Μοναδικές Ιδέες για Ξύλινα Διαχωριστικά Εσωτερικού Χώρου

Μοναδικές Ιδέες για Ξύλινα Διαχωριστικά Εσωτερικού Χώρου

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ξύλο χρησιμοποιείται τόσο για χρηστικούς όσο και διακοσμητικούς σκοπούς μέσα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει, πως τα ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου θα συμπληρώσουν αρμονικά το σύνολο της διακόσμησης. Στη συνέχεια, λοιπόν, παρουσιάζονται πρωτότυπες ιδέες για ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου.

1. Διάτρητο διαχωριστικό

Μοναδικές Ιδέες για Ξύλινα Διαχωριστικά Εσωτερικού Χώρου-1

Το διατηρητό διαχωριστικό χρησιμοποιείται κυρίως για να οριοθετήσετε τον χώρο που καταλαμβάνουν δύο δωμάτια του σπιτιού, χωρίς να διακόψετε την οπτική επαφή μεταξύ τους. Μάλιστα, στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων για να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Μπορείτε να διαλέξετε ένα διαχωριστικό με μεγάλα γεωμετρικά σχήματα, το οποίο αφήνει αρκετά κενά, ώστε η οπτική επαφή μεταξύ των δύο χώρων να μην εμποδίζεται.
 
2. Κατασκευή από παλιά παντζούρια

Μοναδικές Ιδέες για Ξύλινα Διαχωριστικά Εσωτερικού Χώρου-2

Τα ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου από παντζούρια δεν είναι σταθερά, αλλά πτυσσόμενα. Αυτό σημαίνει, πως μπορείτε εύκολα να τα μετακινήσετε μέσα στο σπίτι και να τα τοποθετήσετε στο σημείο που επιθυμείτε κάθε φορά. Έτσι, δίνουν ελευθερία κινήσεων και επιτρέπουν να αλλάζετε τη διακόσμηση του χώρου με μια απλή κίνηση. Φυσικά, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που προσφέρουν όλα τα πτυσσόμενα διαχωριστικά, ενώ υπάρχει και η επιλογή να τοποθετηθούν ρόδες για ακόμα πιο εύκολη μεταφορά στον χώρο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους ξυλουργούς για μοναδικές κατασκευές από ξύλο.

3. Ξύλινα δοκάρια

Μοναδικές Ιδέες για Ξύλινα Διαχωριστικά Εσωτερικού Χώρου-3

Τα ξύλινα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου μπορούν να φτιαχτούν, ακόμα και από δοκάρια. Η όψη τους είναι πολύ απλή, αλλά και αρκετά εντυπωσιακή. Αν υπάρχει κάποιος χώρος στο σπίτι, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος και επιθυμείτε να τον περιορίσετε για λόγους αισθητικής, η κατασκευή από δοκάρια μπορεί να σας βοηθήσει. Επίσης, είναι πιθανό να ταιριάζει σε ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού καθώς φαίνεται ξεκάθαρα το βάρος και η υφή του ξύλου. 
 
4. Βιβλιοθήκη από ξύλο

Μοναδικές Ιδέες για Ξύλινα Διαχωριστικά Εσωτερικού Χώρου-4

Η βιβλιοθήκη είναι μια κλασική, αλλά πάντα ταιριαστή ιδέα για το διαχωρισμό δύο δωματίων του σπιτιού. Φυσικά, πρόκειται για μια ξύλινη κατασκευή, ή μια κατασκευή από γυψοσανίδα. Μάλιστα, μπορείτε να διακοσμήσετε τη βιβλιοθήκη με διάφορα στοιχεία, όπως κορνίζες με φωτογραφίες, διακοσμητικά μπουκάλια και περιοδικά. Με αυτό τον τρόπο, η βιβλιοθήκη γίνεται ένα πολύτιμο κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

5. Σταθερό διαχωριστικό

Μοναδικές Ιδέες για Ξύλινα Διαχωριστικά Εσωτερικού Χώρου-5

Τα σταθερά διαχωριστικά, συνήθως, καλύπτουν τον χώρο από το πάτωμα, μέχρι και την οροφή, λειτουργώντας σαν μεσοτοιχία μεταξύ δύο χώρων. Μπορούν να είναι συμπαγή, δηλαδή να μην έχουν καθόλου κενά και έτσι να λειτουργούν σαν τοίχοι. Για ξύλινες κατασκευές, ωστόσο, προτείνονται διάτρητα διαχωριστικά, με συμμετρικά, ή και μη συμμετρικά σχέδια. Μάλιστα, με σωστό σχεδιασμό, το διαχωριστικό μπορεί να γίνει ακόμα και κάβα για τα ποτά. 
 
6. Πτυσσόμενο παραβάν

Μοναδικές Ιδέες για Ξύλινα Διαχωριστικά Εσωτερικού Χώρου-6

Το πτυσσόμενο παραβάν λειτουργεί σαν το διαχωριστικό από παντζούρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές μπογιές για ξύλο, ώστε να δώσετε ιδιαίτερο χρώμα και όμορφα σχέδια στο παραβάν. Φυσικά, το βάψιμο και η περιποίησή του μπορεί να γίνει απευθείας και με μεγαλύτερη ασφάλεια από τον ξυλουργό που θα αναλάβει το έργο. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομείτε χρόνο και έχετε ένα σίγουρο επαγγελματικό αποτέλεσμα. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει.

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή