Τι φυτά να βάλετε σε σκοτεινό μπάνιο;

Τι φυτά να βάλετε σε σκοτεινό μπάνιο;

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήπως θέλετε να διακοσμήσετε το μπάνιο σας; Τα φυτά είναι η τέλεια λύση για τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς προσδίδουν μια αίσθηση φρεσκάδας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να σας απασχολεί ο ελλιπής φυσικός φωτισμός αφού υπάρχουν φυτά που μπορούν να επιβιώσουν και σε σκοτεινά σημεία.

Παρακάτω 5 από αυτά!

Καλαθέα

Τι φυτά να βάλετε σε σκοτεινό μπάνιο;-1

Η Καλαθέα αποτελεί φυτό με υπέροχο φύλλωμα και χαρίζει μοναδικό ντεκόρ. Ευδοκιμεί σε πιο σκοτεινά σημεία, καθώς η απευθείας έκθεσή του στον ήλιο είναι ικανή να το καταστρέψει. Έτσι, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ιδιότητά του και να το τοποθετήσετε σε σημεία στο σπίτι που δεν τα “βλέπει” το φως.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους κηπουρούς για να διατηρείτε υγιή τα φυτά σας

Αγλαόνημα

Τι φυτά να βάλετε σε σκοτεινό μπάνιο;-2

Το αγλαόνημα είναι ένα φυτό που ταιριάζει σε κάθε σπίτι. Μπορεί να βρεθεί σε διάφορους χρωματισμούς, όπως σκούρο πράσινο, γραμμικούς ή πιτσιλωτούς συνδυασμούς από ανοιχτό και σκούρο πράσινο, λευκού ή ροζ, ακόμα και κόκκινου. Αυτο που πρεπει να γνωρίζετε είναι ότι για τη φροντίδα του χρειάζεται αλλαγή χώματος 1 ή 2 φορές το χρόνο.

Σπαθίφυλλο

Τι φυτά να βάλετε σε σκοτεινό μπάνιο;-3

Αν ψάχνετε ανθοφόρα φυτά για σκοτεινό μπάνιο, τότε το σπαθίφυλλο μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας. Μάλιστα, είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, ούτε το φως του ήλιου για να επιβιώσει. Επίσης, απορροφά τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τις τοξικές ουσίες του χώρου, προσφέροντας ένα καθαρό περιβάλλον στον χώρο που βρίσκεται. Καλό είναι να το κρατήσετε μακριά από το καλοριφέρ ή τις εστίες θερμότητας, καθώς δυσκολεύουν την επιβίωσή του.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας

Ζάμια

Τι φυτά να βάλετε σε σκοτεινό μπάνιο;-4

Η ζάμια είναι ένα φυτό με αρκετά πλεονεκτήματα. Έχει χαμηλή απαίτηση σε φως και νερό ενώ αντέχει και στην ξηρασία. Τα φύλλα της έχουν μια φυσική γυαλάδα και η ανάπτυξή της είναι αρκετά αργή. Επομένως, θα διατηρήσει το μέγεθός της. Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, οπότε μια φορά στους 2 ή 3 μήνες είναι αρκετή.

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή