ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού

Τα φυτά είναι ένα στοιχείο της διακόσμησης, το οποίο προσθέτει ζωντάνια σε ένα σπίτι. Αν και πολλοί προτιμούν να τοποθετούν τα φυτά στους εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι και βοηθούν στην υγεία. 

Άλλα φυτά απορροφούν την υγρασία και άλλα παράγουν πολύ οξυγόνο όλη μέρα. Γενικά, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα μέσα στο σπίτι, σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για ιούς, βήχα, αλλεργίες και λοιμώξεις. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα 9 πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.

1. Λεμονιά

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού-1

Μία λεμονιά τοποθετημένη στην κουζίνα είναι ιδανική επιλογή. Εκτός από τα φρέσκα λεμόνια, θα χαρίσει άρωμα φρεσκάδας και καθαριότητας, καθώς τα φύλλα της αποστειρώνουν τα πάντα γύρω τους. Επιπλέον, αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την υγρασία. Η φροντίδα της λεμονιάς, όμως είναι σημαντική. Πρέπει να ποτίζεται τακτικά, διαφορετικά θα μαραθεί γρήγορα.
 
2. Δάφνη

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού-2

Η δάφνη όπως και η λεμονιά έχει την τάση να απορροφά την υγρασία. Θα συνδυάσετε, λοιπόν, τη νοστιμιά του φαγητού με έναν αέρα καθαρό από υγρασία που θα σας σώσει από προβλήματα στο σπίτι και την υγεία. Δώστε μεγάλη προσοχή όμως στην φροντίδα της δάφνης, γιατί για να επιβιώσει χρειάζεται σκιά και αρκετό πότισμα ιδίως το καλοκαίρι.   

⇒ Θέλετε αξιολογημένο κηπουρό για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας; Θα τον βρείτε στο Douleutaras.

3. Αλόη

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού-3

Η αλόη πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στη συλλογή από φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο και το μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ παράλληλα αυξάνει το οξυγόνο στο χώρου. Επιπλέον, το τζελ, που υπάρχει εντός των φύλλων της, έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε περίπτωση εγκαύματος, ουλής, ακμής κλπ. 
 
4. Σπαθίφυλλο

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού-4

Το σπαθίφυλλο είναι γνωστό και ως κρίνος. Ο κρίνος είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που καθαρίζει την ατμόσφαιρα από την υγρασία στο σπίτι. Με λίγα λόγια, σταθεροποιεί το κλίμα και καταστρέφει τη μούχλα. Αν έχετε, λοιπόν, έντονο πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι και μούχλα στους τοίχους, αυτό είναι το ιδανικό φυτό για εσάς. Το σπαθίφυλλο ευδοκιμεί καλύτερα σε κάποιο σκιερό και δροσερό σημείο, όπως για παράδειγμα το μπάνιο. Τέλος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο πότισμα, 1 φορά την εβδομάδα το χειμώνα και 2-3 φορές το καλοκαίρι.
 
5. Μπέντζαμιν

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού-5

Το μπέντζαμιν έχει εξαιρετική όψη, γι’ αυτό και προτιμάται τόσο πολύ στην Ελλάδα, ιδίως για το μπαλκόνι. Παρόλα αυτά, μπορείτε να το τοποθετήσετε και σαν φυτό εσωτερικού χώρου για να καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την υγρασία αλλά και τις τοξικές ουσίες που υπάρχουν στον αέρα, όπως η φορμαλδεΰδη, το ξυλόλιο, αλλά και η τολουΐνη. Αυτό το φυτό, όμως, θέλει συχνό πότισμα ιδίως όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία στο Σπίτι.

6. Ανθούριο

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού-6

Το ανθούριο εκτός από τις απορροφητικές του ιδιότητες σε σχέση με τις παθογόνες ουσίες, αποτελεί ένα ευφάνταστο στοιχείο της διακόσμησης. Το φυτό αυτό προέρχεται από τη Κολομβία και έχει μία εξωτική ομορφιά που θα δώσει άλλο αέρα στο σπίτι. Έχει γυαλιστερά πράσινα φύλλα και στο κέντρο ένα εντυπωσιακό κόκκινο ή λευκό λουλούδι. Τοποθετήστε το σε κάποιο μέρος του σπιτιού με έντονο φώς, αλλά αποφύγετε το παράθυρο γιατί μπορεί να καούν τα φύλλα του. Τέλος, είναι αναγκαίο να το ποτίζετε 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με την επικρατούσα ζέστη και να βάζετε λίπασμα ανά 2 εβδομάδες.
 
7. Δράκαινα

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού-7
Η δράκαινα είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου με πολύ ζωντανό χρώμα και μοιάζει αρκετά με μικρό φοίνικα. Έχει την ιδιότητα να φιλτράρει τον αέρα και να καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τις βλαβερές ουσίες. Επιπλέον, θεωρείται ένα από τα φυτά, τα οποία αυξάνουν το οξυγόνο και εξουδετερώνουν την αρνητική ενέργεια στο χώρο. Τοποθετήστε τη σε ένα σημείο με αρκετό φως, για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Φροντίστε όμως, όπως και στο ανθούριο να μην πέφτει το φως κατευθείαν πάνω της.
 
8. Μυρτιά

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού-8

Η μυρτιά είναι ένα φυτό με πολλαπλά οφέλη. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην αρωματοποιία, την παρασκευή καλλυντικών και τη φαρμακευτική. Ένα πολύ σημαντικό όφελος που προσφέρει είναι ότι είναι ένα από τα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τα μικρόβια που υπάρχουν στον αέρα. Αυτό οφείλεται στα πτητικά στοιχεία που υπάρχουν στα φύλλα της. 
 
9. Σανσεβιέρια

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού-9

Η σανσεβέρια είναι το λεγόμενο και “φυτό-φίδι”. Αυτό το φυτό εκτός από το ότι καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού από τη φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο, το ξυλόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο, προσφέρει ακόμη ένα όφελος. Παράγει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου σε σχέση με το μέγεθός του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αποτελεί, λοιπόν, την καλύτερη επιλογή για ένα φυτό εσωτερικού χώρου.  Σε ό,τι αφορά στη φροντίδα του, δεν είναι καθόλου απαιτητικό. Το μοναδικό που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί σε ένα σημείο με φως και ελάχιστο πότισμα.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες και συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.

Πηγή: Douleutaras.gr