Ανακαίνιση παλιάς κουζίνας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ανακαίνιση παλιάς κουζίνας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν αποφασίσετε να κάνετε μερική ή ολική ανακαίνιση στην κουζίνα σας πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιους παράγοντες. Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι ο προϋπολογισμός των χρημάτων που επιθυμείτε να διαθέσετε, οι ανάγκες που έχετε, ο λόγος που κάνετε την ανακαίνιση, καθώς και το μέγεθος της κουζίνας σας.

Παρακάτω 4 βασικά στάδια που πρέπει να ακολουθήσετε αν σχεδιάζετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας.

Επιδιόρθωση Υδραυλικών & Ηλεκτρολογικών βλαβών

Ανακαίνιση παλιάς κουζίνας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-1
Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που γίνεται μία ανακαίνιση κουζίνας είναι οι βλάβες και ιδιαίτερα σε παλιά σπίτια. Επίσης, είναι η κατάλληλη στιγμή να ενημερώσετε τον επαγγελματία για τυχόν προσθήκες που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Για παράδειγμα, μπορεί να επιθυμείτε να προσθέσετε καινούργιες πρίζες ή επιπλέον φώτα για κρυφό φωτισμό.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους υδραυλικούς & ηλεκτρολόγους για εγγυημένο αποτέλεσμα

Αλλαγή Δαπέδου

Ανακαίνιση παλιάς κουζίνας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-2

Ακόμα και αν δεν υπάρχουν βλάβες, το πάτωμα είναι ένα στοιχείο που εάν το αλλάξετε φαίνεται! Μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο που δεν θα το βαρεθείτε εύκολα, όπως μια ξύλινη όψη ή ένα ανοιχτόχρωμο πλακάκι. Ωστόσο, πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό καθώς η κουζίνα είναι ένας πολυσύχναστος χώρος και το πάτωμα πρέπει να διαθέτει υψηλή ανθεκτικότητα.

Επένδυση πλάτης κουζίνας

Ανακαίνιση παλιάς κουζίνας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-3

Η “πλάτη” της κουζίνας αποτελεί την επιφάνεια του τοίχου μεταξύ των άνω και κάτω ντουλαπιών. Μια καλή επιλογή είναι να τοποθετήσετε πλακάκια μόνο στον τοίχο πάνω από την εστία της κουζίνας. Έτσι, δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος και ταυτόχρονα διευκολύνεται το καθάρισμα στην επιφάνεια των πλακιδίων σε σύγκριση με έναν βαμμένο τοίχο.

Τοποθέτηση πάγκου ή νησίδας

Ανακαίνιση παλιάς κουζίνας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε-4

Η νησίδα στην κουζίνα λειτουργεί ως διαχωριστικό και χαρίζει πρακτικότητα λόγω του επιπλέον αποθηκευτικού χώρου που δημιουργείται. Πιο συγκεκριμένα, ο πάγκος τοποθετείται στο άνω μέρος των ντουλαπιών που βρίσκονται στο έδαφος και για αυτό καλο είναι να δημιουργήσετε αντίθεση μεταξύ τους και να μην επιλέξετε ίδιο χρώμα στα δύο αυτά έπιπλα. Τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιησετε για την κατασκευή του πάγκου είναι το μάρμαρο, ο γρανίτης, το ξύλο, ο χαλαζίας, το γυαλί και ο επεξεργασμένος χαλαζίας.

Τοποθετήστε πάγκο ή νησίδα και ανανεώστε την κουζίνας σας! Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας.

⇒ Δείτε εδω περισσότερες ιδέες και προτάσεις διακόσμησης για την κουζίνα

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή