Στο «Ζάχαρη & Αλεύρι»: Έρχεται η Άνοιξη με τα ωραία γλυκά της

Στο «Ζάχαρη & Αλεύρι»: Έρχεται η Άνοιξη με τα ωραία γλυκά της

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Σαρακοστή στην Πρωτομαγιά κι έπειτα στο Πάσχα, κυλούν οι μέρες σαν νεράκι και μας φέρνουν πιο κοντά στο καλοκαίρι. Κάθε χρονικό ορόσημο της άνοιξης είναι και μία ακόμα ευκαιρία να γλυκαθούμε και στο ανοιξιάτικο Ζάχαρη & Αλεύρι θα βρούμε 54 συνταγές για κάθε περίσταση.

Έρχεται η Μεγάλη Εβδομάδα; Φτιάχνουμε κουλουράκια νηστίσιμα, σταφιδοτρίβιδα κρητικά, κέικ και νηστίσιμους λουκουμάδες παραλίας. Μαζί με τα κόκκινα αυγά που βάφουμε της Μεγάλη Εβδομάδα, ζυμώνουμε τσουρέκι μικρασιατικό ή τσουρέκι με καρύδι και σταφίδες, και ψήνουμε και γιαννιώτικα κουλούρια, για να στείλουμε πεσκέσι στα βαφτιστήρια, μαζί με τη λαμπάδα. Για το τραπέζι του Πάσχα ετοιμάζουμε λαχταριστά επίπεδα ψωμιά αλλά και τα πιο νόστιμα επιδόρπια για μεγάλη παρέα, από κανταΐφι στρωτό στο ταψί μέχρι γιαουρτογλυκό σιροπιαστό. Κι αν μας πιάσει η νοσταλγία, ανατρέχουμε στις ρετρό συνταγές που έκαναν θραύση κάποτε και τις οποίες πολύ θα θέλαμε να μάθουμε να φτιάχνουμε σωστά, όπως οι πειραιώτικες «γλώσσες της πεθεράς», η πάστα ταψιού και οι καριόκες. Φέτος, δεν θα ξεχάσουμε εννοείται να ετοιμάσουμε και κάποια από τα γλυκά κουταλιού που φτιάχνουν αυτή την εποχή (συκαλάκι, καρυδάκι κ.λπ.). Αλλά, για σταθείτε… Υπάρχει και το έξτρα τεύχος με 15 ιταλικά γλυκά που δεν χορταίνουμε να τρώμε. Όλο τον χρόνο θα ανατρέχουμε σε αυτά, σας το υπογράφουμε!

Το ανοιξιάτικο «Ζάχαρη & Αλεύρι» κυκλοφορεί στα περίπτερα από τις 26 Απριλίου. Μη το χάσετε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή