Οικονομικές και Ποιοτικές Λύσεις για Μοντέρνα Πατώματα

Οικονομικές και Ποιοτικές Λύσεις για Μοντέρνα Πατώματα

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αλλαγή στο πάτωμα μπορεί να αναδείξει ακόμη περισσότερο τη διακόσμηση του σπιτιού. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η αλλαγή δαπέδου μπορεί να γίνει μια αρκετά ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία. Αν θέλετε να αλλάξετε τα πατώματα στο χώρο σας οικονομικά υπάρχουν λύσεις. Στη συνέχεια του άρθρου αυτού παρουσιάζονται μερικές φθηνές και ποιοτικές επιλογές για μοντέρνα πατώματα.

1. Βάψιμο Πλακιδίων

Οικονομικές και Ποιοτικές Λύσεις για Μοντέρνα Πατώματα-1

Το βάψιμο πλακιδίων αποτελεί την πιο οικονομική λύση για την ανανέωση των δαπέδων. Ως διαδικασία είναι αρκετά απλή και γρήγορη. Αρχικά θα πρέπει να ασταρωθεί ο χώρος, ώστε να λειανθεί η επιφάνεια και ύστερα μπορεί να περαστεί η μπογιά, με τον τρόπο που γίνεται και στους τοίχους. Τα πλακάκια που μπορούν εύκολα να χρωματιστούν είναι τα πορσελάνινα και τα κεραμικά. Εξαιτίας του υλικού τους, βάφωντας το συγκεκριμένο τύπο πλακιδίων, δεν υπάρχει φόβος αλλοίωσης του χρώματος της μπογιάς. Προτιμήστε αυτή την τεχνική να την εφαρμόσετε για τα πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας. 

⇒ Βρείτε αξιολογημένο επαγγελματία για τοποθέτηση πλακιδίων στο Douleutaras

2. Μοκέτα

Οικονομικές και Ποιοτικές Λύσεις για Μοντέρνα Πατώματα-2

Η μοκέτα προσφέρει άνεση και ζεστασιά στο χώρο. Αποτελεί μια αρκετα φθηνή επιλογή, καθώς μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το δάπεδο, καλύπτοντας τις ατέλειες που παρουσιάζει. Από την άλλη μεριά, η μοκέτα αποτελεί μια βραχυχρόνια επιλογή για την επένδυση του πατώματος. Εξαιτίας του υλικού της, στο πέρασμα του χρόνου συγκεντρώνει σκόνη και υγρασία και μπορεί να εμφανίσει μούχλα και μύκητες. 
 
3. Βινυλικό δάπεδο

Οικονομικές και Ποιοτικές Λύσεις για Μοντέρνα Πατώματα-3

Το βινυλικό δάπεδο αποτελεί μια από τις πιο φθηνές λύσεις για πατώματα. Στο εμπόριο θα το βρείτε σε πολλά σχέδια, όπως πλακάκια, μονόχρωμα ή με νερά, καθώς και σε μορφή ξύλινου δαπέδου. Υπάρχει τόσο σε μορφή πλακιδίων, όσο και σε ρολό ή λωρίδες PVC. Η τοποθέτησή τους συνήθως γίνεται κολλητά πάνω στο πάτωμα. Πριν την τοποθέτηση βυνιλικού δαπέδου, προτείνεται η επιπεδοποίηση του πατώματος στο οποίο θα τοποθετηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ανωμαλίες που παρουσιάζει το κάτω πάτωμα θα γίνονται αισθητές στο νέο δάπεδο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία του σπιτιού σας.

4. Laminate Πάτωμα

Οικονομικές και Ποιοτικές Λύσεις για Μοντέρνα Πατώματα-4

Τα laminate πατώματα προσφέρουν την άνεση και τη ζεστασιά του ξύλινου δαπέδου σε πιο οικονομική τιμή. Είναι μια από τις καλύτερες φθηνές λύσεις για πατώματα και μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα μέρη του σπιτιού, τόσο στο σαλόνι, όσο και στο υπνοδωμάτιο. Επίσης, τα laminate μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από τα πλακάκια του σπιτιού εξίσου αποτελεσματικά. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που καλύτερα να αποφύγετε την τοποθέτηση laminate. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν τα παλιά πατώματα που έχουν κρατήσει υγρασία, τα πατώματα με κολλημένη μοκέτα, τα πατώματα που παρουσιάζουν ανωμαλίες, καθώς επίσης και ο χώρος του μπάνιου, εξαιτίας της αυξημένης υγρασίας.
 
5. Δάπεδα Φελλού

Οικονομικές και Ποιοτικές Λύσεις για Μοντέρνα Πατώματα-5

Τα δάπεδα φελλού είναι κατασκευασμένα από φελλό. Εκτός από οικονομική λύση, ο φελλός αποτελεί ένα ανανεώσιμο και οικολογικό υλικό που προσφέρει πολύ καλή μόνωση δαπέδου και μεγάλη ελαστικότητα. Τα δάπεδα φελλού είναι ικανά να αναβαθμίσουν το χώρο και να προσφέρουν τη ζεστασιά που του αρμόζει. Στο εμπόριο θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία επιλογών. Εκτός από τη φυσική όψη φελλού, διατίθενται σε όψη ξύλινου δαπέδου, πέτρας και πλακιδίων. Κάθε σανίδα δαπέδου αποτελείται από πολλές στρώσεις φελλού, που ενισχύουν την ηχομονωτική του ιδιότητα. Έτσι, τα δάπεδα φελλού μπορούν να προσφέρουν ένα άνετο και ήσυχο περιβάλλον στο σπίτι.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή