Ιδέες για “έξυπνα” μικρά διαμερίσματα

Ιδέες για “έξυπνα” μικρά διαμερίσματα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολλά διαμερίσματα στα αστικά κέντρα να είναι μικρά σε μέγεθος, οι περισσότεροι από εμάς που ζούμε στην πόλη καλούμαστε να τα διαμορφώσουμε με σκοπό τόσο τη λειτουργικότητα όσο και την αισθητική τους.

Παρακάτω κάποιες ιδέες για να μεταμορφώσετε εύκολα το μικρό σας διαμέρισμα σε “έξυπνο”:

Χαμηλά έπιπλα με μικρό όγκο

Το πρώτο που πρέπει να φροντίσουμε σε ένα μικρό διαμέρισμα, είναι το πώς θα κερδίσουμε περισσότερο χώρο. Υπάρχει ένας απλός τρόπος να το πετύχουμε αυτό, αναδεικνύοντας το ύψος του σπιτιού. Για να φανεί ένα σπίτι πιο πιο ευρύχωρο, μία λύση είναι η χρήση χαμηλών επίπλων με μικρό όγκο. Πολλά σύγχρονα έπιπλα είναι αρκετά minimal αισθητικής με καθαρές γραμμές και μικρό όγκο. Τα έπιπλα αυτά εντυπωσιάζουν, χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για μικρά διαμερίσματα. Ακόμη, ένας ξυλουργός μπορεί να σχεδιάσει tailor-made έπιπλα που να ταιριάζουν στον χώρο του εκάστοτε σπιτιού.

Ιδέες για “έξυπνα” μικρά διαμερίσματα-1

Γυάλινες επιφάνειες & έπιπλα

Οι επιφάνειες από γυαλί είναι η καλύτερη επιλογή για έξυπνα μικρά διαμερίσματα με μοντέρνο στυλ. Κλασικό παράδειγμα εφαρμογής των γυάλινων επιφανειών στο σπίτι είναι στα τραπεζάκια σαλονιού. Το τραπεζάκι σαλονιού τείνει να τοποθετείται στο κέντρο του χώρου με αποτέλεσμα το δωμάτιο να δείχνει μικρότερο. Αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα από την επιλογή ενός γυάλινου επίπλου που επιτρέπει την οπτική επαφή με το δάπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ιδέες για “έξυπνα” μικρά διαμερίσματα-2

Πάσο κουζίνας σε θέση διαχωριστικού

Στις περιπτώσεις που το σαλόνι είναι ενιαίο με την κουζίνα προκύπτει η ανάγκη διαχωρισμού των δύο δωματίων. Η πιο συνήθης λύση είναι τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, σε ένα μικρό διαμέρισμα αυτή η επιλογή μπορεί να αντικατασταθεί από ένα λειτουργικό πάσο ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι που εύκολα μετατρέπεται σε μπαρ τοποθετώντας ψηλά σκαμπό.

Ιδέες για “έξυπνα” μικρά διαμερίσματα-3 

Τραπεζαρία σε γωνιακό σημείο

Συνήθως, τα μικρά διαμερίσματα δεν διαθέτουν ξεχωριστό δωμάτιο για την τραπεζαρία, η οποία τείνει να τοποθετείται στην κουζίνα, το σαλόνι, ή ανάμεσα στα δύο δωμάτια, ανάλογα με τον σχεδιασμό του χώρου. Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να τοποθετήσετε την τραπεζαρία σε γωνιακό σημείο, ή κοντά στον τοίχο, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμο χώρο.

Ιδέες για “έξυπνα” μικρά διαμερίσματα-4

Μεγάλοι καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι απαραίτητο συστατικό για τη διακόσμηση μικρών χώρων, καθώς με την αντανάκλαση κάνουν το σπίτι να φαίνεται πιο μεγάλο.

Ιδέες για “έξυπνα” μικρά διαμερίσματα-5

Ανοιγόμενα έπιπλα

Όταν σχεδιάζουμε τη διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας, ή μπαλκονιού, συνηθίζεται να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην πρακτικότητα, παρά στην πολυτέλεια. Η ίδια λογική αρκετές φορές πρέπει να ακολουθείται και στη διακόσμηση μικρών διαμερισμάτων. Τα ανοιγόμενα έπιπλα, όπως σπαστά τραπέζια και καρέκλες, είναι ιδανικά για εξοικονόμηση του χώρου, εύκολη μεταφορά και αποθήκευση.

Ιδέες για “έξυπνα” μικρά διαμερίσματα-6

Ανοιχτά χρώματα στη διακόσμηση

Τα ανοιχτά χρώματα είναι απαραίτητοι σύμμαχοι στη διακόσμηση μικρών διαμερισμάτων. Κατά κανόνα, το ταβάνι σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού βάφεται λευκό, έτσι ώστε να αποκτά βάθος ο χώρος και να φωτίζεται όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Αλλά και για τις μεγάλες επιφάνειες, όπως τοίχους, έπιπλα, χαλιά και κουρτίνες, συστήνεται η χρήση ανοιχτών χρωμάτων. Χρώματα όπως το λευκό, το κρεμ, το μπεζ και το ανοιχτό γκρι, αλλά και οι παστέλ αποχρώσεις, συστήνονται ανεπιφύλακτα.

Ιδέες για “έξυπνα” μικρά διαμερίσματα-7

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή