ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πώς να ανανεώσετε εύκολα τα παλιά ντουλάπια κουζίνας

pos-na-ananeosete-eykola-ta-palia-ntoylapia-koyzinas-561075256

Τα ντουλάπια της κουζίνας καταλαμβάνουν συνήθως τη μεγαλύτερη επιφάνεια στον χώρο και είναι σίγουρο ότι μια ανανέωση σε αυτά θα δώσει άλλον αέρα. Εάν η κουζίνα σας δεν είναι καινούργια, αλλά ταυτόχρονα, δεν επιθυμείτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να την ανακαινίσετε, η επιδιόρθωση παλιών ντουλαπιών αποτελεί την καλύτερη λύση.

Παρακάτω 4 πρωτότυπες ιδέες για να μεταμορφώσετε εύκολα και οικονομικά τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Βάψιμο

pos-na-ananeosete-eykola-ta-palia-ntoylapia-koyzinas0

Ο πιο κοινός τρόπος για να ανανεώσετε τα παλιά ντουλάπια της κουζίνας είναι να τα βάψετε σε όποιο χρώμα επιθυμείτε προκειμένου να δώσετε το στυλ που θέλετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτεινό χρώμα, όψη ξύλου για ρουστίκ στυλ ή μια ολόλευκη κουζίνα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε βάφοντας μόνο το περίγραμμα των ντουλαπιών ή κάνοντας μια τεχνοτροπία βαψίματος, όπως η παλαίωση.

⇒ Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για την ανακαίνιση της κουζίνας σας.

Μαυροπίνακας

pos-na-ananeosete-eykola-ta-palia-ntoylapia-koyzinas2

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδική μπογιά για μαυροπίνακα ή να αγοράσετε κάποιο έτοιμο αυτοκόλλητο που θα τοποθετήσετε απευθείας πάνω στο ντουλάπι. Μάλιστα, καλό θα ήταν να μη μετατρέψετε όλα τα ντουλάπια σε μαυροπίνακα, παρά μόνο μερικά, ώστε να δημιουργείται αντίθεση.

Σχέδια stencil

pos-na-ananeosete-eykola-ta-palia-ntoylapia-koyzinas4

Μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για παλιά ντουλάπια κουζίνας είναι η χρήση σχεδίων stencil τα οποία είναι κομμάτια χαρτιού με τρύπες σε συγκεκριμένα μοτίβα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε το σημείο που ταιριάζει ή που θέλετε να καλύψετε, να στερεώσετε το χαρτί και στη συνέχεια να το βάψετε με ακρυλική μπογιά. Εναλλάκτικά, η χρήση ταπετσαρίας με διάφορα σχέδια αποτελεί καλή επιλογή.

⇒Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας

Πλακάκια

pos-na-ananeosete-eykola-ta-palia-ntoylapia-koyzinas6

Αφού βεβαιωθείτε ότι τα ντουλάπια είναι ικανά να “κουβαλήσουν” το επιπλέον βάρος των πλακιδίων, μπορείτε να τοποθετήσετε στο κέντρο τους μικρού μεγέθους πλακάκια ή τύπου ψηφιδωτό σε έντονα χρώματα για να δημιουργήσετε αντιθέσεις.

Σας άρεσε το παραπάνω άρθρο;
Δείτε εδώ περισσότερες έξυπνες λύσεις και συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού σας!

Πηγή: Douleutaras.gr