Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το μπάνιο σας

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το μπάνιο σας

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλετε να ανακαινίσετε τον χώρο του μπάνιου σας αλλά δεν έχετε πάρει ακόμα ορισμένες βασικές αποφάσεις για το χρώμα, τη διαρρύθμιση, το δάπεδο και άλλα σημαντικά στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα;

Παρακάτω 4 βασικά σημεία στην ανακαίνιση μπάνιου που πρέπει να προσέξετε:

Δάπεδο

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το μπάνιο σας-1

Το κυριότερο που πρέπει να προσέξετε στην επένδυση του δαπέδου είναι το υλικό καθώς πρέπει να αποτρέπει την εισχώρηση του νερού, τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία ώστε να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Οι κεραμικές πλάκες είναι υλικό με αυξημένη ζήτηση επειδη ικανοποιεί και τις δύο αυτές ανάγκες. Όσον αφορά στο μέγεθος και το σχήμα, κορυφαία τάση είναι η πολύ μεγάλη πλάκα, όπως επίσης και τα εκκεντρικά μοτίβα και σχέδια. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιδωτό σχέδιο σε μωσαϊκό στυλ καθώς αποπνέει μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας.

⇒ Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για να αλλάξετε το δάπεδο του μπάνιου σας

Χρώμα

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το μπάνιο σας-2

Η πρώτη επιλογή χρώματος τοίχου στην ανακαίνιση μπάνιου είναι σταθερά το λευκό καθώς συμβολίζει την καθαριότητα και μπορεί να συνδυαστεί με το μαύρο και το γκρι. Επίσης, ένα χρώμα που έχει επανέλθει δυναμικά στους τοίχους είναι το ανοιχτό θαλασσί καθώς φωτίζει τον χώρο και του δίνει λάμψη, ενώ μαζί με το λευκό αποτελούν έναν υπέροχο συνδυασμό.

Έπιπλα Μπάνιου

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το μπάνιο σας-3

Η μοντέρνα διακόσμηση του μπάνιου προϋποθέτει τη χρήση φυσικών υλικών ώστε να είναι επιτυχημένη. Το ξύλο εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων, ενώ μεγάλος αριθμός προτιμά τα “εναέρια” ντουλάπια τα οποία εντοιχίζονται κάτω από τον νιπτήρα. Η τοποθέτησή τους γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι κερδίζεται χώρος. Μπορείτε να δώσετε επιπλέον στυλ στα ντουλάπια του μπάνιου σας τοποθετώντας ταμπλαδωτά πορτάκια, πορτάκια δηλαδή που έχουν σχεδιασμένα επάνω τους ανάγλυφα στοιχεία.

Βρείτε εδώ αξιόπιστους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας

Ντουζιέρα

Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το μπάνιο σας-4

Οι ντουζιέρες, τα τελευταία χρόνια, προτιμώνται περισσότερο από τις μπανιέρες κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων, καθώς όχι μόνο καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο αλλά διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία της καθαριότητας. Αυξημένη ζήτηση παρουσιάζουν οι διάφανες ντουζιέρες αφού είναι μοντέρνες και κάνουν τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος.

Αλλάξτε λοιπόν τα ταλαιπωρημένα και παλιομοδίτικα είδη υγιεινής επιλέγοντας αυτά που ταιριάζουν περισσότερο στην αισθητική σας και δώστε νέα πνοή στο μπάνιο σας.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες και έξυπνες λύσεις για κάθε χώρο του σπιτιού!

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή