5 Φανταστικές Ιδέες για να διαχωρίσετε το μπαλκόνι σας με στυλ!

5 Φανταστικές Ιδέες για να διαχωρίσετε το μπαλκόνι σας με στυλ!

4' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα διαχωριστικά μπαλκονιού είναι μια τάση που ξεκίνησε σαν ανάγκη για τις βεράντες σε διαμερίσματα μεγαλουπόλεων. Συγκεκριμένα, σχετίζεται με τα διαμερίσματα, των οποίων τα μπαλκόνια είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, ίσως περισσότερο από όσο θα ήθελαν οι ιδιοκτήτες τους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε καταλαβαίνουμε απολύτως το ενδιαφέρον σας για τα διαχωριστικά μπαλκονιού. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να οριοθετήσετε τον χώρο σας. Για τον λόγο αυτό, είναι καλό να έχετε μερικές ιδέες για το πώς θα πετύχετε το σκοπό σας.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις, από μεταλλικές και ξυλουργικές κατασκευές, ως φυσικούς φράχτες από φυτά. Τα διαχωριστικά μπαλκονιού δεν έχουν μόνο τον ρόλο του να περιορίσουν το μπαλκόνι σας και να το διαχωρίσουν από το μπαλκόνι του γείτονα. Πέρα από αυτό τον πρακτικό σκοπό, ένα διαχωριστικό μπορεί να έχει μεγάλη αισθητική αξία. Με απλά λόγια, μπορεί να γίνει ένα στολίδι της βεράντας σας!

1. Διαχωριστικό από λουλούδια

Η διακόσμηση μπαλκονιού με λουλούδια δεν είναι καινούργια ιδέα. Είναι μια κλασική και πολύ αγαπημένη ιδέα, γιατί δίνει ζωή στο σπίτι. Τα ζωντανά φυτά ενισχύουν την ισορροπία και τα θετικά συναισθήματα και για τον λόγο αυτό αξίζει να υπάρχουν μερικά από αυτά στον χώρο μας. Λοιπόν, αν σκέφτεστε έτσι κι αλλιώς να βάλετε μερικές ανθισμένες γλάστρες στο μπαλκόνι σας, γιατί δεν φυτεύετε τα φυτά στο σημείο, όπου θέλετε να διαχωρίσετε το μπαλκόνι σας από το γειτονικό; Αυτό που χρειάζεστε είναι λίγα φυτά με μεγάλο όγκο, ή πολλά φυτά με μικρό όγκο, έτσι ώστε να εμποδίσετε την οπτική επαφή με το γειτονικό μπαλκόνι.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας

2. Διαχωριστικό με θάμνο

Συνεχίζοντας σε παρόμοια λογική με αυτή της προηγούμενης ιδέας, μπορείτε να διαχωρίσετε το μπαλκόνι σας από το γειτονικό με τη χρήση θάμνου. Αυτό που θα σας προσφέρει ο θάμνος είναι θετική ενέργεια, αισθητική και πλήρη κάλυψη από κάθε αδιάκριτο βλέμμα.

Ωστόσο, το βασικό του μειονέκτημα είναι πως χρειάζεται περισσότερη περιποίηση από μερικά λουλούδια. Για τον λόγο αυτό, κάποιοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν διαχωριστικά μπαλκονιού από ψεύτικο γρασίδι και άλλα παρεμφερή προϊόντα. Σίγουρα, αυτή είναι μια ιδέα που μπορεί να σας γλιτώσει από πολύ κόπο, ενώ κοστίζει ελάχιστα. Από την άλλη, τα αληθινά φυτά είναι εκείνα που συνεισφέρουν στην αρμονία του σπιτιού με την παρουσία τους. Συνεπώς, θα σας προτείναμε να μην κάνετε συμβιβασμούς και να επιλέξετε αληθινά φυτά σαν διαχωριστικό για τη βεράντα σας.

3. Διαχωριστικό από γυαλί

Μήπως αισθάνεστε ότι αυτό που λείπει από το μπαλκόνι σας είναι η υψηλή αισθητική που θα κάνει τους άλλους να ζηλεύουν τη διακόσμησή σας; Αν ναι, τότε η λύση για εσάς είναι ένα διαχωριστικό από γυαλί. Το γυαλί δεν χρειάζεται να είναι εντελώς διάφανο, υπάρχουν ειδικά υλικά που δεν επιτρέπουν να βλέπετε στην άλλη πλευρά. Αυτό σημαίνει πως γυάλινες κατασκευές μπορούν να είναι κατάλληλες για διαχωριστικά μπαλκονιού, εφόσον υπάρχουν γυαλιά που δεν επιτρέπουν στους γείτονες να βλέπουν στο μπαλκόνι σας.

Φυσικά, στην αγορά υπάρχουν και υποκατάστατα γυαλιού, δηλαδή κάποια άλλα, πιο οικονομικά υλικά, τα οποία μοιάζουν στην όψη με γυαλί. Για παράδειγμα, υπάρχει το πλεξιγκλάς, το οποίο χρησιμοποιείται σε διάφορες κατασκευές και έχει αρκετά μεγάλη ανθεκτικότητα. Κάνοντας την απαραίτητη έρευνα, θα μπορέσετε να βρείτε τη γυάλινη κατασκευή που ταιριάζει στο γούστο και το διαθέσιμο budget σας. Πρόκειται για μια πραγματικά όμορφη ιδέα που θα αναβαθμίσει τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας και την την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

4. Διαχωριστικό με μπαμπού

Τα διαχωριστικά μπαλκονιού από μπαμπού, ή καλαμιές, δίνουν στον χώρο την αίσθηση του τροπικού νησιού. Ειδικά αν σχεδιάζετε τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι, το μπαμπού είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Όμως, τι έχει να σας προσφέρει μια κατασκευή από μπαμπού; Αρχικά, είναι αρκετά οικονομική επιλογή, έτσι ώστε να μην αναγκάζεστε να ξοδέψετε πολλά για τη λύση που ψάχνετε. Έπειτα, η κατασκευή αυτή μπορεί να πάρει το ύψος που επιθυμείτε, έτσι ώστε να λειτουργεί με τον τρόπο που θέλετε.

5. Διαχωριστικό καφασωτό

Η συγκεκριμένη ιδέα για διαχωριστικά μπαλκονιού δεν θα εμποδίσει εντελώς την οπτική επαφή μεταξύ δύο μπαλκονιών. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει χρηστική εφαρμογή. Με απλά λόγια, το καφασωτό διαχωριστικό μπορεί εύκολα να οριοθετήσει τον χώρο σας, έτσι ώστε να μην ενοχλείστε από γείτονες.

Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ καλή επιλογή από αισθητικής άποψης. Το διαχωριστικό μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και πάνω από κάποιο χαμηλό τοιχάκι, το οποίο πιθανώς υπάρχει ανάμεσα στα δύο μπαλκόνια που επιθυμείτε να ξεχωρίσεις. 

Συνήθως, κατασκευές τέτοιου είδους φτιάχνονται από μέταλλο, ή ξύλο. Η τελική τιμή για το διαχωριστικό σχετίζεται με πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα την πολυπλοκότητα του σχεδίου. Όσο πιο πολύπλοκο είναι το σχέδιο, τόσο πιο ακριβή και η κατασκευή. 

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή