Πέτρινα Τζάκια που ταιριάζουν σε κάθε Στυλ Διακόσμησης

Πέτρινα Τζάκια που ταιριάζουν σε κάθε Στυλ Διακόσμησης

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμφισβήτητα το τζάκι τραβάει την προσοχή των επισκεπτών και γίνεται το επίκεντρο του χώρου στον οποίο βρίσκεται. Με τι υλικό, όμως, θα αποφασίζατε να επενδύσετε το τζάκι σας;

Η πέτρα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα υλικά που χρησιμοποιούνται για το τζάκι, λόγω των ιδιοτήτων της. Πρόκειται για ένα υλικό που αντέχει στη φωτιά και στη διάρκεια του χρόνου, ενώ δημιουργεί ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Το ερώτημα είναι τι στυλ θέλετε να έχει η διακόσμησή σας, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη πέτρα με βάση το μέγεθος, το χρώμα και το σχήμα της.Παρακάτω παρουσιάζονται 5 Ιδέες για πέτρινα τζάκια για κάθε στυλ διακόσμησης.

1. Ρουστίκ στυλ διακόσμησης

Πέτρινα Τζάκια που ταιριάζουν σε κάθε Στυλ Διακόσμησης-1

Το ρουστίκ στυλ είναι ίσως το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τον όρο ‘πέτρινα τζάκια’. Φαντάζεστε ένα σπίτι στο χωριό ή ένα εξοχικό που να διαθέτει τζάκι σε αυτό το ύφος. Για να το πετύχετε, λοιπόν, επιλέξετε σκουρόχρωμες πέτρες σμιλευμένες ή μη, οι οποίες να έχουν διάφορες γήινες αποχρώσεις. Μπορείτε να επενδύσετε το τζάκι σας με πέτρα από πάνω μέχρι κάτω ή απλώς την περίμετρό του εάν ψάχνετε για οικονομικότερη λύση. Ωστόσο, το τζάκι από μόνο του δεν αρκεί για να δώσει τον χαρακτήρα που θέλετε στον χώρο. Στο ρουστίκ στυλ διακόσμησης ταιριάζουν πολύ τα ξύλινα στοιχεία, είτε πρόκειται για το πάτωμα είτε για τα αντικείμενα. Φροντίστε να κρατήσετε γήινους τόνους, όπως μπεζ και καφέ, και στα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου. Αυτή η χρωματική παλέτα δημιουργεί αμέσως ζεστασιά και θαλπωρή.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για το τζάκι σας!

2. Μίνιμαλ στυλ διακόσμησης

Πέτρινα Τζάκια που ταιριάζουν σε κάθε Στυλ Διακόσμησης-2

Εάν δεν είστε λάτρης του παραδοσιακού στυλ, τότε ακολουθήστε ένα στυλ με απλούστερες γραμμές που να προσφέρει φινέτσα και αρμονία. Για το μίνιμαλ στυλ διακόσμησης, διαλέξτε πέτρα μικρού μεγέθους, καλοσχηματισμένη και σμιλευμένη, ανοιχτού χρώματος. Τα πέτρινα τζάκια με μια τέτοια επένδυση χαρίζουν κομψότητα στον χώρο. Για την επένδυση του τζακιού, μπορείτε να κάνετε και συνδυασμό υλικών. Για παράδειγμα, δημιουργήστε ένα πλαίσιο με γυψοσανίδα. Επίσης, στον υπόλοιπο χώρο τοποθετήστε έπιπλα ανοιχτών αποχρώσεων, ώστε να συμπληρωθεί το μίνιμαλ στυλ.

3. Αέρας πολυτέλειας και αρχοντιάς

Πέτρινα Τζάκια που ταιριάζουν σε κάθε Στυλ Διακόσμησης-3

Το τζάκι πολλές φορές προσδίδει μία αίσθηση πολυτελείας. Για να ενισχύσετε τον “αριστοκρατικό” του χαρακτήρα, μπορείτε να διακοσμήσετε τον χώρο σας με σκουρόχρωμα έπιπλα, πίνακες και χαλιά εποχής. Τοποθετήστε μόνο μερικές πολυθρόνες ή σκαμπό και όχι καναπέδες, παραπέμποντας πιο πολύ σε lobby ξενοδοχείου παρά σε σαλόνι. Με τον τρόπο αυτό θα χαρίσετε τον αέρα αρχοντιάς και πολυτέλειας που επιθυμείτε. Όσο για το τζάκι, επενδύστε το με μεγάλες ακανόνιστες πέτρες γήινων χρωμάτων ή ακόμα και με μάρμαρο.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία που χρειάζεται το σπίτι σας

4. Εντυπωσιακό γωνιακό τζάκι

Πέτρινα Τζάκια που ταιριάζουν σε κάθε Στυλ Διακόσμησης-4

Το τζάκι σε όποιο σημείο του σπιτιού και αν βρίσκεται, είναι γεγονός ότι κλέβει την παράσταση. Τα πέτρινα τζάκια στολίζουν μια γωνιά με τον πιο όμορφο τρόπο. Εάν πρόκειται για ενεργειακό τζάκι είναι αρκετά εντυπωσιακό να είναι εμφανής η εστία από δύο πλευρές. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να επενδύσετε το γωνιακό τζάκι με ακανόνιστες, μικρές και μεγάλες πέτρες.Δώστε μια στρογγυλή μορφή στο τζάκι σας και θα μοιάζει σαν φουγάρο εργοστασίου. Εάν επιλέξετε να δημιουργήσετε πεζούλι και ράφι, έχετε στον νου σας ότι ταιριάζουν πολύ όμορφα στα γωνιακά τζάκια. Οι προεξοχές αυτές που δημιουργούνται, συμπληρώνουν την αισθητική της επένδυσης και ταυτόχρονα είναι πρακτικές.

5. Μοντέρνα διάθεση

Πέτρινα Τζάκια που ταιριάζουν σε κάθε Στυλ Διακόσμησης-5

Μήπως θέλετε να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα και να διαλέξετε κάτι πιο μοντέρνο για το τζάκι και το σαλόνι σας; Ίσως να γνωρίζετε ότι το ενεργειακό τζάκι αποδίδει πολύ καλύτερα από το παραδοσιακό και για αυτό προτιμάται πλέον από ολοένα και περισσότερους. Διαλέξτε, λοιπόν, ένα ενεργειακό τζάκι και επενδύστε το με πέτρα. Άλλωστε, ποιός είπε ότι τα πέτρινα τζάκια είναι μόνο συμβατικά; Εντυπωσιάστε τους επισκέπτες σας με ένα τζάκι επενδυμένο από πλάκες γρανίτη σε σκούρες γκρι αποχρώσεις. Μια τέτοια επιλογή χαρίζει κομψότητα και μοντέρνα διάθεση στον χώρο. Δημιουργήστε αντίθεση με την υπόλοιπη διακόσμηση σε γήινους τόνους, τόσο στα έπιπλα όσο και στους τοίχους, αφήνοντας το τζάκι να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σαλόνι σας. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή