ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται φως για να επιβιώσουν

fyta-esoterikoy-choroy-poy-den-chreiazontai-fos-gia-na-epiviosoyn-561104383

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να ανανεώσουν τον χώρο σας, γεμίζοντάς τον με θετική ενέργεια. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ενός χώρου και να βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα. Ωστόσο, μερικά φυτά δεν χρειάζονται άμεση επαφή με τον ήλιο, αλλά ενδείκνυται να τα τοποθετείτε σε ημισκιερό μέρος.

Παρακάτω 5 φυτά που επιβιώνουν ακόμη και στην πιο σκοτεινή γωνιά του σπιτιού σας. 

Μπιγκόνια

fyta-esoterikoy-choroy-poy-den-chreiazontai-fos-gia-na-epiviosoyn0

Η μπιγκόνια ή βιγκόνια διαθέτει πολλά μικρά και πυκνά άνθη τα οποια για να ευδοκιμήσουν χρειάζονται λίγη ζέστη. Μάλιστα, χρειάζονται υγρασία αλλά πρέπει να τοποθετούνται σε ημισκιερό μέρος, όπου θα αποφεύγεται το άμεσο και έντονο φως.

Σεντπόλια

fyta-esoterikoy-choroy-poy-den-chreiazontai-fos-gia-na-epiviosoyn2

Η σεντπόλια ονομάζεται αλλιώς και αφρικάνικη βιολέτα. Πρόκειται για ένα ανθοφόρο φυτό το οποίο διαθέτει εντυπωσιακά βελουδένια άνθη χρώματος λευκού, ροζ, μωβ, κόκκινου ή μπλε.  Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση καθώς το πότισμα πρέπει να γίνεται με χλιαρό νερό, αφού το κρύο ενδέχεται να καταστρέψει το φυτό. Προκειμένου να διατηρηθεί η υγρασία, τοποθετήστε τη γλάστρα πάνω σε ένα στρώμα από χαλίκια, το οποίο θα διατηρείτε υγρό.

⇒ Βρείτε εδώ αξιόπιστους κηπουρούς & γεμίστε το σπίτι σας φυτά!

Μονστέρα

fyta-esoterikoy-choroy-poy-den-chreiazontai-fos-gia-na-epiviosoyn4

Η μονστέρα είναι ένα υπέροχο αναρριχώμενο φυτό με καταπράσινο φύλλωμα και ενδέχεται να χρειάζεται υποστήλωση με κάποια βέργα. Η ελάχιστη θερμοκρασία που μπορεί να επιβιώσει είναι 13°C και απαιτεί να έχει συνέχεια υγρό χώμα. Επίσης, χρειάζεται λίπανση όλο το χρόνο, ενώ θα πρέπει να ψεκάζετε με νερό, αλλά και να καθαρίζετε τα φύλλα του εβδομαδιαίως. Εάν το φυτό σας ψηλώσει πολύ, τότε κλαδέψτε το αυστηρά κατά την περίοδο της άνοιξης.

Φιλόδεντρο

fyta-esoterikoy-choroy-poy-den-chreiazontai-fos-gia-na-epiviosoyn6

Ένα ακόμα αναρριχώμενο φυτό με πράσινο φύλλωμα είναι το φιλόδεντρο. Τα φύλλα του σχηματίζουν καρδιές και θα πρέπει να τα ψεκάζετε συχνά με νερό για να διατηρούν τη ζωηρότητά τους. Μάλιστα, είναι ανάγκη να διατηρείτε συνεχώς υγρές τις ρίζες τους, τοποθετώντας τη γλάστρα πάνω σε ένα υγρό στρώμα χαλικιών.

Αφελάντρα

fyta-esoterikoy-choroy-poy-den-chreiazontai-fos-gia-na-epiviosoyn8

Το φυτό αφελάντρα ή ζέμπρα θα το ξεχωρίσετε αφού διαθέτει σκούρα πράσινα φύλλα με λευκές λωρίδες και κίτρινες και κόκκινες άκρες. Επίσης δεν γίνεται να επιβιώσει σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 15°C, ενώ απαιτείται καθημερινό ψέκασμα των φύλλων με νερό, καθώς και εβδομαδιαία λίπανση. Ωστόσο, χρειάζεται λιγότερο πότισμα το χειμώνα και άφθονο κατά την περίοδο της ανάπτυξής του, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι το χώμα θα είναι πολύ νωπό.

Μπορείτε να επιλέξετε λοιπόν κάποιο από τα παραπάνω φυτά εσωτερικού χώρου για να στολίσετε το χώρο σας. Μάλιστα, με την βοήθεια ενός κηπουρού είναι σίγουρο ότι τα φυτά σας θα είναι υγιή.

Είστε και εσείς λάτρης των φυτών;
Δείτε εδώ περισσότερες συμβουλές για τη φροντίδα τους.

Πηγή: Douleutaras.gr