Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα

Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ξύλινο πάτωμα είναι μια δημοφιλής επιλογή για την πλειοψηφία των ελληνικών σπιτιών. Το ξύλο στη διακόσμηση δίνει μια ζεστασιά και μια διαχρονικότητα, στα δωμάτια που τοποθετείται. Ειδικά στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένα πανέμορφο ξύλινο πάτωμα. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται 10 ιδέες για χρώματα τοίχου που ταιριάζουν απόλυτα με ξύλινο πάτωμα.

1. Λευκό χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα 

Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα-1

Ένας από τους πιο κλασικούς και minimal συνδυασμούς που μπορεί να υπάρχει στα περισσότερα σπίτια, είναι το λευκό χρώμα στους τοίχους. Το λευκό χρώμα θα φωτίσει το σπίτι σας, ενώ εύκολα συνδυάζεται με οποιαδήποτε απόχρωση ξύλινου δαπέδου, από την πιο σκούρα μέχρι την πιο ανοιχτή. 
 
2. Μαύρο χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα

Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα-2
 

Για μια μοντέρνα και ροκ νότα στον χώρο σας, βάψτε τον τοίχο σας μαύρο. Το μαύρο μπορεί να γίνει η τέλεια απόχρωση για ένα ξύλινο πάτωμα και είναι μια επιλογή που σίγουρα θα σας παρακινήσει να γίνετε πιο δημιουργικοί με τη διακόσμηση του σπιτιού σας.
 
3. Γκρι χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα  

Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα-3

Άλλη μια αρκετά κλασική αλλά ταυτόχρονα και πολύ σύγχρονη επιλογή είναι να συνδυάσετε το ξύλινο δάπεδο σας με γκρι τοίχο. Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα το οποίο μπορεί να απογειώσει το στυλ του σπιτιού. Δοκιμάστε, ακόμη, να συνδυάσετε το γκρι χρώμα στον τοίχο σας με μια γκρι απόχρωση στο ξύλινο δάπεδο.

4. Καφέ χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα 

Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα-4

Ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε όταν έχετε ξύλινο πάτωμα και θέλετε να βάψετε τον τοίχο σας, είναι το καφέ χρώμα. Το καφέ είναι μια πολύ ζεστή απόχρωση, η οποία θα ταιριάζει τέλεια με οποιαδήποτε ξύλινο δάπεδο και αν έχετε επιλέξει.

⇒ Θέλετε να δώσετε χρώμα στο Σπίτι; Βρείτε αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή στο Douleutaras

5. Μπεζ χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο

Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα-5

Μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για τα σπίτια που έχουν ξύλινα δάπεδα είναι και ο μπεζ τοίχος. Το μπεζ είναι ένα αρκετά εύκολο χρώμα το οποίο μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά ακόμα και με ξύλινα δάπεδα σε πιο σκούρες αποχρώσεις. 

Tip: Για κάθε ξύλινο δάπεδο υπάρχει και η κατάλληλη απόχρωση του μπεζ που ταιριάζει. 
 
6. Πορτοκαλί χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο 

Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα-6

Το πράσινο και το καφέ είναι ένας συνδυασμός που έρχεται κατευθείαν από τη φύση. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια πιο τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι, τότε μη διστάσετε να βάψετε τους τοίχους σας σε πράσινες αποχρώσεις. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

8. Μπλε σκούρο χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο 

Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα-7

Για να αποκτήσετε ένα αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης όταν μπαίνετε σπίτι, μία ιδανική απόχρωση για τους τοίχους είναι το σκούρο μπλε. Θα δώσει ένα στυλ πιο σοβαρό στον χώρο ενώ ταιριάζει τέλεια με οποιαδήποτε απόχρωση του ξύλου έχετε. 
 
9. Γαλάζιο χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο

Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα-8

Το γαλάζιο είναι ένα δροσερό χρώμα που θα φέρει μια πιο καλοκαιρινή διάθεση στο σπίτι. Είναι μια πολύ φωτεινή και χαρούμενη απόχρωση του μπλε που θα δώσει ένα νησιώτικο αέρα, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί και με πιο ανοιχτές ξύλινες αποχρώσεις. 
 
10. Μωβ χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο 

Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα-9

Το μωβ θεωρείται χρώμα αριστοκρατικό που αποπνέει πολυτέλεια. Σίγουρα αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για να βάψετε τον τοίχο σας. Αν συνδυάσετε το ξύλινο δάπεδο, με το μωβ χρώμα, τότε το καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το δαμασκηνί. Μια τέτοια επιλογή θα δώσει ένα ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή