Η απόλυτη οργάνωση ντουλάπας σε 5 απλά βήματα

Η απόλυτη οργάνωση ντουλάπας σε 5 απλά βήματα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ντουλάπα αποτελεί πάντα ένα από τα σημεία του σπιτιού που όσο κι αν το μαζεύουμε, συνήθως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρειάζεται πάλι τακτοποίηση και οργάνωση.

Παρακάτω δείτε πώς θα οργανώσετε τη ντουλάπα σας σε 5 βήματα:

Ξεχωρίστε τα ρούχα σας

Η απόλυτη οργάνωση ντουλάπας σε 5 απλά βήματα-1

Είναι απαραίτητο να γίνει διαχωρισμός των ρούχων σε χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά, ώστε να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός τους. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε σακούλες ή θήκες και να τα κρατήσετε μακριά από το οπτικό σας πεδίο. Μάλιστα, μπορείτε να δωρίσετε ή να ανακυκλώσετε κάποια ρούχα εξοικονομώντας χώρο για ανανέωση της γκαρνταρόμπας σας.

Διαμορφώστε σωστά την εσωτερική διαρρύθμιση

Η απόλυτη οργάνωση ντουλάπας σε 5 απλά βήματα-2

Οι περισσότερες ντουλάπες, ιδιαίτερα οι κλασικές εντοιχισμένες των παλιών διαμερισμάτων, είναι ο χειρότερος εχθρός για την καλή οργάνωση ντουλάπας.  Μια καλή ιδέα για την εσωτερική διαρρύθμιση είναι να υπολογίσετε τον χώρο της ντουλάπας σας, ώστε τα ράφια που θέλετε να είναι στο πάνω μέρος, ενώ στο κάτω μέρος να τοποθετήσετε τις κρεμάστρες για παντελόνια, φορέματα, παλτό, κλπ. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ράφια και ράγες για τις κρεμάστρες που επιθυμείτε χωρίς να συμβιβάζεστε με αυτα που βρήκατε.

⇒ Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας

Τακτοποιήστε τα ρούχα

Η απόλυτη οργάνωση ντουλάπας σε 5 απλά βήματα-3

Οργανώστε τα ρούχα σας ανάλογα με το είδος ή την περίσταση και προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ίδιες κρεμάστρες. Είναι εντυπωσιακό πόσο πιο οργανωμένη θα φαίνεται η ντουλάπα σας.

Τα αξεσουάρ είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Η απόλυτη οργάνωση ντουλάπας σε 5 απλά βήματα-4

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαχωριστικά για τις μπλούζες ώστε να μη γέρνουν δεξιά ή αριστερά και ξεδιπλώνονται. Μάλιστα, μεταλλικά ή υφασμάτινα καλάθια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τις ζώνες ή τις κάλτσες σας. Επίσης, υπάρχουν ειδικά κουτιά για παπούτσια, όπου μπορείτε να τα αποθηκεύσετε όλα μαζί σε έναν χώρο, για παράδειγμα κάτω από το κρεβάτι. Έτσι θα απαλλαγείτε από τα πολλά διαφορετικά κουτιά που χαλάνε την ομοιομορφία, αλλά καταλαμβάνουν και πολύ χώρο άσκοπα.

Φωτίστε τη ντουλάπα σας

Η απόλυτη οργάνωση ντουλάπας σε 5 απλά βήματα-5

Αν η ντουλάπα σας είναι εντοιχισμένη μπορείτε να τη βάψετε σε ένα φωτεινό χρώμα για να φαίνεται πιο μεγάλη και να ξεχωρίζετε ευκολότερα τα ρούχα σας. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ειδικό φωτάκι με μπαταρία καθώς θα σας βοηθήσει να διαλέγετε πιο εύκολα τα ρούχα σου και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

⇒ Θέλετε να κατασκευάσετε μία ντουλάπα προσαρμοσμένη στον χώρο σας; Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας.

Με αυτές τις συμβουλές η οργάνωση ντουλάπας θα είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Αν παρ’ όλα αυτά το χάος επιμένει, ίσως πρέπει να σκεφτείτε να προσθέσετε στο σπίτι σας κάποια ντουλάπια ή ράφια ακόμα. Είναι αλήθεια ότι ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι ποτέ αρκετός.

Σας άρεσε το παραπάνω άρθρο;
Δείτε εδώ περισσότερες έξυπνες λύσεις και συμβουλές για την οργάνωση του χώρου σας

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή