Οικονομικές Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου

Οικονομικές Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι συνδέουν την περιποίηση και τη διακόσμηση κήπου με τους ζεστούς μήνες του χρόνου. Το φθινόπωρο αλλά κυρίως ο χειμώνας, είναι οι δύο εποχές όπου ένας κήπος παραμελείται λίγο παραπάνω. Ωστόσο, ο κήπος μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακός κάθε εποχή του χρόνου με μία μικρή φροντίδα. Παρακάτω, παρουσιάζονται μερικές εντυπωσιακές και οικονομικές ιδέες για διακόσμηση κήπου.

1. Φυτά σε γλάστρες

Οικονομικές Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου-1

Τα φυτά που φυτεύονται σε γλάστρες είναι βολικά για κήπους αλλά και μπαλκόνια, καθώς μεταφέρονται εύκολα και δεν δεσμεύουν μεγάλο χώρο. Κάποια από αυτά βγάζουν άνθη, ενώ άλλα ομορφαίνουν τον χώρο με την πρασινάδα και το άρωμά τους. Μάλιστα, υπάρχουν εποχιακά φυτά που ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα και καταπραΰνουν το άγχος. 
 
2. Θαμνώδη φυτά

Οικονομικές Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου-2

Τα θαμνώδη φυτά, όπως κάποιες ποικιλίες τριανταφυλλιάς, εμπνέουν μία μεγαλοπρέπεια που δεν αντικαθίσταται εύκολα. Ο όγκος τους είναι, αρκετά μεγάλος, γι’ αυτό και συστήνεται να τα φυτεύετε σε παρτέρια, ώστε να έχουν χώρο να αναπτυχθούν. Μάλιστα, την άνοιξη, υπάρχει μεγάλη ποικιλία λουλουδιών, που θα κρατήσουν τον κήπο ανθισμένο και ευωδιαστό.
 
3. Μικρά & Μεγάλα παρτέρια

Οικονομικές Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου-3

Τα παρτέρια δεν έχουν μόνο λειτουργικό ρόλο, αλλά και αισθητικό. Είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, το οποίο συμπληρώνει αρμονικά τη διακόσμηση κήπου. Αν διαθέτετε έναν μεγάλο κήπο, μπορείτε να πειραματιστείτε χτίζοντας παρτέρια σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε 2- 3 σημεία και να χτίσετε εκεί μικρά παρτέρια που θα στολίσουν τον κήπο σας. Το βασικό κατασκευαστικό υλικό τους είναι η φυσική πέτρα ή το ξύλο, ώστε η κατασκευή να γίνει άμεσα και εύκολα.

⇒ Θέλετε αξιολογημένο κηπουρό για τον κήπο σας; Θα τον βρείτε στο Douleutaras.

4. Ξύλινη κούνια

Οικονομικές Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου-4

Η μεγάλη ξύλινη, ή σιδερένια, κούνια είναι ένα από τα πιο κλασικά στολίδια του κήπου και έχει διαχρονική αξία. Όταν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να επενδύετε την κούνια με μεγάλα μαξιλάρια και να χαλαρώνετε στον κήπο. Μάλιστα, το σχέδιο της μπορεί να είναι απλό, ή περίτεχνο, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να πετύχετε και φυσικά, το χρηματικό ποσό που επιθυμείτε να διαθέσετε. Όσο για το χρώμα, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να βάψετε την κούνια στο χρώμα που επιθυμείτε, ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα κήπου.
 
5. Αιώρα

Οικονομικές Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου-5

Η αιώρα εγκαθίσταται ανάμεσα σε δύο δέντρα του κήπου για να προσφέρει σκιά και στιγμές χαλάρωσης. Εκτός από αυτό τον σκοπό, έχει και αισθητική αξία καθώς διακοσμεί τον εξωτερικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση της αιώρας είναι πιο οικονομική και πιο εύκολη, από αυτήν της κούνιας. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία στο Σπίτι.

6. Τραπεζαρία & Έπιπλα κήπου

Οικονομικές Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου-6

Ανεξάρτητα από το μέγεθος ενός κήπου, τα έπιπλα είναι χρήσιμα για λειτουργικούς και αισθητικούς σκοπούς. Αν το σπίτι έχει έναν μεγάλο κήπο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο τραπέζι και καναπέδες από παλέτες με αφράτα μαξιλάρια. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείτε να τοποθετήσετε μικρότερου μεγέθους στυλάτα έπιπλα.
 
7. Φανάρια

Οικονομικές Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου-7

Τα φανάρια είναι η ιδανική πηγή φωτισμού για τον κήπο και ταιριάζουν σε κάθε κήπο και μπαλκόνι. Μάλιστα, διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και χρωμάτων για να ικανοποιούν κάθε ανάγκη. Μπορείτε να τοποθετήσετε φανάρια στο πάτωμα, ή πάνω στο τραπέζι. Επίσης, πρωτότυπη ιδέα αποτελεί και το κρέμασμα των φαναριών από τα κλαδιά ενός δέντρου προκειμένου να στολίζουν τον κήπο κατά τη διάρκεια της μέρας.

8. Φράχτης

Οικονομικές Ιδέες για Διακόσμηση Κήπου-8

Ο φράχτης είναι πολύτιμος σύμμαχος για τη διατήρηση της ιδιωτικότητας του χώρου. Όπως είναι φυσικό, οι ιδέες για περίφραξη σπιτιού είναι ποικίλες και κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να ικανοποιούν κάθε ανάγκη. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη διακύμανση στις τιμές αγοράς και τοποθέτησης. Τελικός στόχος είναι να βρείτε τον φράχτη που ταιριάζει στον χώρο σας αλλά και στο διαθέσιμο προϋπολογισμό σας. 

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες και συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή