Πώς να ανανεώσετε εύκολα τα παλιά ντουλάπια κουζίνας

Πώς να ανανεώσετε εύκολα τα παλιά ντουλάπια κουζίνας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ντουλάπια της κουζίνας καταλαμβάνουν συνήθως τη μεγαλύτερη επιφάνεια στον χώρο και είναι σίγουρο ότι μια ανανέωση σε αυτά θα δώσει άλλον αέρα. Εάν η κουζίνα σας δεν είναι καινούργια, αλλά ταυτόχρονα, δεν επιθυμείτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να την ανακαινίσετε, η επιδιόρθωση παλιών ντουλαπιών αποτελεί την καλύτερη λύση.

Παρακάτω 4 πρωτότυπες ιδέες για να μεταμορφώσετε εύκολα και οικονομικά τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Βάψιμο

Πώς να ανανεώσετε εύκολα τα παλιά ντουλάπια κουζίνας-1

Ο πιο κοινός τρόπος για να ανανεώσετε τα παλιά ντουλάπια της κουζίνας είναι να τα βάψετε σε όποιο χρώμα επιθυμείτε προκειμένου να δώσετε το στυλ που θέλετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτεινό χρώμα, όψη ξύλου για ρουστίκ στυλ ή μια ολόλευκη κουζίνα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε βάφοντας μόνο το περίγραμμα των ντουλαπιών ή κάνοντας μια τεχνοτροπία βαψίματος, όπως η παλαίωση.

⇒ Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για την ανακαίνιση της κουζίνας σας.

Μαυροπίνακας

Πώς να ανανεώσετε εύκολα τα παλιά ντουλάπια κουζίνας-2

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδική μπογιά για μαυροπίνακα ή να αγοράσετε κάποιο έτοιμο αυτοκόλλητο που θα τοποθετήσετε απευθείας πάνω στο ντουλάπι. Μάλιστα, καλό θα ήταν να μη μετατρέψετε όλα τα ντουλάπια σε μαυροπίνακα, παρά μόνο μερικά, ώστε να δημιουργείται αντίθεση.

Σχέδια stencil

Πώς να ανανεώσετε εύκολα τα παλιά ντουλάπια κουζίνας-3

Μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας είναι η χρήση σχεδίων stencil τα οποία είναι κομμάτια χαρτιού με τρύπες σε συγκεκριμένα μοτίβα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε το σημείο που ταιριάζει ή που θέλετε να καλύψετε, να στερεώσετε το χαρτί και στη συνέχεια να το βάψετε με ακρυλική μπογιά. Εναλλάκτικά, η χρήση ταπετσαρίας με διάφορα σχέδια αποτελεί καλή επιλογή.

⇒Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας

Πλακάκια

Πώς να ανανεώσετε εύκολα τα παλιά ντουλάπια κουζίνας-4

Αφού βεβαιωθείτε ότι τα ντουλάπια είναι ικανά να “κουβαλήσουν” το επιπλέον βάρος των πλακιδίων, μπορείτε να τοποθετήσετε στο κέντρο τους μικρού μεγέθους πλακάκια ή τύπου ψηφιδωτό σε έντονα χρώματα για να δημιουργήσετε αντιθέσεις.

Σας άρεσε το παραπάνω άρθρο;
Δείτε εδώ περισσότερες έξυπνες λύσεις και συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού σας!

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή