Τα καλύτερα φυτά για υπνοδωμάτιο

Τα καλύτερα φυτά για υπνοδωμάτιο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φυτά για υπνοδωμάτιο προσφέρουν έναν υγιές περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο χώρο όπου τοποθετούνται, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες και μπορούν να προσφέρουν έναν καλό και συνεχή ύπνο. Πέραν από τα βασικά τους οφέλη, αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο που αναβαθμίζει το χώρο. Προσθέτοντας φυτά στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, θα προσφέρετε στο δωμάτιό σας την ανανέωση που επιθυμείτε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά φυτά που δεν είναι κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο καθώς απορροφούν το οξυγόνο και το μετατρέπουν σε διοξείδιο του άνθρακα.

Παρακάτω, θα βρείτε τα κατάλληλα φυτά για υπνοδωμάτιο, που προσφέρουν οξυγόνο και μπορούν να σας χαρίσουν συνεχόμενο ύπνο.

Aloe

Η αλόη αποτελεί ένα πολυσυζητημένο φυτό, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει στην υγεία του ανθρώπου. Ειδικότερα, έχει την ιδιότητα να φιλτράρει τον αέρα του χώρου όπου βρίσκεται, καθαρίζοντας αποτελεσματικά την ατμόσφαιρα. Αυτό, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση οξυγόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, την καθιστά μία από τις καλύτερες επιλογές στα φυτά για υπνοδωμάτιο.

Τα καλύτερα φυτά για υπνοδωμάτιο-1

Φοίνικας Αρέκα

Αποτελεί ιδανική επιλογή, ειδικά αν αρρωσταίνετε συχνά ή ταλαιπωρείστε από αλλεργίες. Ο φοίνικας αρέκα έχει τη δυνατότητα να ενυδατώνει την ατμόσφαιρα, γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα στον χώρο του υπνοδωματίου σας. Ωστόσο, το ύψος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 μέτρα. Αν η κρεβατοκάμαρά σας είναι μικρή, καλύτερα να μην περιορίσετε κι άλλο τον χώρο σας.

Τα καλύτερα φυτά για υπνοδωμάτιο-2

Κισσός

Αν αντιμετωπίζετε αναπνευστικά προβλήματα, ο κισσός μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη λύση καθώς μπορεί να λειτουργήσει κατά της μούχλας και να προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον, από την πρώτη μέρα. Σαν φυτό, αναπτύσσεται πολύ εύκολα και δεν απαιτεί αρκετό φως για να αναπαραχθεί. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αλλεργιών, καθώς επίσης και άσθματος.

Τα καλύτερα φυτά για υπνοδωμάτιο-3

Σανσεβιέρια

Είναι, ίσως, το καταλληλότερο φυτό που μπορείτε να τοποθετήσετε στον χώρο σας, χαρίζοντας έναν ήρεμο και ήσυχο ύπνο. Επιπλέον, είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται πολύ νερό, ούτε πολύ ήλιο για να επιβιώσει. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η σανσεβιέρια θα σας προσφέρει μία καθαρή ατμόσφαιρα.

Μάλιστα, εκτός από το υπνοδωμάτιο, μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού προσφέροντας ένα υγιές περιβάλλον, για εσάς και την οικογένειά σας.

Τα καλύτερα φυτά για υπνοδωμάτιο-4

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή