Διακόσμηση Σκάλας Εισόδου

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκάλα στην είσοδο του σπιτιού συχνά παραμελείται κατά τη διακόσμηση. Έτσι, παραμένει ένας άδειος χώρος, που δεν προσφέρει κανένα οπτικό ενδιαφέρον στον επισκέπτη. 

Με λίγες μόνο κινήσεις μπορείτε να αξιοποιήσετε το χώρο της σκάλας. Σε αυτό το άρθρο περιγράφονται εναλλακτικές ιδέες και λύσεις για τη διακόσμηση σκάλας εισόδου που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε σπίτι.

1. Μίνιμαλ διακόσμηση σκάλας εισόδου

Διακόσμηση Σκάλας Εισόδου-1

Δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε πολλά διακοσμητικά, για να δείχνει όμορφη η σκάλα στην είσοδο του σπιτιού σας. Μπορείτε να επενδύσετε τη σκάλα με ξύλο, με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει vintage. Για να ολοκληρωθεί το σκηνικό, τοποθετήστε μερικά γυάλινα βαζάκια με ρεσώ και ένα δοχείο με λουλούδια. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο παχύφυτο ή κάποιο φυτό εσωτερικού χώρου. 
 
2. Διακόσμηση σκάλας εισόδου με φυτά

Διακόσμηση Σκάλας Εισόδου-2

Η διακόσμηση σκάλας εισόδου μπορεί να γίνει με πολύ απλά βήματα, απλά τοποθετώντας μερικές γλάστρες. Για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα, προσπαθήστε να κάνετε μια σωστή επιλογή σε γλαστράκια. Μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε κανάτες και γλάστρες σε λευκές αποχρώσεις. 
 
3. Διακόσμηση σκάλας εισόδου με κακτάκια

Διακόσμηση Σκάλας Εισόδου-3

Μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά γλαστράκια στην άκρη των σκαλοπατιών. Πέραν του αισθητικού αποτελέσματος, τα γλαστράκια θα οριοθετήσουν και καλύτερα τον διαθέσιμο χώρο. Σε περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι, ίσως αυτή η πρόταση δεν είναι για εσάς, καθώς τα γλαστράκια μπορούν πολύ εύκολα να μετακινηθούν από τη θέση τους και να σπάσουν. Αν η σκάλα σας είναι στενή ή δεν το επιτρέπει η κατασκευή της, μπορείτε να τοποθετήσετε τα κακτάκια κατα μήκος.
 
4. Διακόσμηση σκάλας εισόδου με λίγα σκαλοπάτια

Διακόσμηση Σκάλας Εισόδου-4

Εάν η σκάλα αποτελείται μόνο από 3-4 σκαλοπάτια, μην την υπερφορτώσετε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα όμορφο φυτό στο κάτω μέρος της σκάλας, να προσθέσετε κάποιο μικρό έπιπλο για να ακουμπάτε αντικείμενα ή να αφήσετε άδειο τον χώρο για να τοποθετείτε τα παπούτσια σας, πριν εισέλθετε στο εσωτερικό του καθιστικού ή του σαλονιού. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε την τοποθέτηση κάποιου πίνακα ή ενός κομματιού ξύλινης περίφραξης, δημιουργώντας ένα διαφορετικό σκηνικό που θα κάνει τη σκάλα σας να μοιάζει με κήπο.
 
5. Διακόσμηση σκάλας εισόδου με αυτοκόλλητα σκάλας

Διακόσμηση Σκάλας Εισόδου-5

Μια πρωτότυπη και εύκολη ιδέα στη διακόσμηση σκάλας εισόδου αποτελεί η τοποθέτηση ειδικών αυτοκόλλητων. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά σχέδια για αυτοκόλλητα σκάλας, που μπορείτε να προμηθευτείτε. Είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία, που μπορεί να αναδείξει μοναδικά τη διακόσμηση στη σκάλα σας.
 
6. Διακόσμηση σκάλας εισόδου με φωτογραφίες

Διακόσμηση Σκάλας Εισόδου-6

Οι φωτογραφίες αποτελούν μια κλασική πρόταση στη διακόσμηση σκάλας εισόδου. Μπορείτε να τοποθετήσετε στον τοίχο της σκάλας ένα αυτοκόλλητο σε σχήμα δέντρου. Πάνω στα κλαδιά του δέντρου μπορείτε να κρεμάσετε φωτογραφίες από ευτυχισμένες στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Διαφορετικά, μπορείτε να τοποθετήσετε αρκετές φωτογραφίες, δημιουργώντας ένα κολάζ. Έτσι, ο άδειος χώρος της σκάλας μπορεί να μετατραπεί σε μια υπέροχη ανασκόπηση στα παλιά και να σας θυμίζει όλες εκείνες τις στιγμές της ζωής που έχουν αξία.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

7. Διακόσμηση σκάλας εισόδου με χαλί

Διακόσμηση Σκάλας Εισόδου-7

Ακόμη μια πρόταση για τη διακόσμηση σκάλας εισόδου αποτελεί η τοποθέτηση χαλιού. Η ιδέα αυτή, αποτελεί μεν μια κλασική πρόταση, όμως μπορεί να δώσει μοναδικό στυλ στον χώρο, αν επιλέξετε το σωστό χαλί. Θα πρέπει να εκτιμήσετε, όμως, τη συνολική διακόσμηση που θα πλαισιώνει το χαλί, πριν επιλέξετε το ιδανικό για να επενδύσετε τη σκάλα σας.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή