Πρωτότυπες ιδέες για ένα μοντέρνο μπάνιο χωρίς πλακάκια

Πρωτότυπες ιδέες για ένα μοντέρνο μπάνιο χωρίς πλακάκια

3' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διακόσμηση του μπάνιου είναι μία εργασία, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Είναι γεγονός, πως δεν ανακαινίζεται συχνά το δωμάτιο αυτό, γι’ αυτό και η διακόσμησή του πρέπει να είναι αυστηρά μελετημένη και προσεκτική. Ιδιαίτερα η διακόσμηση στους τοίχους και το πάτωμα αλλάζει πιο σπάνια από τα είδη υγιεινής που θα επιλέξετε. Γι’ αυτό, η διακόσμησή τους δεν πρέπει να σας φαίνεται βαρετή. Αν έχετε βαρεθεί τα πλακάκια στον τοίχο και το πάτωμα και θέλετε κάτι πρωτότυπο, δείτε στη συνέχεια τις πιο πρωτότυπες ιδέες για ένα μπάνιο χωρίς πλακάκια.

1. Πατητή τσιμεντοκονία

Πρωτότυπες ιδέες για ένα μοντέρνο μπάνιο χωρίς πλακάκια-1

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μία ελληνική τεχνική, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και μπορεί να προσθέσει μία αέρινη, καλοκαιρινή αύρα στο μπάνιο. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να στολίσετε το πάτωμα, τον τοίχο, ακόμα και τον νιπτήρα ή τη ντουζιέρα. Επίσης, υπάρχουν χιλιάδες χρώματα για να επιλέξετε το κατάλληλο, ανάλογα με τις ανάγκες του δικού σας μπάνιου. 

Εκτός, όμως, από τη καλαίσθητη όψη της, η πατητή τσιμεντοκονία προσφέρει και πολλά οφέλη. Αρχικά είναι αρκετά αντιολισθηρή με αποτέλεσμα να είναι ιδανική για το μπάνιο. Επιπλέον, έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο και δεν απορροφά την υγρασία, προστατεύοντας έτσι τον χώρο σας από τη μούχλα. Τέλος, ο καθαρισμός της είναι πολύ εύκολος, αφού δεν υπάρχουν αρμοί για να συσσωρευτεί ανάμεσα η σκόνη.
 
2. Πέτρα

Πρωτότυπες ιδέες για ένα μοντέρνο μπάνιο χωρίς πλακάκια-2

Το μπάνιο από πέτρα είναι μία απολύτως κατάλληλη επιλογή για δώσετε μία ρουστίκ διάθεση στο σπίτι. Η άγρια ομορφιά της πέτρας προσθέτει ένα πολυτελές ύφος στο μπάνιο, το οποίο συνδυάζεται υπέροχα με ξύλινες λεπτομέρειες. Προτιμήστε τις γήινες αποχρώσεις όπως γκρι, καφέ ή μαύρο για να ταιριάξουν φυσικά. Το πάτωμα από πέτρα έχει τόσο μεγάλη απήχηση καθώς είναι αντιολισθητικό και έχει φοβερή αντοχή στον χρόνο αλλά και στο νερό και την υγρασία. Παράλληλα αποτελεί ιδανική επιλογή γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συντήρηση.

⇒ Βρείτε αξιολογημένη εταιρεία για την ανακαίνιση του μπάνιου σας στο Douleutaras

3. Ξύλο teak

Πρωτότυπες ιδέες για ένα μοντέρνο μπάνιο χωρίς πλακάκια-3

Το ξύλο teak είναι απόλυτα ανθεκτικό στο νερό και μπορεί άνετα να μπει στο μπάνιο. Συγκεκριμένα, είναι ένα είδος ξύλου, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή σκαφών και τη ναυπήγηση. Μπορείτε να νιώθετε, λοιπόν, σιγουριά ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με την υγρασία και δεν θα φουσκώσουν οι τοίχοι και το πάτωμα με το πέρασμα του χρόνου. Ίσα ίσα, χαρακτηρίζεται για την ανθεκτικότητά του.
 
4. Βινυλικό δαπεδο

Πρωτότυπες ιδέες για ένα μοντέρνο μπάνιο χωρίς πλακάκια-4

Το βινυλικό πάτωμα αποτελείται από ένα συνθετικό υλικό που μπορεί να δώσει μία άλλη αίσθηση στον χώρο πολύ εύκολα και οικονομικά. Το βινυλικό δάπεδο έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει ένα απλό μονόχρωμο, με νερά ή ένα ξύλινο πάτωμα, ανάλογα με την επιλογή σας. Μάλιστα δεν θα χρειαστεί να ξηλώσετε το πάτωμα, αφού εφαρμόζεται κολλητά στο υπάρχον πάτωμα, ακόμα κι αν έχετε μωσαϊκό ή πλακάκια. Η μοναδική προϋπόθεση για να κολλήσει, χωρίς να χρειαστεί να ξηλώσετε το πάτωμα, είναι να είναι λεία η επιφάνεια. Όπως τα προηγούμενα είδη, έτσι κι αυτό, έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία και αντιολισθητικές ικανότητες, για να είναι κατάλληλο για το μπάνιο.
 
5. Μωσαϊκό

Πρωτότυπες ιδέες για ένα μοντέρνο μπάνιο χωρίς πλακάκια-5

Αυτό το vintage στοιχείο πέρα από την αίσθηση καθαριότητας και πολυτέλειας, έχει ταυτόχρονα και πολύ μικρό κόστος. Προτιμήστε το μωσαϊκό για να διακοσμήσετε το πάτωμα κι έναν τοίχο στο μπάνιο. Συνδυάστε τα με απαλού χρώματος είδη υγιεινής και μετατρέψτε το μπάνιο σε ένα καθημερινό ταξίδι στη δεκαετία του ‘70.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

6. Αδιάβροχη ταπετσαρία

Πρωτότυπες ιδέες για ένα μοντέρνο μπάνιο χωρίς πλακάκια-6

Αν θέλετε να διακοσμήσετε έναν ή παραπάνω τοίχους του μπάνιου σας με έντονα χρώματα και σχέδια, η αδιάβροχη ταπετσαρία είναι η λύση. Τα χιλιάδες σχέδια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε θα δώσουν μία κλασική, μοντέρνα, vintage ή παιχνιδιάρικη όψη στο μπάνιο. Μπορείτε να τοποθετήσετε την ταπετσαρία σε όλους ή σε ένα μόνο από τους τοίχους για να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο καμβά. Προσέξτε, όμως, να ταιριάζει η ταπετσαρία με το ύφος και το στυλ των ειδών υγιεινής που έχετε, για να μην φαίνεται το μπάνιο παραφορτωμένο.
 
7. Γυψοσανίδα

Πρωτότυπες ιδέες για ένα μοντέρνο μπάνιο χωρίς πλακάκια-7

Σε ένα μπάνιο χωρίς πλακάκια, η γυψοσανίδα είναι μία ιδανική πινελιά για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας. Με μία ανθυγρή γυψοσανίδα, μπορείτε να αποκτήσετε όλα τα οφέλη μιας γυψοσανίδας χωρίς να ανησυχείτε όμως για την υγρασία στο μπάνιο. Η ανθυγρή γυψοσανίδα είναι ειδική γυψοσανίδα, κατάλληλη για χώρους όπως είναι το μπάνιο που είναι πολύ εκτεθειμένο στο νερό και την υγρασία. Με τη δημιουργία καμπυλών και εσοχών μπορείτε να κάνετε το μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο, μικρότερο, ή να αλλάξετε τη διαρρύθμιση. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε στη γυψοσανίδα σποτάκια για extra φως, ή κρυφό φωτισμό για μία πιο χαλαρωτική διάθεση.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή