Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου

Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι μία αναγκαία διαδικασία για τα παλιά μπάνια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στη μεταμόρφωση του μπάνιου σας.

Δείτε, λοιπόν, 9 φανταστικές ιδέες για παλιό μπάνιο με μοντέρνο στυλ.

1. Βάψιμο πλακιδίων, νιπτήρα και μπανιέρας

Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου-1

Το βάψιμο πλακιδίων είναι μία σχετικά εύκολη διαδικασία μέσα από την οποία μπορεί να αλλάξει τελείως το ύφος του μπάνιου με λίγα λεφτά. Επίσης, η ίδια βαφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα υπόλοιπα είδη υγιεινής. Προτιμήστε ανοιχτές αποχρώσεις για μικρά μπάνια.

2. Βάψιμο ντουλαπιών

Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου-2

Ανανεώστε το έπιπλο και τα ντουλάπια του μπάνιου σας, βάφοντάς τα. Μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια σε ένα έντονο χρώμα για να κάνουν τη διαφορά, σε ένα μονόχρωμο μπάνιο.

3. Πάτωμα μπάνιου (αυτοκόλλητα πλακάκια ή βινυλικό δάπεδο)

Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου-3

Αλλάζοντας το πάτωμα του μπάνιου, μπορείτε να έχετε μοναδικά αποτελέσματα στο ύφος του. Προτιμήστε τα αυτοκόλλητα πλακάκια ή το βινυλικό δάπεδο καθώς:

  • Τοποθετούνται και αφαιρούνται εύκολα
  • Είναι οικονομικά
  • Προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία για να ταιριάζουν σε κάθε μπάνιο
  • Είναι ανθεκτικά στην υγρασία και τις καταπονήσεις
  • Καθαρίζονται εύκολα.

Φυσικά, αν στο χώρο σας έχετε μάρμαρο, μην τα καλύψετε με αυτοκόλλητα πλακάκια ή οτιδήποτε άλλο. Η καλύτερη λύση, τότε, είναι η συντήρηση και το γυάλισμα μαρμάρων.

⇒ Βρείτε αξιολογημένη εταιρεία για την ανακαίνιση του μπάνιου σας στο Douleutaras

4. Νέα αξεσουάρ μπάνιου

Αντικαταστήστε όλα τα αξεσουάρ του μπάνιου και θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά στη διακόσμηση του. Με λίγα χρήματα, μπορείτε να επιλέξετε πολύ στιλάτα αξεσουάρ και σετ μπάνιου.

  • Νέα κουρτίνα μπάνιου

Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου-4

Αλλάζοντας την κουρτίνα αποκτά ένα φρέσκο αέρα η διακόσμηση του μπάνιου. Η αλλαγή κουρτίνας είναι μία από τις πιο οικονομικές ιδέες διακόσμησης και είναι μία αρκετά αποτελεσματική λύση. Προτιμήστε υφασμάτινη κουρτίνα σε ωραία μοτίβα και ταιριαστά χρώματα.

  • Χαλάκι

Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου-5

Για το χαλάκι του μπάνιου προτιμήστε ένα πατάκι με χαμηλό πέλος, που να μη γλιστράει στο πάτωμα. Καλό είναι το χαλάκι να είναι μονόχρωμο ώστε να ταιριάζει σε τυχόν μελλοντικές αλλαγές που μπορεί να κάνετε στο χώρο. Επίσης, θα πρέπει να είναι ένα χαλάκι που να μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο ώστε να το χρησιμοποιείτε  για πολύ καιρό.

  • Πετσέτες

Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου-6

Αλλάξτε τις πετσέτες σας με βαμβακερές και “αφράτες”, που είναι μαλακές και ιδανικές για πρόσωπο και σώμα. Μπορείτε να πάρετε ένα ωραίο και μοντέρνο χρώμα που να ταιριάζει με τα υπόλοιπα αξεσουάρ του μπάνιου σας.

  • Σετ σαπουνιού

Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου-7

Για ένα ακόμα πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα, μπορείτε να πάρετε ένα μοναδικό σετ σαπουνιού. Οργανώστε το μπάνιο σας με σετ από μπαμπού, μάρμαρο ή γυαλί για ακόμα πιο κομψή ατμόσφαιρα. Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε και ταιριαστά μπουκάλια με απλικατέρ μέσα στα οποία να βάζετε το σαμπουάν και το αφρόλουτρό σας.

 5. Φυτά στο μπάνιο

Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου-8

Τα φυτά είναι το απόλυτο must για μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο μπάνιο. Επιλέξτε φυτά που δε χρειάζονται πολύ φως και ευδοκιμούν στην υγρασία. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και ένα εντυπωσιακό τεράριουμ που θα κλέψει την παράσταση.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

6. Καθρέφτης

Οικονομικές ιδέες για ανακαίνιση ενός παλιού μπάνιου-9

Η αλλαγή του καθρέφτη μοιάζει ασήμαντη αλλαγή αλλά θα δείτε μεγάλη διαφορά στο χώρο. Επιλέξτε μεγάλο καθρέφτη που θα μεγαλώσει τον χώρο και θα δώσει φωτεινότητα στο μπάνιο σας. Δοκιμάστε διάφορους συνδυασμούς στη βάση και στο πλαίσιο του καθρέφτη.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras: Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 
 
Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή