Έξυπνοι χρωματικοί συνδυασμοί για βρεφικό δωμάτιο

Έξυπνοι χρωματικοί συνδυασμοί για βρεφικό δωμάτιο

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν βρίσκεστε στο κατώφλι της ζωής σας ως γονιός, υπάρχουν πολλά πράγματα που περνούν από το μυαλό σας για το νεότερο μέλος της οικογένειάς σας. 
Η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου σίγουρα είναι ένα από αυτά. Είναι μία πολύ όμορφη, αλλά και σημαντική διαδικασία, καθώς μέσα από το δωμάτιο που έχετε σχεδιάσει ειδικά για αυτό θα λάβει τις πρώτες του εικόνες και θα εξοικειωθεί με τα χρώματα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιους χρωματικούς συνδυασμούς για να εμπνευστείτε.

1. Γαλάζιο με Λευκό

Έξυπνοι χρωματικοί συνδυασμοί για βρεφικό δωμάτιο-1

Το μπλε και ακόμα περισσότερο το γαλάζιο, θεωρείται το κατεξοχήν χρώμα για βρεφικά δωμάτια. Είναι απλό και όμορφο, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη της γνώσης και τη συγκέντρωση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να βάψετε ολόκληρο το δωμάτιο γαλάζιο.
 
Για ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, μπορείτε να συνδυάσετε το γαλάζιο με το λευκό. Ο συνδυασμός αυτός είναι ταιριαστός και αρμονικός, ενώ επιτρέπει στο δωμάτιο να φωτίζεται επαρκώς από το φως της μέρας. Επίσης, το λευκό συμβολίζει την αγνότητα και την αθωότητα, κάτι που συμφωνεί απολύτως με την παιδική φύση, με αποτέλεσμα να είναι πάντα αγαπητό σαν χρώμα. Ο κανόνας αυτός μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στους τοίχους, όσο και στα έπιπλα του βρεφικού δωματίου, χωρίς πρόβλημα. Στα θετικά αυτή της επιλογής; Ο συνδυασμός είναι διαχρονικός και ταιριάζει απόλυτα σε παιδικά αλλά και εφηβικά δωμάτια. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

2. Πορτοκαλί με Γκρι

Έξυπνοι χρωματικοί συνδυασμοί για βρεφικό δωμάτιο-2

Μια από τις πιο ξεχωριστές ιδέες για βρεφικό δωμάτιο είναι ο συνδυασμός ενός ζωηρού χρώματος με ένα ψυχρό χρώμα. Έτσι, λοιπόν, το πορτοκαλί, σε συνδυασμό με το γκρι, θεωρείται ένας ισορροπημένος συνδυασμός που αξίζει να εξετάσετε. Το πορτοκαλί είναι ένα θερμό χρώμα που ενισχύει συναισθήματα χαράς και ζεστασιάς.

Ωστόσο, αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το πορτοκαλί σαν χρώμα για τους τοίχους, καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιήσετε μόνο του. Αν θεωρείτε ότι το γκρι θα περιόριζε τη φωτεινότητα του βρεφικού δωματίου, μπορείτε πάντα να καταφύγετε σε εναλλακτικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, το πορτοκαλί ταιριάζει με το λευκό, αλλά και με άλλα ανοιχτά χρώματα, όπως το κίτρινο και το γαλάζιο σε παστέλ αποχρώσεις. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

3. Κίτρινο με Λευκό

Έξυπνοι χρωματικοί συνδυασμοί για βρεφικό δωμάτιο-3

Το κίτρινο χρώμα συμβολίζει τη χαρά και τη φιλοδοξία. Έχει την ιδιότητα να αυξάνει την αυτοεκτίμησή μας και να καταπολεμά φοβίες. Είναι ένα ζεστό και έντονο χρώμα, το οποίο είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του πορτοκαλί, δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιείται μόνο του για μεγάλες επιφάνειες. Μια από τις πιο έξυπνες χρωματικές ιδέες για βρεφικό δωμάτιο, είναι το βάψιμο των τοίχων σε ριγέ σχέδιο.

Έτσι, μπορείτε να συνδυάσετε το κίτρινο με ένα ταιριαστό, αλλά λιγότερο έντονο χρώμα για τους τοίχους του βρεφικού δωματίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου χρώματος είναι, φυσικά, το λευκό, το οποίο βρίσκεται εδώ για να δίνει λύσεις σε δύσκολους διακοσμητικούς προβληματισμούς. Ωστόσο, αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο απαλή απόχρωση του κίτρινου, όπως το παστέλ, το λευκό δεν είναι μονόδρομος για να κάνετε έναν επιτυχημένο συνδυασμό. Όντας μια πιο διακριτική επιλογή, το κίτρινο παστέλ μπορεί να συνδυαστεί και με ζωηρά χρώματα, όπως το πορτοκαλί και το πράσινο.
 
4. Μπεζ

Έξυπνοι χρωματικοί συνδυασμοί για βρεφικό δωμάτιο-4

Αν και δεν είναι συνδυασμός χρωμάτων, μπορεί να γίνει η βάση για πολλούς συνδυασμούς ή να είναι και το μοναδικό χρώμα των τοίχων για πιο σοβαρό αποτέλεσμα. 

Είναι φωτεινό και απλό, αλλά ξεφεύγει από το μονότονο τόνο του λευκού. Συνεπώς, είναι καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσετε για τους τοίχους του βρεφικού δωματίου σας.

Για ένα βρεφικό δωμάτιο, η απλότητα είναι πάντα χρήσιμη, αλλά η υπερβολική απλότητα φέρνει αντίθετα αποτελέσματα για την ψυχολογία του παιδιού. Συνεπώς, προσθέστε και άλλα χρώματα στο δωμάτιο του μωρού σας και να είστε σίγουροι ότι το μπεζ θα τα αναδείξει και θα τα κάνει να μοιάζουν πανέμορφα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή