Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα

4' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπνοδωμάτιό σας είναι και το προσωπικό σας καταφύγιο. Ποιοι είναι, όμως, οι ιδανικοί συνδυασμοί χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα που μπορούν να εντείνουν το αίσθημα της χαλάρωσης; Η ψυχολογία των χρωμάτων δεν είναι απλώς μία θεωρία αλλά ένας ολόκληρος κλάδος που μελετάται συνεχώς. Κάποιοι συνδυασμοί χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα μπορούν να επιδράσουν θετικά, ενώ άλλοι αρνητικά στη διάθεσή μας.

Παρακάτω παρουσιάζονται 10 Ιδανικοί Συνδυασμοί Χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα.

1. Γαλάζιο & Μπλε

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα-1

Το μπλε – και οι αμέτρητες απαλές αποχρώσεις του – έχει χαρακτηριστεί ως το “χρώμα του ύπνου”. Πώς, όμως, ένα χρώμα μπορεί να επηρεάσει των αριθμό των ωρών που κοιμόμαστε; Σύμφωνα με έρευνες, όσοι κοιμούνται σε μπλε υπνοδωμάτια απολαμβάνουν κατά μέσο όρο 7 ώρες και 52 λεπτά ύπνου.

Μεταξύ άλλων, οι αποχρώσεις του μπλε εκτιμάται ότι ρίχνουν την αρτηριακή πίεση, αλλά και τον καρδιακό παλμό. Αν θέλετε, λοιπόν, να ηρεμείτε λίγο περισσότερο μετά από μία κουραστική μέρα, και να δημιουργήσετε μία χρώμα χαλάρωσης στο υπνοδωμάτιό σας, επιλέξτε το μπλε του ουρανού ή της θάλασσας για το βάψιμο του δωματίου σας.

2. Λευκό, Μαύρο & Κόκκινο

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα-2

Ο συνδυασμός του λευκού με το μαύρο είναι μία πολύ ασφαλής επιλογή για όλους τους χώρους του σπιτιού. Αν θέλετε να ξεφύγετε από το κλασικό, γιατί να μην προσθέσετε πινελιές από κόκκινο; Τo χρώμα της φωτιάς, αν επιλεγεί ως βάση μπορεί να σας κουράσει. Μικρές διακριτικές λεπτομέρειες, όμως, μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και τον πιο συντηρητικό χώρο σε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο που σφύζει από ενέργεια.

⇒ Θέλετε να δώσετε χρώμα στο Σπίτι; Βρείτε αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή στο Douleutaras

3. Ροζ & Πράσινο

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα-3

Το πράσινο ανήκει στα χρώματα της ηρεμίας, που ο καθένας θα ήθελε για το υπνοδωμάτιο του. Αν συνδυαστεί, όμως, με μία απαλή ροζ απόχρωση θα δώσει αμέσως μία πιο θηλυκή διάθεση. Ένα όμορφο σχέδιο για το πιο ρομαντικό χρώμα της παλέτας είναι η απαλή πράσινη βάση με διακριτική ροζ ρίγα στον τοίχο του δωματίου.

4. Κίτρινο, Γκρι & Χρυσό

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα-4

Ο συνδυασμός του κίτρινου με το γκρι μπορεί να μην είναι τόσο κλασικός, όσο το άσπρο με το μαύρο, αλλά δεν παύει να θεωρείται αρκετά συντηρητικός. Προτιμήστε, λοιπόν, μία ανοιχτή απόχρωση του γκρι για τον τοίχο του δωματίου. Ντύστε τα καλύμματα του κρεβατιού σας με έντονα κίτρινα και γκρι μαξιλάρια σε διαφορετικές αποχρώσεις. Μερικές διακριτικές χρυσές λεπτομέρειες μπορούν να απογειώσουν αυτόν το απλό χρωματικό συνδυασμό.

5. Πορτοκαλί & ροζ

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα-5

Αν αγαπάτε το ροζ αλλά δεν είστε λάτρης του ρομαντικού στυλ, μπορείτε να επιλέξετε έναν χρωματικό συνδυασμό με πιο funky διάθεση. Σαν σκέψη ο συνδυασμός του ροζ με το πορτοκαλί μπορεί να μοιάζει υπερβολικά έντονος και ζωηρός. Αν επιλέξετε, όμως, τις σωστές αποχρώσεις αυτών των “φρέσκων” χρωμάτων μπορείτε να δώσετε μία ρετρό διάθεση στο υπνοδωμάτιό σας.

6. Καφέ & Πράσινο

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα-6

Κανένας συνδυασμός χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα δεν είναι περισσότερο εμπνευσμένος από τη φύση από το καφέ με το πράσινο. Ίσως το κυπαρρισί σε συνδυασμό με το χρώμα του φυσικού ξύλου να μοιάζει υπερβολικά σκούρο και μονότονο. Θα πρέπει, λοιπόν, να αφήσετε το φυσικό φως να ταξιδέψει μέσα στον χώρο. Μπορείτε να προσθέσετε και μερικές πιο έντονες αποχρώσεις για να δώσετε λίγη ένταση στο υπνοδωμάτιο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

7. Πορτοκαλί, Κίτρινο & Γαλάζιο

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα-7

Μπορεί το μπεζ, το λευκό και το γκρι να είναι “βασιλιάδες” των χρωμάτων στο σύγχρονο υπνοδωμάτιο, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη προτάσεις που αξίζει να μελετήσετε. Το απαλό γαλάζιο του καθαρού ουρανού όταν συνδυάζεται με το ζωηρό πορτοκαλί ή το κίτρινο του βουτύρου δημιουργεί ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ειδικά το γαλάζιο αποτελεί ιδανική λύση για τον τοίχο που δεν πρόκειται να σας δεσμεύσει μελλοντικά.

8. Λευκό & Καφέ

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα-8

Αν οι τολμηροί συνδυασμοί χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα δεν ταιριάζουν στην αισθητική και το γούστο σας, προτιμήστε μία λιγότερο εκκεντρική επιλογή. Μπορείτε να επιλέξετε λευκό χρώμα τοίχου και να το συνδυάσετε με ξύλινα έπιπλα ή καφέ λεπτομέρειες στις κουρτίνες, τα υφάσματα και τα χαλιά. Το ξύλο ως υλικό αποτελεί μία από τις κορυφαίες τάσεις για την ανακαίνιση ενός δωματίου. Αν λατρεύετε το vintage στυλ προτιμήσετε ακατέργαστο ξύλο για το κομοδίνο και το γραφείο σας.

9. Μέντα & Κρεμ

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα-9

Το χρώμα της μέντας αποτελεί ιδανική απόχρωση για το υπνοδωμάτιό σας. Παραμένοντας χαρούμενο και φωτεινό δεν είναι υπερβολικά έντονο. Έτσι μπορεί μεν να σας φτιάχνει τη διάθεση αλλά δεν πρόκειται να σας κουράσει. Συνδυάστε το με το εκρού ή κάποια άλλη παστέλ απόχρωση και απολαύστε τον καλύτερο ύπνο.

10. Ασημί & Βιολετί

Απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα-10

Αν λατρεύετε τις μεταλλικές αποχρώσεις τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικούς τόνους του ασημί για το δωμάτιο. Αυτό το χρώμα μπορεί να εγγυηθεί εκπληκτικό ύπνο, καθώς λέγεται ότι θυμίζει το φεγγάρι. Αυτό, σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, βοηθά τον εγκέφαλο να κατανοήσει ότι είναι νύχτα και έτσι θα κοιμάστε ευκολότερα. Παρότι το μοβ δεν προτείνεται, διότι διεγείρει το μυαλό και τη φαντασία, διαλέγοντας μία απαλή απόχρωση του βιολετί σίγουρα θα απολαμβάνετε τον ύπνο σας με ηρεμία.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras: Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή