ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πώς να δώσετε ένα pop & minimal ύφος στους τοίχους σας

pos-na-dosete-ena-pop-amp-038-minimal-yfos-stoys-toichoys-sas-2390117

Η αλλαγή χρώματος στο σπίτι είναι πάντα ένα βήμα που θα σκεφτούμε να κάνουμε προκειμένου να ανανεώσουμε τον χώρο μας. Αποτελεί έναν “έξυπνο” τρόπο να αναβαθμίσουμε το στυλ του σπιτιού μας εύκολα και χωρίς μεγάλη επένδυση.

Μάλιστα, για να ανανεωθεί ένα δωμάτιο, πολλές φορές αρκεί η αλλαγή ενός και μόνο τοίχου. Ειδικά, αν δεν περιοριστείτε στη μονοχρωμία, αλλά επιλέξετε να τον βάψετε με κάποιο ευφάνταστο μοτίβο, ιδιαίτερο σχέδιο ή pop απόχρωση, τότε το δωμάτιο κατευθείαν θα αποκτήσει χαρακτήρα.

Παρακάτω, κάποιες ιδέες που θα σας εμπνεύσουν να κάνετε τον χώρο σας πιο εντυπωσιακό.

Διακόσμηση τοίχου με γεωμετρικά σχήματα

Επιλέγοντας αυτό τον δρόμο, η συνολική επιφάνεια του τοίχου καλύπτεται από τρίγωνα, τετράγωνα, κύκλους ή όποιο άλλο σχήμα θελήσετε. Είναι μία τεχνοτροπία που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας χάρτινα σχήματα ή κολλητική ταινία σαν οδηγό ή να απευθυνθείτε σε κάποιον ελαιοχρωματιστή να την υλοποιήσει.

pos-na-dosete-ena-pop-amp-038-minimal-yfos-stoys-toichoys-sas0

Ακόμα και μία γωνία αρκεί

Αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος ή θέλετε να δώσετε ζωή σε μία “άτονη” γωνία του σπιτιού σας, μία πινελιά έντονου χρώματος μπορεί να είναι η λύση. Συμπληρωματικά, μπορείτε να τοποθετήσετε έργα τέχνης, φυτά εσωτερικού χώρου (όπως σανσεβιέρες, μονστέρες ή αλοκάσιες) ή ιδιαίτερα design items και η “αδιάφορη” γωνία θα γίνει η πρωταγωνίστρια του δωματίου.

pos-na-dosete-ena-pop-amp-038-minimal-yfos-stoys-toichoys-sas2

Pop-vintage διάθεση

Αν είστε λάτρης της δεκαετίας του ‘70 και της vintage αισθητικής, τότε μπορείτε να εμπνευστείτε από τα χρώματα και μοτίβα της συγκεκριμένης δεκαετίας και συνδυάζοντάς τα κατάλληλα να δημιουργήσετε ένα vintage σκηνικό στον χώρο σας.

pos-na-dosete-ena-pop-amp-038-minimal-yfos-stoys-toichoys-sas4

Ριγέ & πουά

Τα συγκεκριμένα μοτίβα μπορούν να αποτυπωθούν στον τοίχο με τη χρήση κολλητικής ταινίας, ένα πινέλο και το αγαπημένο σας χρώμα. Με την ταινία σχηματίζετε ρίγες ή βούλες στο μέγεθος που επιθυμείτε και μετά με τη χρήση πινέλου βάφετε τον τοίχο στο αγαπημένο σας χρώμα.

pos-na-dosete-ena-pop-amp-038-minimal-yfos-stoys-toichoys-sas6

Όψη τούβλου

Μπορείτε να δώσετε το εφέ του τούβλου με δύο μόνο οικονομικά υλικά: ένα στεγνό σφουγγάρι και το αγαπημένο σας χρώμα. Με το σφουγγάρι δημιουργείτε παραλληλόγραμμα στον τοίχο και το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

pos-na-dosete-ena-pop-amp-038-minimal-yfos-stoys-toichoys-sas8

Πηγή: Douleutaras.gr