Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου

4' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν έχετε κουραστεί από την υπάρχουσα όψη του χώρου σας ή θέλετε να αυξήσετε σημαντικά τη λειτουργικότητά του, το να κάνετε τον έναν χώρο, δύο είναι μια εκπληκτική ιδέα. Σαλόνι, υπνοδωμάτιο ή οποιοδήποτε άλλο εσωτερικό σημείο του σπιτιού σας πιθανότατα χρειάζεται διχοτόμηση προκειμένου η καθημερινότητά σας να αποκτήσει άλλη διάσταση. Πέρα από το να αυξήσει τη διάθεσή σας, η αλλαγή αυτή θα μεγιστοποιήσει και τη γενική χρησιμότητα του σπιτιού. 

⇒ Δείτε 10 έξυπνες ιδέες για διαχωριστικά εσωτερικού χώρου για κάθε διακόσμηση.

1. Ξύλο και Γυψοσανίδα

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου-1

Δημιουργήστε μια σταθερή κατασκευή με βάση το ξύλο ή τη γυψοσανίδα. Μπορείτε οικονομικά και εύκολα να δημιουργήσετε είτε την απόλυτη, είτε τη μερική απομόνωση δύο χώρων. Πέραν αυτού, το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να σχεδιαστεί και να βαφτεί ανάλογα με το γούστο και τις επιθυμίες σας. Έτσι, εκτός από λειτουργικότητα θα χαρίσετε στον χώρο και την αίσθηση μιας όμορφης ανανέωσης. Το διαχωριστικό μπορεί να κατασκευαστεί σε σταθερή μορφή εκτελώντας χρέη τοίχου ή σε κινητή μορφή λειτουργώντας ως παραβάν. Απαγορεύστε ή επιτρέψτε την οπτική επαφή μεταξύ των δύο χώρων ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε. Τοποθετήστε στο παραβάν ροδάκια για να το μετακινείτε εύκολα σε όποιον χώρο επιθυμείτε κάθε φορά να διαχωρίσετε. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους τεχνίτες για μοναδικές κατασκευές από ξύλο ή γυψοσανίδα

2. Μέταλλο

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου-2

Μια μεταλλική κατασκευή πέρα από το να διαχωρίσει στέρεα και ανθεκτικά τον χώρο, θα αποτελέσει γι’ αυτόν την ίσως πιο μοντέρνα έκδοση διαχωριστικού. Τολμήστε να χειριστείτε το μέταλλο δημιουργικά, πειραματιστείτε με σχήματα και μεγέθη και απογειώστε την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές βέργες και να χτίσετε ενδιάμεσα μεταλλικά ή και ξύλινα μικρά αποθηκευτικά σημεία. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να δώσετε την αίσθηση του διαχωρισμού, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη γενική λειτουργικότητα του σπιτιού μέσω μιας αρκετά ιδιαίτερης διακόσμησης.
 
3. Διαφανής επιφάνεια

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου-3

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση για μεγαλύτερες διαστάσεις, πέρα από αυτές της πραγματικότητας τότε τοποθετήστε μια διαφανή επιφάνεια. Μια διαφανής επιφάνεια μπορεί να έχει ως βάση της το γυαλί  ή το πλεξιγκλάς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε την αίσθηση απομόνωσης και θα διαχωρίσετε τον εσωτερικό σας χώρο, χαρίζοντάς του μια τόσο μοντέρνα όσο και διαχρονική όψη. 
 
4. Βιβλιοθήκη

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου-4

Η βιβλιοθήκη αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για να αποθηκεύσετε τα βιβλία σας. Είναι, επιπλέον, μια λύση που ταιριάζει εφόσον επιθυμείτε να υιοθετήσετε μια άκρως λειτουργική εκδοχή για τον εσωτερικό σας χώρο. Έτσι, το γραφείο, το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό θα αναβαθμιστεί με αισθητικό τρόπο, πετυχαίνοντας το απόλυτο λειτουργικό αποτέλεσμα. Μη διστάζετε να οριοθετήσετε με τη μορφή βιβλιοθήκης ακόμη και τον πιο μικρό χώρο. Μπορείτε με ευκολία να δημιουργήσετε μια γωνιά απομόνωσης για διάβασμα και ηρεμία. 
 
5. Συρόμενη Βιβλιοθήκη

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου-5

Πρόκειται για μία πιο ευέλικτη εναλλακτική λύση. Τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει στη μόδα οι συρόμενες βιβλιοθήκες. Αυτές οι ιδιαίτερες κατασκευές επιτρέπουν να αλλάξετε τη διαρρύθμιση του δωματίου, όπως και όποτε το επιθυμείτε. Η χρησιμότητα αυτής της επιλογής για τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου είναι διπλή. Αφενός δεν δεσμεύει και αφετέρου επιτρέπει να πειραματιστείτε δημιουργικά με διαφορετικά σχέδια και χρώματα ανά πάσα στιγμή.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

6. Έπιπλο

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου-6

Επιλέξτε ένα μικρό ή μεγάλο έπιπλο ανάλογα με το αποτέλεσμα στο οποίο επιθυμείτε να οδηγήσετε τον χώρο σας. Ένα πάσο με ράφια, ένα μεγάλο μπαούλο ή μια ογκώδης συρταριέρα θα διαχωρίσει, ενισχύοντας και αισθητικά τον χώρο. Η επιλογή αυτή μπορεί να μην αποτελεί το κλασικό συνώνυμο του διαχωριστικού όμως, θα σας χαρίσει μια επιπλέον λύση για να αποθηκεύσετε ή να ακουμπήσετε ένα αντικείμενο. Εκμεταλλευτείτε το έπιπλο και δημιουργήστε δύο ξεχωριστά σε διακόσμηση ή ύφος δωμάτια, ακόμη κι αν τα όριά τους δεν είναι έντονα διακριτά για το μάτι. 
 
7. Συρόμενη πόρτα

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου-7

Ενσωματώστε στον χώρο μια συρόμενη πόρτα χρησιμοποιώντας γυαλί, ξύλο ή όποιο άλλο υλικό επιθυμείτε. Είναι ένα από τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου με πολλαπλές κατασκευαστικές και χρωματικές δυνατότητες. Έτσι, θα καταφέρετε να απομονώσετε τους χώρους που επιθυμείτε με ευκολία και ταχύτητα. Μπορείτε πέρα από χρώμα να εφαρμόσετε στην κάθε μια επιφάνεια της συρόμενης πόρτας μια ταπετσαρία με διαφορετικό σχέδιο και στυλ. 
 
8. Καθρέφτης

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου-8

Κάποιες φορές ένας καθρέφτης αρκεί για να σηματοδοτήσει την αρχή και το τέλος ενός νέου χώρου. Ενσωματώστε στον εσωτερικό χώρο που θα διαχωρίσετε μια κατασκευή με βάση τον καθρέφτη. Τοποθετήστε μια σταθερή ή μια συρόμενη κατασκευή με τζάμι. Πρόκειται για μια άκρως χρήσιμη και έξυπνη ιδέα αφού, πέρα από το να πετυχαίνει τον διαχωρισμό του χώρου, αποτελεί και ένα επιπλέον διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι. 
 
9. Κουρτίνα

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου-9

Είναι ίσως η πιο παραδοσιακή επιλογή στα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου αλλά μια καθόλου κακή ιδέα. Η λύση της κουρτίνας είναι και ο πιο απλός τρόπος για να διαχωρίσετε οπτικά τον χώρο. Μπορείτε να αξιοποιήσετε κάποιο υπάρχον κενό μεταξύ δύο τοίχων για να τη στηρίξετε ή και να την τοποθετήσετε σε όποιο σημείο του χώρου επιθυμείτε. Το ύψος της κατασκευής εξαρτάται από τον βαθμό στον οποίο θα επιτρέψετε να διαχωρίζονται οι χώροι. Όσον αφορά στο υλικό και το στυλ της χρησιμοποιήστε κάτι απλό σε minimal τόνους. 
 
10. Ξύλινα Δοκάρια

Ιδανικές επιλογές για διαχωριστικά χώρου-10

Τα ξύλινα δοκάρια συνιστούν μία νέα, μοντέρνα τάση στα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου. Μολονότι έχουν το ελάττωμα ότι εξυπηρετούν  κυρίως εξ ολοκλήρου διακοσμητικούς σκοπούς, σίγουρα θα βελτιώσουν την αισθητική του χώρου. Μπορείτε να διαλέξετε το σχέδιο και το χρώμα που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο, για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή