Το σπίτι των… Φλίντστοουνς κοστίζει 2,5 εκατ. ευρώ (βίντεο)

Το σπίτι των… Φλίντστοουνς κοστίζει 2,5 εκατ. ευρώ (βίντεο)

Οι τοπικές αρχές μήνυσαν την ιδιοκτήτρια για αλλοίωση του τοπίου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… σπίτι των Φλίντστοουνς, πραγματικού μεγέθους και με την ιλιγγιώδη αξία των 2,5 εκατ. ευρώ, δημιούργησε ένας αρχιτέκτονας στις ΗΠΑ, τραβώντας εξίσου τα βλέμματα μικρών και μεγάλων.

Στην Καλιφόρνια, κοντά σε αυτοκινητόδρομο, ορθώνεται ένα πολύχρωμο σύμπλεγμα καμπυλωτών ανωδομών, σαν… διασταύρωση κτιρίων του Γκάουντι με στρουμφόσπιτα. 

Κυριαρχούν το μωβ και το πορτοκαλί, ενώ ξεχωρίζουν και οι τεράστιες μορφές δεινοσαύρων, οι οποίες σαγηνεύουν και τις νεότερες γενιές που δεν έχουν προλάβει το καρτούν των Φλίντστοουνς, της προϊστορικής οικογένειας που μέσω της τηλεόρασης έμπαινε στα σπίτια των Αμερικανών από τη δεκαετία του 1960 και μετά.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως όταν ο αρχιτέκτονας Γουίλιαμ Νίκολσον δημιουργούσε αυτό το αλλόκοτο σύμπλεγμα το 1976 δεν είχε καθόλου κατά νου τον Φρεντ, τη Γουίλμα και τους άλλους ήρωες της θρυλικής σειράς των κινουμένων σχεδίων που είχαν δεινοσαυράκια για κατοικίδια.

Ενώ έμπνευσή του αρχιτέκτονα ήταν το… Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, όταν κάποιοι είδαν το δημιούργημά του το χαρακτήρισαν σπίτι των Φλίντστοουνς, προσδίδοντας έναν εντελώς νέο χαρακτήρα σε αυτό. Ο κ. Νίκολσον υιοθέτησε την ιδέα και μετέτρεψε το σύμπλεγμα σε μια… μικρή Ντίσνεϊλαντ των Φλίντστοουνς, με εντυπωσιακούς εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο δεν πρόκειται για επισκέψιμο χώρο, παρά για το… σπιτάκι της ιδιοκτήτριας Φλόρενς Φανγκ, που ασφαλώς έχει προσθέσει κι εκείνη τις δικές της πινελιές, φέρνοντας το οίκημα ακόμη πιο κοντά στη σειρά των Φλίντστοουνς, με μορφές των πρωταγωνιστών και την κραυγή του Φρεντ Φλίντστοουν γραμμένη με τεράστια γράμματα στο παρτέρι: Γιάμπα Ντάμπα Ντου!

Τι κι αν οι τοπικές αρχές κατέθεσαν αγωγή κατά της κας Φανγκ για αλλοίωση του τοπίου της περιοχής… Απτόητη η κα Φανγκ, με τη σύμφωνη γνώμη και του αρχιτέκτονα, υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να χαρίζει αυτό το θέαμα σε όποιον περνά από το Χίλσμπορο της Καλιφόρνιας.

Πηγή: Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή