Γύψινες διακοσμήσεις που αξίζουν μία θέση σε κάθε σπίτι

Γύψινες διακοσμήσεις που αξίζουν μία θέση σε κάθε σπίτι

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, οι γύψινες διακοσμήσεις φαίνεται να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στη διακόσμηση του σπιτιού. Εκτός από εύχρηστες βγαίνουν σε όποιο σχέδιο ή χρώμα θελήσετε, για να συμπληρώσουν ή να αλλάξουν ριζικά το στυλ του σπιτιού. Αυτό τις κατατάσσει σε ένα από τα πλέον μοντέρνα στοιχεία διακόσμησης που πρέπει να χρησιμοποιείτε. Επιπλέον, είναι ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία του Baroque στυλ που προσφέρει πολυτέλεια και χλιδή στον χώρο.

Ένα σημαντικό όφελος της γύψινης διακόσμησης είναι ότι σας επιτρέπει να αλλάξετε τη διαρρύθμιση του σπιτιού σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να προσθέσετε γύψινη οροφή ή γυψοσανίδα για να χωρίσετε τα δωμάτια μεταξύ τους. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο πρέπει να μπει στη ζωή σας είναι ότι πολύ εύκολα μπορείτε να αλλάξετε τελείως τη διακόσμηση του σπιτιού σας. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται 7 μοντέρνες ιδέες για τις πιο ξεχωριστές γύψινες διακοσμήσεις.

1. Δημιουργήστε καμπύλες και αλλάξτε τη διαρρύθμιση

Γύψινες διακοσμήσεις που αξίζουν μία θέση σε κάθε σπίτι-1

Αρχικά, με τη γύψινη οροφή μπορείτε να δημιουργήσετε εσοχές, προεξοχές και διάφορες καμπύλες για να αλλάξετε τη διαρρύθμιση του χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, η κουζίνα και το σαλόνι είναι σε ενιαίο χώρο, τότε πιθανό να θελήσετε να τα διαχωρίσετε με κάποιο τρόπο. Ο ένας τρόπος μπορεί να είναι με τη δημιουργία διαφορετικών επιπέδων. Βάζοντας ψευδοροφή στην κουζίνα μπορείτε να την οριοθετήσετε και να την κάνετε πιο φωτεινή. Έτσι θα δείξει και το σαλόνι πιο ευρύχωρο.
 
2. Δώστε Baroque πινελιές με γύψινους θόλους και κορνίζες

Γύψινες διακοσμήσεις που αξίζουν μία θέση σε κάθε σπίτι-2

Εκτός από τα διαφορετικά επίπεδα που μπορείτε να δημιουργήσετε, μία εξίσου καλή ιδέα είναι οι γύψινοι θόλοι και οι κορνίζες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κρύψετε έξυπνα τις συνδέσεις και τις ρωγμές μεταξύ της οροφής και του τοίχου. Παράλληλα, θα καλύψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του σπιτιού και θα αλλάξουν το στυλ της διακόσμησης στη στιγμή. Ανάλογα με το σχήμα, το πλάτος και το βάθος τους, δημιουργήστε διάφορα σχέδια για να τονιστεί περισσότερο ταβάνι. Με μία κίνηση, θα δώσετε μια μοντέρνα και ταυτόχρονα πολυτελή νότα στο σπίτι.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους τεχνίτες για μοναδικές κατασκευές από γυψοσανίδα.

3. Δώστε φως και αναδείξτε μικρές λεπτομέρειες της διακόσμησης

Γύψινες διακοσμήσεις που αξίζουν μία θέση σε κάθε σπίτι-3

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της ψευδοροφής είναι ότι μπορείτε να δώσετε περισσότερο φώς στον χώρο χωρίς να φαίνονται τα καλώδια. Αντίστοιχα, μπορείτε να φωτίσετε μόνο κάποια από τα σημεία τη διακόσμησης με μικρά σποτάκια τοποθετημένα στην περίμετρο της γύψινης οροφής. Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε μία όαση χαλάρωσης σε κάποιο δωμάτιο, κρύψτε τα σποτάκια για να δημιουργήσετε ένα πιο ήρεμο, χαλαρωτικό και ρομαντικό ύφος.
 
4. Δημιουργήστε 3D σχέδια στον τοίχο 

Γύψινες διακοσμήσεις που αξίζουν μία θέση σε κάθε σπίτι-4

Αν έχετε βαρεθεί τον απλό, μονόχρωμο ζωγραφιστό τοίχο, χτίστε ένα τοίχο από γυψοσανίδα και δημιούργησε 3D σχέδια. Κάντε συνδυασμό επιπέδων, χρωμάτων και υλικών που θα δώσουν στυλ και βάθος στον τοίχο. Αυτό το 3D αποτέλεσμα θα μετατρέψει τον απλό και συνηθισμένο τοίχο σε έναν καμβά ζωγραφικής.

Ένας άλλος τρόπος για να δώσετε ένα κλασικό και μοντέρνο στυλ, με γύψινη διακόσμηση, είναι να διακοσμήσετε μερικά μόνο από τα στοιχεία του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο, οι γύψινες διακοσμήσεις θα είναι πιο διακριτικές, αλλά πάντα εντυπωσιακές.
 
5. Χτίστε ράφια και πρωτότυπα ντουλάπια

Γύψινες διακοσμήσεις που αξίζουν μία θέση σε κάθε σπίτι-5

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των γύψινων κατασκευών είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε επιθυμείτε από την αρχή ή να επιδιορθώσετε κάτι άλλο. Μπορείτε να κατασκευάσετε από την αρχή ράφια, ντουλάπια αλλά και άλλα έπιπλα στα σχήματα και τα χρώματα που ταιριάζουν στον χώρο σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να κατασκευάσετε μία βιβλιοθήκη, έναν πάγκο ή μια κουζίνα με πάσο από γυψοσανίδα ακριβώς όπως την έχετε φανταστεί.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

6. Διακοσμήστε το σαλόνι με γύψινα σκαλιστά σχέδια

Γύψινες διακοσμήσεις που αξίζουν μία θέση σε κάθε σπίτι-6

Τα σκαλιστά σχέδια αποπνέουν μία πολυτέλεια η οποία δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα σπίτι. Το σαλόνι είναι το ιδανικό μέρος για τέτοιες διακοσμητικές τεχνικές, καθώς λόγω της μεγάλης έκτασής του αναδεικνύονται χωρίς να είναι υπερβολικά. Η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο, αντίθετα, είναι χώροι του σπιτιού όπου ενώ ταιριάζουν οι γύψινες διακοσμήσεις, χρειάζεται προσοχή για μην γίνουν υπερβολικές. Γενικότερα, τα σκαλιστά κουφώματα στα παράθυρα ή σε κάποιο καθρέφτη είναι οι πιο συνηθισμένοι τρόποι εφαρμογής. Αντίθετα, μία σκαλιστή βάση στον πολυέλαιο, θα ταίριαζε ιδανικά στο σαλόνι. Το σχέδιο που προτιμάται συνήθως είναι η ροζέτα, αν και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στα σχέδια που μπορείτε να επιλέξετε.
 
7. Διακοσμήστε με γυψοσανίδα την τηλεόραση

Γύψινες διακοσμήσεις που αξίζουν μία θέση σε κάθε σπίτι-7

Η τηλεόραση είναι το έπιπλο γύρω από το οποίο χτίζεται ολόκληρη η διακόσμηση του σαλονιού. Μία απλή κι εύκολη λύση λοιπόν για να αλλάξετε τη διακόσμηση στο σαλόνι, είναι να αλλάξετε τη διακόσμηση γύρω από την τηλεόραση. Τοποθετήστε γυψοσανίδα σε ένα τοίχο και δημιουργήστε μία εσοχή για τη τηλεόραση. Αυτή η γύψινη διακόσμηση της τηλεόρασης ξεφεύγει από το συνηθισμένο μοτίβο, που θέλει την τηλεόραση να ακουμπάει σε κάποιο έπιπλο. Συνδυάστε τη με ένα διακριτικό, κρυφό φωτισμό για να δώσετε μία artistic πινελιά στον χώρο που μόνο απαρατήρητη δεν θα περάσει.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή