Φανταστικές Ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού με Ξύλινες Επιφάνειες

Φανταστικές Ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού με Ξύλινες Επιφάνειες

4' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διακόσμηση σπιτιού με ξύλο είναι μία διαχρονική και πολύ αγαπημένη τάση στη χώρα μας. Πράγματι, το ξύλο έχει πολύ εντυπωσιακή όψη, σε όποιο είδος κι αν ανήκει. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν δημιουργηθεί πολλά βιομηχανικά ξύλα. Τα βιομηχανικά ξύλα είναι πιο οικονομικά και επιτρέπουν στον καθένα να έχει την αισθητική του ξύλου στο σπίτι του.

Όμως, το ερώτημα παραμένει: Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι με ξύλο; Κάθε δωμάτιο και κάθε χώρος του σπιτιού έχει ξεχωριστές ανάγκες. Αλλιώς θα ταιριάξει το ξύλο στο σαλόνι, αλλιώς στο υπνοδωμάτιο, αλλιώς στην κουζίνα και το μπάνιο. Στη συνέχεια, λοιπόν, παρουσιάζονται ιδέες για διακόσμηση με ξύλο για κάθε χώρο του σπιτιού.

1. Διακόσμηση σαλονιού με ξύλο

Από τα πατώματα και τους τοίχους, έως και τα τραπεζάκια και την επένδυση του τζακιού, το ξύλο είναι ένα υπέροχο υλικό. Ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείται, μπορεί να στηρίξει μια διακόσμηση παραδοσιακή ή μοντέρνα.

Το ξύλο είναι κυρίαρχο στη ρουστίκ διακόσμηση

Φανταστικές Ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού με Ξύλινες Επιφάνειες-1

Το ρουστίκ στυλ διακόσμησης αντιστοιχεί στο παραδοσιακό ύφος που θυμίζει ελληνική ύπαιθρο. Το στυλ αυτό περιλαμβάνει πολλά στοιχεία από ξύλο και κυρίαρχο χρώμα είναι το καφέ, σε όλες τις αποχρώσεις του. Επίσης, περιλαμβάνει αληθινά φυτά και ακατέργαστα στοιχεία της φύσης, όπως ιδιαίτερα υφάσματα. Αν έχετε κάποια παλιά ξύλινα έπιπλα καθιστικού τότε μπορείτε να τα εμπιστευτείτε σε έναν επαγγελματία ξυλουργό για συντήρηση και πιθανή επισκευή, δημιουργώντας, έτσι, μια μοντέρνα εικόνα στο σαλόνι.
 
Ταιριάζει, όμως, και στο μίνιμαλ ύφος

Φανταστικές Ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού με Ξύλινες Επιφάνειες-2

Το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από το ρουστίκ. Περιλαμβάνει απλές και ευθείες γραμμές, αλλά και μικρή ποικιλία χρωμάτων μέσα στον χώρο. Μπορείτε να πετύχετε και μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού με ξύλο. Διαλέξτε μια ανοιχτή απόχρωση του ξύλου, ώστε να είναι φωτεινή και ευχάριστη. Με το χρώμα αυτό μπορείτε να επενδύσετε το ξύλινο πάτωμα, αλλά και τα ξύλινα έπιπλα. 

2. Διακόσμηση υπνοδωματίου με ξύλο

Η πιο προφανής ιδέα για το υπνοδωμάτιο είναι να διαλέξετε ένα υπέροχο κρεβάτι από ξύλο μασίφ, για άνετο και ξεκούραστο ύπνο. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες όμορφες ιδέες για διακόσμηση σπιτιού με ξύλο, ειδικά για υπνοδωμάτιο.

Κεφαλάρι κρεβατιού από ξύλο

Φανταστικές Ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού με Ξύλινες Επιφάνειες-3

Αν το κρεβάτι δεν έχει ήδη κάποιο όμορφο κεφαλάρι, μπορείτε να τοποθετήσετε μια κατασκευή από ξύλο που θα αλλάξει εντελώς την όψη του δωματίου. Το κεφαλάρι από ξύλο είναι μοντέρνο, κομψό και με άποψη. Αν θέλετε να το αναδείξετε πραγματικά, ώστε να ξεχωρίζει, βάψτε τους τοίχους στα κατάλληλα χρώματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σε λαμπερό λευκό, ανοιχτό γκρι, κρεμ, ή σε κάποια παστέλ απόχρωση. Όλες αυτές οι ανοιχτές αποχρώσεις θα κάνουν το ξύλινο κεφαλάρι ξεχωριστό, αφού θα αναδεικνύεται η αντίθεση μεταξύ των απαλών χρωμάτων του τοίχου και το έντονο χρώμα του ξύλου.
 
Εντοιχισμένη ντουλάπα από ξύλο

Φανταστικές Ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού με Ξύλινες Επιφάνειες-4

Κλασική και διαχρονική ιδέα είναι η ντουλάπα με επένδυση από ξύλο. Η εντοιχισμένη ντουλάπα είναι ένα αντικείμενο που καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο υπνοδωμάτιο. Όμως τι χρώμα και τι είδος ξύλου πρέπει να έχει η ντουλάπα; Υπάρχουν διάφορα είδη ξύλου για έπιπλα, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους ξυλουργούς για μοναδικές κατασκευές από ξύλο

3. Διακόσμηση κουζίνας με ξύλο

Η κουζίνα είναι ο ιδανικός χώρος για να διακοσμηθεί με ξύλο. Όλα τα ντουλάπια, τα ράφια και ο πάγκος εργασίας, δίνουν τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με διάφορες αποχρώσεις του ξύλου.

Ξύλινα ράφια και ντουλάπια

Φανταστικές Ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού με Ξύλινες Επιφάνειες-5

Συνήθως, η κουζίνα καταλαμβάνεται κυρίως από τα ντουλάπια, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της. Ένα χρώμα που θεωρείται απαγορευτικό για τη διακόσμηση της κουζίνας είναι το λευκό. Αυτό συμβαίνει, γιατί το λευκό λερώνεται εύκολα. Μια πολύ όμορφη, αλλά και χρήσιμη ιδέα για τη διακόσμηση σπιτιού με ξύλο, είναι η επένδυση των ντουλαπιών της κουζίνας. Από τις πιο ανοιχτές, έως και τις πιο σκούρες αποχρώσεις του ξύλου, το αποτέλεσμα είναι πρακτικό και δύσκολα το μετανιώνει κανείς.
 
Ξύλινα διαχωριστικά κουζίνας- σαλονιού

Φανταστικές Ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού με Ξύλινες Επιφάνειες-6

Σε πολλά σύγχρονα σπίτια συμβαίνει η κουζίνα να ενώνεται με το σαλόνι, χωρίς να υπάρχει μεσοτοιχία. Τα ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου, λοιπόν, είναι η ιδανική ιδέα για να σας απαλλάξει από αυτό το πρόβλημα. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάρετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία ξυλουργού με πλούσια εμπειρία στον χώρο, ώστε να σας προτείνει μια ιδέα που πραγματικά ταιριάζει στα μέτρα σας. Φυσικά, τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού θέλετε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

4. Διακόσμηση μπάνιου με ξύλο

Το μπάνιο είναι ένας χώρος, όπου δε συναντιούνται συχνά διακοσμήσεις από ξύλο. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν στυλάτες ιδέες διακόσμησης που ταιριάζουν στο δικό σας μπάνιο.

Ξύλινο πάτωμα & επένδυση μπανιέρας

Φανταστικές Ιδέες για Διακόσμηση Σπιτιού με Ξύλινες Επιφάνειες-7

Το ξύλινο πάτωμα έχει υπέροχη αίσθηση στο δέρμα και αυτός είναι ένας λόγος για να το αγαπάμε τόσο πολύ. Είναι γεγονός, ότι για το δάπεδο του μπάνιου συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται κεραμικά πλακάκια. Τα βασικά πλεονεκτήματά τους είναι πως είναι οικονομικά και δεν είναι ολισθηρά.

Παρόλα αυτά, μπορείτε να επενδύσετε το πάτωμα του μπάνιου και με ξύλο. Η μόνη προφύλαξη που απαιτείται είναι να το περάσετε με ειδικό βερνίκι για την αδιαβροχοποίηση του ξύλου. Κάνοντας αυτή την απλή κίνηση, χαρίζετε στο ξύλινο δάπεδό σας πολλά χρόνια ζωής, αφού δεν κινδυνεύει να χαλάσει από την υγρασία. Μπορείτε να συνδυάσετε το ξύλινο δάπεδο με ξύλινη επένδυση μπανιέρας για να μοιάζει σαν να βρίσκεστε σε πολυτελές σπα.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή