Μοντέρνα πλακάκια μπάνιου

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλακάκια μπάνιου αποτελούν τη βασική διακόσμηση του μπάνιου, πάνω στην οποία βασίζεται η επιλογή των κατάλληλων επίπλων και διακοσμητικών. Επομένως, η επιλογή στα πλακάκια μπάνιου αποτελεί μία πολύ σημαντική απόφαση. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται όλες τις τάσεις της εποχής για τα μοντέρνα πλακάκια μπάνιου, ώστε επιλέξετε τα σχέδια και τους συνδυασμούς που ταιριάζουν περισσότερο στο προσωπικό σας στυλ.

1. Σχέδια με πλακάκια listello

Μοντέρνα πλακάκια μπάνιου-1

Τα ανάγλυφα πλακάκια listello αποτελούν τάση στον χώρο του μπάνιου. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα στο εμπόριο και αποτελούν την ιδανική επιλογή στα σχέδια με μοντέρνα πλακάκια μπάνιου. Μπορούν να τοποθετηθούν πλακάκια listello, κάθετα στον χώρο του ντους. Στο δάπεδο μπορούν να υπάρχουν πλακάκια ψηφίδες, για την ολοκλήρωση του σκηνικού και για να δοθεί μια έξτρα φινέτσα στο χώρο. Η τάση στα μοντέρνα πλακάκια μπάνιου επιβάλλει την τοποθέτηση διαφορετικών σχεδίων σε πλακάκια, ώστε να γίνεται mix & match.
 
2. Σχέδια με subway και ασπρόμαυρα πλακάκια

Μοντέρνα πλακάκια μπάνιου-2

Τα subway πλακάκια το τελευταίο διάστημα έχουν αποκτήσει αρκετούς υποστηρικτές και αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να εδραιώνουν τη θέση τους στις καλύτερες επιλογές για μοντέρνα πλακάκια και σχέδια. Μπορούν να τοποθετηθούν άσπρα subway πλακάκια για τον χώρο της μπανιέρας μαζί με πλακάκια με ασπρόμαυρο μοτίβο, που προσδίδει ένα ρετρό feeling στο χώρο.

⇒ Βρείτε αξιολογημένη εταιρεία για την ανακαίνιση του μπάνιου σας στο Douleutaras

3. Σχέδια με μάρμαρο

Μοντέρνα πλακάκια μπάνιου-3

Το μάρμαρο αποτελεί μια διαχρονική επιλογή για τα πλακάκια του μπάνιου. Τα μαρμάρινα πλακάκια μπορούν να αναδείξουν μοναδικά τον χώρο και να προσφέρουν έναν αέρα πολυτέλειας. Συνήθως, απορρίπτονται ως πρόταση για επένδυση μπάνιου, επειδή αποτελούν μια πιο ακριβή λύση. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε την τοποθέτηση πλακιδίων τύπου μάρμαρο στο μπάνιο σας. Τα πλακάκια τύπου μάρμαρο εμφανισιακά μοιάζουν με μάρμαρο και υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία στην αγορά, σε πιο οικονομικές τιμές.
 
4. Σχέδια με ψηφίδες

Μοντέρνα πλακάκια μπάνιου-4

Οι ψηφίδες αποτελούν ακόμη μια τάση που βλέπουμε συχνά στα μοντέρνα μπάνια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τοποθετήσετε ψηφίδες στον χώρο και να αναδείξετε τη διακόσμηση στο μπάνιο σας. Δεν χρειάζεται οι ψηφίδες να επενδυθούν σε όλο το μήκος του τοίχου, για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Μπορείτε να τοποθετήσετε ψηφίδες μόνο στον χώρο του ντους ή της μπανιέρας ή στον χώρο του νιπτήρα. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε ψηφίδες μόνο στον έναν από τους 4 τοίχους του μπάνιου. Στους υπόλοιπους 3 τοίχους μπορείτε να επενδύσετε πλακάκια της ίδιας χρωματικής παλέτας.
 
5. Σχέδια με εναλλαγή χρώματος

Μοντέρνα πλακάκια μπάνιου-5

Μια εναλλακτική ιδέα για ανανέωση της όψης του μπάνιου, είναι να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές αποχρώσεις της ίδιας χρωματικής παλέτας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε σκούρα πλακάκια στον αριστερό τοίχο και ανοιχτόχρωμα στον κεντρικό. Για να σπάσει η μονοτονία, στο δεξί μέρος του ντους τοποθετήστε μακρόστενα πλακάκια απαλών γκρι αποχρώσεων σε γεωμετρικά σχέδια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

6. Σχέδια με εξάγωνο πλακάκι

Μοντέρνα πλακάκια μπάνιου-6

Ακόμη μια τάση στα σχέδια για μοντέρνα πλακάκια μπάνιου αποτελεί το εξάγωνο πλακάκι. Το εξάγωνο πλακάκι χρησιμοποιείται αρκετά τον τελευταίο καιρό, αφού προσφέρει μια διαφορετική όψη στον χώρο του μπάνιου. Τα εξάγωνα πλακάκια, ωστόσο, μπορούν να συνδυαστούν σε διάφορες αποχρώσεις και σχέδια.
 
7. Σχέδια με πλακάκια λέπια

Μοντέρνα πλακάκια μπάνιου-7

Τα πλακάκια λέπια αποτελούν άλλη μία τάση της εποχής για τον χώρο του μπάνιου. Μπορούν να τοποθετηθούν είτε στον τοίχο, είτε στο δάπεδο του μπάνιου πετυχαίνοντας ακριβώς το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε πλακάκια λέπια στο μπάνιο σας, συνδυάστε τα με μακρόστενα πλακάκια ή με κανονικά πλακάκια. Ο συνδυασμός πλακιδίων είναι η καλύτερη επιλογή, για να έχετε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και να σπάει η μονοτονία στον χώρο.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή