Παχύφυτα που αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες

Παχύφυτα που αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα παχύφυτα είναι μια κατηγορία φυτών τα οποία αποθηκεύουν στα σαρκώδη φύλλα τους νερό. Αυτή η ιδιότητα τα βοηθά ώστε να επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες, όπως η ξηρασία. Τα παχύφυτα είναι δεν απαιτούν ιδιαίτερα συχνό πότισμα ή λίπανση. Θα πρέπει, όμως, να γίνεται καλή αποστράγγιση στη γλάστρα ή στο σημείο του κήπου που έχει τοποθετηθεί το φυτό. Δείτε, λοιπόν, 5 πανέμορφα παχύφυτα, ανθεκτικά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

1. Αλόη

Παχύφυτα που αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες-1

Η αλόη πέρα από τις θεραπευτικές της ιδιότητες για τις οποίες είναι γνωστή, είναι ένα όμορφο φυτό που μπορεί να τοποθετηθεί είτε στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, είτε σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι, είτε στον κήπο. Η αλόη ανήκει στα παχύφυτα, έχει σκούρα πράσινα φύλλα, μαλακά αγκάθια. Τοποθετείται σε μια πλατιά και ρηχή γλάστρα καθώς η αλόη αναπτύσσει παραφυάδες.

Χρειάζεται πότισμα μόνο εάν το χώμα της έχει στεγνώσει. Εάν βρίσκεται σε γλάστρα θα πρέπει να έχει τρύπα για να φεύγει το περίσσιο νερό, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να σαπίσει τις ρίζες του φυτού. Θα πρέπει, επίσης, να τοποθετηθεί σε ένα ημισκιερό σημείο, στο οποίο δε θα έχει άμεση επαφή με τον ήλιο, διαφορετικά καφετίζουν τα φύλλα της. Η αλόη χρειάζεται ειδικό φυτόχωμα για παχύφυτα και λίπανση μια φορά το μήνα από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

⇒ Βρείτε εδώ αξιολογημένους κηπουρούς για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας!

2. Ευφόρμπια

Παχύφυτα που αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες-2

Το φυτό ευφόρμπια λέγεται αλλιώς και το αγκάθι του Χριστού, λόγω των πολλών αγκαθιών που έχει στα κλαδιά του. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας του βγάζει άνθη με επικρατέστερο το κόκκινο χρώμα, αλλά μπορεί να έχει και κίτρινα, λευκά, πράσινα, πορτοκαλί ή ακόμα και δίχρωμα άνθη. Τοποθετείται σε ένα ηλιόλουστο, φωτεινό και ζεστό σημείο. Θα πρέπει να είναι προστατευμένη από τους δυνατούς βοριάδες και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Όσον αφορά το πότισμα, την άνοιξη και το καλοκαίρι χρειάζεται μία φορά την εβδομάδα, ενώ το χειμώνα πιο αραιό. Καλό θα ήταν να τοποθετηθεί ειδικό φυτόχωμα και λίπασμα μια φορά το μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

3. Κρασούλα

Παχύφυτα που αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες-3

Πρόκειται για ένα φυτό που διαθέτει στρογγυλά, συμπαγή φύλλα και λευκά άνθη στην κορυφή. Για να ευδοκιμήσει θα πρέπει να τοποθετείται σε σημεία όπου δε θα έχει άμεση επαφή με το ηλιακό φως. Η κρασούλα δεν είναι καθόλου ανθεκτική στην παγωνιά.

Χρειάζεται περιποίηση με ειδικό λίπασμα κάθε έναν ή δύο μήνες κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Την άνοιξη χρειάζεται πότισμα μία φορά την εβδομάδα, το καλοκαίρι δύο φορές την εβδομάδα, το φθινόπωρο περίπου κάθε δύο εβδομάδες, ενώ το χειμώνα ακόμα πιο αραιά.

⇒ Βρείτε στη Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας!

4. Αγαύη

Παχύφυτα που αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες-4

Η αγαύη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα που μπορεί να τοποθετηθεί κυρίως σε εξωτερικό χώρο σε γλάστρα ή στο χώμα. Η αγαύη χαρακτηρίζεται από τα αιχμηρά, αγκαθωτά γκριζοπράσινα φύλλα της και τα λευκά νήματα μεταξύ αυτών. Μπορεί να φτάσει μέχρι και 90 εκατοστά, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά ανθεκτική αφού αντέχει έως -15°C. Επίσης, μπορεί να μείνει απότιστη και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

5. Καλαγχόη

Παχύφυτα που αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες-5

Η καλαγχόη είναι ένα πανέμορφο φυτό με σκουροπράσινα οδοντωτά φύλλα και συνήθως κόκκινα άνθη. Είναι από τα παχύφυτα που τοποθετούνται τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες καλαγχόης. Δεν θα πρέπει να τοποθετείται σε θέσεις με έντονο φως ηλίου, αλλά ούτε και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα αντέχουν έως 10°C. Για να επιβιώσουν χρειάζονται λίπανση 2 φορές το μήνα και πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα μόνο μία την εβδομάδα.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή