6 Συμβουλές διακόσμησης για να υποδεχθείτε την άνοιξη

6 Συμβουλές διακόσμησης για να υποδεχθείτε την άνοιξη

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άνοιξη αποτελεί μια εποχή πολύ ξεχωριστή από τις άλλες. Mία ανοιξιάτικη διακόσμηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να καλωσορίσετε την εποχή και να αλλάξετε διάθεση. 

Το πιο αγαπημένο στοιχείο της άνοιξης, είναι τα λουλούδια. Λουλούδια σε βάζα, σε γλάστρες, σε παραστάσεις στους τοίχους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντάξετε φλοράλ σχέδια στην ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού. Αλλά ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των φλοράλ σχεδίων, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να ανανεωθείτε. Παρακάτω κάποιες ιδέες που θα σας εμπνεύσουν για να φέρετε την άνοιξη στη διακόσμηση του σπιτιού σας. 

1. Φλοράλ ταπετσαρία τοίχου

6 Συμβουλές διακόσμησης για να υποδεχθείτε την άνοιξη-1

Αν δεν θέλετε να γεμίσετε το σπίτι σας με αληθινά λουλούδια, μπορείτε να διακοσμήσετε έναν τοίχο του σπιτιού σας με φλοράλ ταπετσαρία. Θα σας κοστίσει λιγότερο από το να βάψετε έναν τοίχο, ενώ σας προσφέρονται και πολλές επιλογές, σε πραγματικά μεγάλη ποικιλία. Όταν τη βαρεθείτε ή θελήσετε να αλλάξετε στυλ διακόσμησης, μπορείτε πολύ εύκολα να την αφαιρέσετε και να βάλετε μια άλλη ταπετσαρία στη θέση της ή και να επιλέξετε μία διαφορετική τεχνοτροπία για τον τοίχο σας. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Ελαφριές κουρτίνες

6 Συμβουλές διακόσμησης για να υποδεχθείτε την άνοιξη-2

H χειμωνιάτικη διακόσμηση του σπιτιού απαιτεί πιο βαριά υφάσματα σε κουρτίνες, χαλιά και καλύμματα για καναπέδες. Ο λόγος είναι ότι τα βαριά υφάσματα βοηθούν να μονώσετε φυσικά το σπίτι και να έχετε περισσότερη ζέστη.

Για την ανοιξιάτικη διακόσμηση, θα πρέπει να ακολουθήσετε την αντίθετη λογική. Ο χώρος σας χρειάζεται να αναπνέει και να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα που υπάρχει έξω. Μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες από ύφασμα γάζας, ή τούλι. 
 
3. Ακάλυπτο δάπεδο

6 Συμβουλές διακόσμησης για να υποδεχθείτε την άνοιξη-3

Η άνοιξη είναι και η εποχή που βγάζουμε τα χαλιά. Το πάτωμά σας δεν χρειάζεται ένα μεγάλο και χοντρό χαλί, όπως χρειαζόταν τον χειμώνα. Την άνοιξη ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος και το δάπεδό σας βρίσκει πια την ευκαιρία να αποκαλυφθεί.

Φυσικά, αν το δάπεδό σας έχει κάποιο ελάττωμα, το οποίο θέλετε να κρύψετε, μπορείτε και πάλι να τοποθετήσετε ένα μικρό χαλάκι. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να κρύβετε το πάτωμα του σπιτιού σας, ειδικά αν πιστεύετε ότι μπορεί να συμβάλει στη διακόσμησή του.Ένα δάπεδο από ξύλο, μάρμαρο, ή στρωμένο με περίτεχνα πλακάκια αξίζει να φαίνεται, γιατί προσθέτει κάτι παραπάνω στην αισθητική του χώρου.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνικό για επισκευή πατώματος

4. Ιδιαίτερη φροντίδα στο μπαλκόνι

6 Συμβουλές διακόσμησης για να υποδεχθείτε την άνοιξη-4

Τώρα που ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, είναι ωραίο να ανοίγετε τις μπαλκονόπορτές σας και να αντικρίζετε ένα περιποιημένο μπαλκόνι. Τα αρώματα των λουλουδιών και η ομορφιά από τα χρώματα τους μπορούν να σας κρατήσουν υπέροχη συντροφιά κατά την περίοδο της άνοιξης. Υπάρχουν πολλά λουλούδια για μπαλκόνι που ανθίζουν την άνοιξη, κάτι που σημαίνει ότι έχεις πολλές επιλογές. Μπορείτε να στραφείτε προς εποχιακά φυτά για να δείτε γρήγορη ανάπτυξη και πανέμορφη άνθιση.

Πέρα από αυτό, την άνοιξη είναι καλό να περάσετε με βερνίκι τα κάγκελα του μπαλκονιού σας για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Τέλος, μπορείτε να φροντίσετε για την καθαριότητα των επίπλων κήπου, ή μπαλκονιού σας και τη γενικότερη καθαριότητα του μπαλκονιού. Έτσι, θα συμπληρωθεί αρμονικά η ανοιξιάτικη διακόσμηση του μπαλκονιού σας.

5. Μινιμαλιστικό ύφος

6 Συμβουλές διακόσμησης για να υποδεχθείτε την άνοιξη-5

Η εποχή αυτή σας δίνει την τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσετε το μινιμαλιστικό ύφος για τη διακόσμησή σας. Την άνοιξη μπορείτε να βάλετε πιο ελαφριές κουρτίνες και να απαλλαγείτε από χαλιά και υφάσματα. Μπορείτε να διακοσμήσετε τον χώρο σας λιτά, χωρίς υπερβολικά στοιχεία, με απλές γραμμές και σχέδια και με λίγα γήινα χρώματα. Φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο βάζο με λουλούδια σε κάθε δωμάτιο, ώστε να σας μεταδίδουν θετική ενέργεια και να είναι ένα στοιχείο που ξεχωρίζει.

6. Χαρούμενα σχέδια και έντονα χρώματα

6 Συμβουλές διακόσμησης για να υποδεχθείτε την άνοιξη-6

Αν υποθέσουμε πως το μινιμαλιστικό ύφος δεν σας ελκύει για τη διακόσμησή σας, τότε ίσως επιθυμείτε να στραφείτε προς κάτι πιο χαρούμενο, πιο ζωηρό. Μια ιδέα για τη δική σας ανοιξιάτικη διακόσμηση είναι να επενδύσετε σε αντικείμενα και διακοσμητικά εσωτερικών χώρων σε χαρούμενα, ανοιξιάτικα σχέδια, με έντονα χρώματα. 

Μπορείτε να βάλετε στους καναπέδες του σαλονιού φλοράλ μαξιλαράκια. Επίσης, μπορείτε να διακοσμήσετε τον χώρο με μικρά φαναράκια και κεριά για να δημιουργήσετε ρομαντική ατμόσφαιρα. Άλλωστε, η άνοιξη θεωρείται από πολλούς ως η πιο ρομαντική εποχή του χρόνου. Μερικά χαρούμενα μικρά αντικείμενα θα αλλάξουν εντελώς την όψη του χώρου σας και θα διώξουν μακριά τον χειμώνα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ανοιξιάτικες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή