήματος που έχασαν οι κάτοικοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος στηρίζει έμπρακτα την προστασία του περιβάλλοντος. Δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί ποταμιών και ακτών, περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, βιώσιμες πρακτικές εμφιάλωσης και μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα παραγωγής με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας -αυτές είναι μερικές μόνο από τις πρακτικές που εφαρμόζει τις τελευταίες δεκαετίες με στόχο ένα πιο πράσινο αύριο. Το πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών με το όνομα «Ο Β-οίκος της ζωής μας» εκφράζει την φιλοσοφία της εταιρείας: να ζούμε, να αναπτυσσόμαστε και να επιχειρούμε πάντα με σεβασμό στον πλανήτη μας. Με κινήσεις που «αγκαλιάζουν» το περιβάλλον και βελτιώνουν με τρόπο χειροπιαστό τη ζωή των συνανθρώπων μας, γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και δίνει ελπίδα ότι μπορούμε να διαφυλάξουμε το κοινό μας «σπίτι».

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.vikos.com/draseis-biosimotitas, @vikosofficial, #Vikos

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή