Μοντέρνα χρώματα κουζίνας

4' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κουζίνα είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού, στον οποίο πολλές φορές δεν δίνεται η σημασία που αξίζει για να γίνει όμορφη. Ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι δεν έχει πολύ διαθέσιμο χώρο για διακοσμητικές παρεμβάσεις. Περιέχει βασικά αντικείμενα πρακτικής χρήσης και αποθηκευτικούς χώρους, όπως ράφια και ντουλάπια. Ωστόσο, το χρώμα είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε την ανανέωση της κουζίνας σας. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται μερικές όμορφες ιδέες για χρωματικούς συνδυασμούς κουζίνας, που θα σας εμπνεύσουν να αλλάξετε την όψη στη διακόσμησή της.

1. Γκρι Ανοιχτό

Μοντέρνα χρώματα κουζίνας-1

Το γκρι χρώμα είναι μια μαγική λύση σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση. Είναι απλό και λιτό, ενώ έχει πολλές αποχρώσεις για να ταιριάζει με κάθε γούστο. Επίσης, συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα, όπως το λευκό, το μπεζ, το καφέ και το μαύρο, που αποτελούν τα πιο συνηθισμένα χρώματα για ντουλάπια κουζίνας. Η κουζίνα, αντίστοιχα, είναι ένας χώρος που υφίσταται αρκετή καταπόνηση. Για παράδειγμα, λόγω του μαγειρέματος είναι επιρρεπής στους λεκέδες και συσσωρεύει αρκετή υγρασία. 

Το γκρι μπορεί να σας βοηθήσει να γλυτώσετε το συχνό καθάρισμα. Φυσικά, χρησιμοποιήστε τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του για να βάψετε τους τοίχους. Οι ανοιχτοί χρωματικοί συνδυασμοί για κουζίνα βοηθούν, ώστε να μη χάνεται η φωτεινότητα από τον χώρο. Υπάρχουν αρκετοί χρωματικοί συνδυασμοί για κουζίνα με γκρι χρώμα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να την ανανεώσετε.

⇒ Θέλετε να δώσετε χρώμα στην Κουζίνα σας; Βρείτε αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή στο Douleutaras.

2. Μπλε- Greek Blue

Μοντέρνα χρώματα κουζίνας-2

Αν θέλετε να βάλετε περισσότερο χρώμα στην κουζίνα, το μπλε είναι μια πολύ όμορφη επιλογή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τους τοίχους, ή τα ντουλάπια της κουζίνας, ώστε να σπάσει η μονοτονία. Όπως το γκρι, έτσι και το μπλε δύσκολα θα λεκιαστεί. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι μια βαθιά απόχρωση του μπλε έχει ονομαστεί “ελληνικό μπλε” (greek blue). Αυτό συμβαίνει, γιατί στο μυαλό πολλών αυτό το μπλε έχει συνδεθεί με τις καλοκαιρινές διακοπές σε ελληνικά νησιά. Ως εκ τούτου, συμβολίζει την ξεγνοιασιά και τη χαρά. Συνεπώς, αν θέλετε ένα χαλαρωτικό χρώμα για τη διακόσμησή σας, το οποίο να θυμίζει διακοπές σε νησί, οι χρωματικοί συνδυασμοί για κουζίνα με μπλε και λευκό χρώμα είναι οι ιδανικοί.

3. Πορτοκαλί- Βερικοκί

Μοντέρνα χρώματα κουζίνας-3

Αυτό που λείπει από πολλές κουζίνες είναι μια νότα χαράς και ζωντάνιας. Η κουζίνα δεν είναι απλά ένας χώρος του σπιτιού, όπου μαγειρεύουμε, σερβίρουμε και πλένουμε πιάτα. Είναι άλλο ένα κομμάτι του προσωπικού χώρου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.  Το πορτοκαλί, λοιπόν, είναι ένα θερμό χρώμα, αλλά όχι τόσο έντονο, όσο το κόκκινο. Είναι χαρούμενο και ταιριάζει σε κάθε χώρο του σπιτιού, ανάλογα με την απόχρωση και τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε όμορφες ιδέες για μικρή κουζίνα, ώστε να την κάνετε να μοιάζει μεγαλύτερη, μπορείτε να επιλέξετε μια απαλή απόχρωση του πορτοκαλί, όπως το βερικοκί. 

4. Ροζ- Σομόν

Μοντέρνα χρώματα κουζίνας-4

Το ροζ είναι ακόμα ένα χρώμα που ενισχύει τα θετικά συναισθήματα και τη ζεστασιά ενός χώρου. Από μόνο του αρκεί για να δώσει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα σε μια κουζίνα, η οποία μέχρι πρόσφατα έμοιαζε μουντή και βαρετή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σομόν, το οποίο είναι πολύ διακριτικό, αλλά και ζεστό. Έπειτα, υπάρχουν πάντα και οι παστέλ αποχρώσεις. Το ροζ παστέλ συναντάται περισσότερο στη διακόσμηση υπνοδωματίων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην κουζίνα σας. Επιπλέον, οι παστέλ αποχρώσεις επιλέγονται συχνά ως χρώματα για ντουλάπια κουζίνας. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

5. Πράσινο της Άνοιξης

Μοντέρνα χρώματα κουζίνας-5

Το πράσινο της άνοιξης, όπως το λέει και η φράση, είναι ένα χαρούμενο χρώμα, το οποίο μοιάζει αρκετά με το λαχανί. Είναι μια ανοιχτή απόχρωση του πράσινου και θεωρείται πως χαρίζει ευεξία και ανοίγει την όρεξη. Αυτοί είναι και κάποιοι βασικοί λόγοι για  να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα. Το χρώμα αυτό ταιριάζει πολύ με το καφέ, το μπεζ, το λευκό και το κίτρινο. Επίσης, μπορείτε να βάψετε την κουζίνα σε απόχρωση πράσινο της μέντας, η οποία είναι λίγο πιο διακριτική, αλλά εξίσου χαρούμενη. 

6. Μαύρο

Μοντέρνα χρώματα κουζίνας-6

Το μαύρο είναι το κατεξοχήν χρώμα που εκφράζει την κομψότητα και το στυλ και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους, ή τα ντουλάπια της κουζίνας μαύρα, χρησιμοποιώντας κάποια τεχνοτροπία, με ένα πιο ανοιχτό χρώμα σαν βάση.  Έτσι, δε θα φαίνεται υπερβολικά έντονο, ούτε μονότονο. Το μαύρο χρώμα ανήκει στα χρώματα για ντουλάπια κουζίνας που επιλέγονται συχνά και προσφέρει μια υπέροχη διακοσμητική νότα στο χώρο. Η στρατηγική χρήση του μαύρου χρώματος μπορεί να κάνει την κουζίνα να μοιάζει εξίσου στυλάτη με το σαλόνι, φέρνοντας ισορροπία στο αποτέλεσμα.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή