Ιδέες για μεγαλύτερη άνεση σε Μικρό Μπάνιο

Ιδέες για μεγαλύτερη άνεση σε Μικρό Μπάνιο

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι χρειάζεται ένα μικρό μπάνιο για να είναι απόλυτα λειτουργικό και να μην περιορίζει; Η απάντηση περισσότερα τετραγωνικά μέτρα είναι πολύ λογική, αλλά δεν είναι και η μόνη. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να ανακαινίσετε εξ ολοκλήρου το μικρό μπάνιο σας. 
Μερικές αλλαγές είναι ό,τι χρειάζεστε για να κερδίσετε εύκολα χώρο, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται έξυπνες ιδέες για να αποκτήσετε μεγαλύτερη άνεση στο μικρό μπάνιο σας.

1. Προτιμήστε οβάλ σχήμα νιπτήρα

Ιδέες για μεγαλύτερη άνεση σε Μικρό Μπάνιο-1

Ο οβάλ νιπτήρας είναι η ιδανική επιλογή για ένα μικρό μπάνιο. Σε αντίθεση με τους τετράγωνους, οι οβάλ αφήνουν περισσότερο ελεύθερο χώρο για να τοποθετήσετε χρήσιμα αντικείμενα, όπως είναι οι οδοντόβουρτσες και τα σαπούνια. Χρησιμοποιήστε το έπιπλο κάτω από τον νιπτήρα για να δημιουργήσετε χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο. Εκεί μπορείτε να φυλάξετε απορρυπαντικά, πετσέτες και σαμπουάν. Καλό θα ήταν, επίσης, να επιλέξετε έναν νιπτήρα με λεπτή βάση, ώστε να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερο χώρο.

Εκτός από την πρακτική πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάτε φυσικά και την αισθητική. Αυτό το σχήμα είναι η πιο μοντέρνα εκδοχή νιπτήρα που μπορείτε να επιλέξετε για το μπάνιο σας.
 
2. Τοποθετήστε ανοιχτά ράφια αντί για ντουλάπια

Ιδέες για μεγαλύτερη άνεση σε Μικρό Μπάνιο-2

Τα ανοιχτά ράφια, εκτός του ότι έχουν αναδειχθεί σε τάση στον τομέα της διακόσμησης του σπιτιού, είναι και ιδιαιτέρως πρακτικά και βολεύουν για την αποθήκευση αντικειμένων. Συγκεκριμένα στο μπάνιο, μπορείτε να τοποθετήσετε ράφια νίκελ για να αποθηκεύετε και να κρεμάτε τις πετσέτες αντί να χρησιμοποιείτε γάντζους, απ’ όπου θα πέφτουν συνέχεια, θα βρωμίζονται και θα πιάνουν χώρο.

⇒ Βρείτε αξιολογημένο συνεργείο για την ανακαίνιση του μπάνιου σας στο Douleutaras

3. Τοποθετήστε καθρέφτη

Ιδέες για μεγαλύτερη άνεση σε Μικρό Μπάνιο-3

Ο καθρέφτης ήταν, είναι και θα είναι ένα στοιχείο απόλυτα συνδεδεμένο με τον χώρο του μπάνιου. Όσο μικρό και αν είναι το μπάνιο, ο καθρέφτης είναι ένα κομμάτι του που δεν πρέπει να λείπει, τόσο από πρακτική, όσο και από αισθητική άποψη. Ίσως να φαίνεται παράδοξο, αλλά όσο μικρότερο είναι το μπάνιο, τόσο μεγαλύτερος θα πρέπει να είναι ο καθρέφτης. Ο μεγάλος καθρέφτης δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων αλλά και μεγαλώνει οπτικά τον χώρο. 
 
4. Επιλέξτε το σωστό χρώμα για ένα μικρό μπάνιο

Ιδέες για μεγαλύτερη άνεση σε Μικρό Μπάνιο-4

Tο λευκό χρώμα, ειδικά αν έχετε μικρό μπάνιο, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, το λευκό χρώμα επιτρέπει στο φως να ταξιδέψει στον χώρο του μπάνιου, δίνοντας την εντύπωση πως είναι αρκετά μεγαλύτερο απ’ ότι στην πραγματικότητα. Δεύτερον, είναι ένα χρώμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθαριότητα. Αν θέλετε μια πιο μοντέρνα λύση, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο φωτεινό χρώμα, όπως το γαλάζιο ή το λιλά. Κατά γενική ομολογία, όσο πιο ανοιχτό χρώμα επιλέξετε για έναν μικρό χώρο, τόσο πιο μεγάλος θα φαίνεται ο χώρος. 
 
5. Μπανιέρα ή ντουζιέρα σε μικρό μπάνιο;

Ιδέες για μεγαλύτερη άνεση σε Μικρό Μπάνιο-5

Όποια από τις δύο επιλογές και αν προτιμάτε, θα πρέπει να φροντίσετε για την τοποθέτησή της σε μία από τις γωνίες του χώρου. Η συμβουλή αυτή δεν ισχύει μόνο για μικρό μπάνιο, αφού η τοποθέτηση όλων των σημαντικών στοιχείων ενός δωματίου στις γωνίες του χώρου, εξαλείφει το αίσθημα της στενότητας και κάνει το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

6. Πειραματιστείτε με τα πλακάκια του μπάνιου

Ιδέες για μεγαλύτερη άνεση σε Μικρό Μπάνιο-6

Τα πλακάκια, συνήθως, είναι τοποθετημένα στον τοίχο προς τα πάνω. Τα κάθετα πλακάκια, ωστόσο, οδηγούν το βλέμμα σταδιακά προς το ταβάνι, κάνοντας το δωμάτιο να μοιάζει ψηλότερο. Αμέσως προστίθενται πόντοι που δίνουν την αίσθηση της ευρυχωρίας στο μικρό μπάνιο.
 
7. Εξοικονομήστε χώρο από το άνοιγμα της πόρτας

Ιδέες για μεγαλύτερη άνεση σε Μικρό Μπάνιο-7

Θα μπορούσατε να αλλάξετε την φορά της πόρτας για να γλιτώσετε περισσότερο χώρο. Οι συρόμενες πόρτες είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε για αυτό τον σκοπό. Ειδικά αν το μπάνιο σας συνδέεται με κάποιον στενό διάδρομο ή κάποιο εξίσου μικρό δωμάτιο, τότε θα εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερο πολύτιμο χώρο.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή