5 Iδέες για μίνιμαλ διακόσμηση

5 Iδέες για μίνιμαλ διακόσμηση

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί μπορεί να το πουν κρύο, αποστειρωμένο ή ακόμα και βαρετό. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Η μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού είναι μοναδική και το αξίωμα ένα. Όσο το λιγότερο, τόσο το καλύτερο. Υπάρχει τρόπος να κάνετε το σπίτι σας να ξεχωρίζει. 

Μια μίνιμαλ διακόσμηση θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πάντα τακτοποιημένο και καθαρό, λόγω του βασικού της θεωρήματος. Λίγα πράγματα και καλά. 
Παρακάτω μπορείτε να εμπνευστείτε από μίνιμαλ ιδέες διακόσμησης.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Χρωματική παλέτα

5 Iδέες για μίνιμαλ διακόσμηση-1

Αν έπρεπε να ταυτίσουμε κάθε διακοσμητικό στυλ με ένα μόνο χρώμα, τότε για τη μίνιμαλ διακόσμηση αυτό θα ήταν το άσπρο. Αποτελεί τον κύριο εκπρόσωπο, όχι, όμως, και τον μοναδικό. Πιστός συμπαραστάτης το μαύρο, ενώ αν θέλετε να ξεφύγετε λίγο από τα κλασικά μπορείτε να δοκιμάσετε ψυχρές παστέλ αποχρώσεις ή φυσικά χρώματα. Και πάλι όμως, δεν είναι περιοριστικά. Μπορείτε να βάλετε κάποιες χρωματικές πινελιές, αλλά το πολύ σε δύο διαφορετικά χρώματα. Προτιμήστε να είναι μέσω ενός αξεσουάρ ή μέσω ενός μεγάλου πίνακα στο χρώμα που επιθυμείτε.
 
⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

2.  Ανοιχτός χώρος

5 Iδέες για μίνιμαλ διακόσμηση-2

Ένα δωμάτιο που βασίζεται στο μινιμαλισμό πρέπει πρώτα από όλα να φαίνεται μεγάλο. Για να το πετύχετε αυτό πρέπει να αποφύγετε να καλύψετε όλο το πάτωμα με χαλιά. Το ίδιο ισχύει και για τους τοίχους. Προσπαθήστε να βρείτε εκείνη την ισορροπία που θα κάνει το δωμάτιο σας να φαίνεται ευρύχωρο, αλλά όχι κρύο και άδειο.
 
3. Καθαρές γραμμές

5 Iδέες για μίνιμαλ διακόσμηση-3

Στην τόση πολυπλοκότητα της ζωής, η απλότητα στο σπίτι μας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να ζητήσουμε. Στη μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού ταιριάζουν καλύτερα τα μοντέρνα, χρηστικά έπιπλα από δέρμα ή φυσικό ξύλο. Προσπαθήστε να κινηθείτε σε φυσικές γραμμές και επιλέξτε γεωμετρικά σχέδια. Επίσης, καλό θα ήταν να προτιμήσετε χαμηλά έπιπλα, που θα κάνουν το δωμάτιο σας να φαίνεται ακόμα πιο μεγάλο. 
 
4.  Διακοσμητικές λεπτομέρειες

5 Iδέες για μίνιμαλ διακόσμηση-4

Το ότι έχετε επιλέξει ένα αφαιρετικό στυλ διακόσμησης, δεν σημαίνει ότι δεν θα προσθέσετε καθόλου αξεσουάρ. Ίσα ίσα, που αν επιλεγούν σωστά θα κάνουν κυριολεκτικά τη διαφορά. Μπορείτε να επιλέξετε έναν μεγάλο πίνακα, αλλά όχι πολλά μικρά καδράκια. Ακόμα καλύτερα ταιριάζει ένας μεγάλος καθρέφτης που θα δώσει βάθος και φως στον χώρο σας. 
 
5. Παχύφυτα και Κάκτοι

5 Iδέες για μίνιμαλ διακόσμηση-5

Τέλος, μπορείτε να δώσετε μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πινελιά με κάποια φυτά. Παχύφυτα και κάκτοι είναι η δόση πράσινου που χρειάζεστε. Με μια μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού, λίγα και ιδιαίτερα στοιχεία μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 
 
⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή