Πλήρης Οδηγός για Vintage Διακόσμηση Σπιτιού

Πλήρης Οδηγός για Vintage Διακόσμηση Σπιτιού

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρετρό και vintage στυλ έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια τόσο στη μόδα όσο και στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Τι σημαίνει, όμως, vintage διακόσμηση; Tο συγκεκριμένο στυλ αγκαλιάζει τα αντικείμενα του παρελθόντος και σας επιτρέπει να τα απολαύσετε όπως ακριβώς είναι.

Παρακάτω 4 πρωτότυπες ιδέες που θα σας εμπνεύσουν για να υιοθετήσετε το vintage στυλ.

Ταπετσαρίες με Λουλούδια

Πλήρης Οδηγός για Vintage Διακόσμηση Σπιτιού-1

Εδώ και περίπου μία δεκαετία το φλοράλ έχει εκλείψει από τις κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού. Κάποτε, όμως, άνηκε στα must της διακόσμησης γι' αυτό σίγουρα θα το έχετε δει σε κάποια παλιά επιφάνεια, σε κάποια πολυθρόνα ή στα πλακάκια του μπάνιου. Μην φοβηθείτε να το δοκιμάσετε σε μικρές ή και μεγάλες επιφάνειες καθώς και στην ταπετσαρία του τοίχου της κουζίνας.

Καθρέφτες

Πλήρης Οδηγός για Vintage Διακόσμηση Σπιτιού-2

Ένα από τα αγαπημένα διακοσμητικά αλλά και χρηστικά στοιχεία στη vintage διακόσμηση είναι οι καθρέφτες. Οι επιβλητικοί μπρούτζινοι καθρέφτες δεν στόλιζαν μόνο τους τοίχους του μπάνιου τις περασμένες δεκαετίες. Μάλιστα, μπορείτε να τους βάψετε στα αγαπημένα σας χρώματα ώστε να συνδυάζονται αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο.

Κρεβάτι

Πλήρης Οδηγός για Vintage Διακόσμηση Σπιτιού-3

Ένα σιδερένιο κρεβάτι αποτελεί ιδανική επιλογή για να προσδώσετε στο υπνοδωμάτιό σας vintage ύφος, ειδικότερα αν βρίσκεται σε ρετιρέ ή σοφίτα. Επίσης, για τα υφάσματα μπορείτε να επιλέξετε ρομαντικές αποχρώσεις ή φλοράλ σχέδια ώστε να ανανεώσετε τον χώρο σας.

Ροζ Μπάνιο

Πλήρης Οδηγός για Vintage Διακόσμηση Σπιτιού-4

Από τη δεκαετία του ‘40 και μετά το ροζ άρχισε να αποκτά εξέχουσα θέση στον χώρο της διακόσμησης. Ιδιαίτερα μεταξύ ‘50 και ‘60 μία από τις δημοφιλέστερες τάσεις ήταν η τοποθέτηση ροζ πλακιδίων στο μπάνιο. Μπορείτε να το δοκιμάσετε αν επιθυμείτε να ξεφύγετε από τις κλασικές επιλογές.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να διακοσμήσετε το σπίτι σας με έναν τρόπο που θα σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο. Αναπαλαιώνοντας όλα τα παλιά έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να έχετε από το παλιό πατρικό ή το σπίτι των παππούδων μπορείτε να φτιάξετε όλο το ντεκόρ του σπιτιού σε αυτό το στυλ και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή