ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

4 μοντέρνες λύσεις για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας

4 μοντέρνες λύσεις για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας

Κάθε μπαλκόνι έχει ανάγκη από κάγκελα, για λόγους αισθητικής, αλλά κυρίως για λόγους ασφαλείας. Λόγω του ότι, συνήθως, βρίσκεται σε ένα σεβαστό ύψος.

Σήμερα, τα κάγκελα μπαλκονιού δεν αντιμετωπίζονται σαν μια απλή λύση ανάγκης. Αντιθέτως, μπορούν να ταιριάζουν με την αισθητική σας και να ομορφαίνουν το χώρο σας. Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα υλικά κατασκευής για κάθε γούστο, ώστε να μπορείτε κι εσύ να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Όσο για το χρωματισμό, στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αρκετά μεγάλη γκάμα χρωμάτων. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη για τα κάγκελά σας

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μοντέρνες λύσεις για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας. 

1. Σιδερένια κάγκελα

4 μοντέρνες λύσεις για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας-1

Οι κλασικές επιλογές είναι πάντα στη μόδα. Έτσι, τα σιδερένια- μεταλλικά κάγκελα είναι μια διαχρονική λύση για το μπαλκόνι, η οποία μπορεί να παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές, καθώς μπορείτε να βρείτε κάγκελα απλά, είτε με ιδιαίτερα σχέδια, είτε σκαλιστά. Για ποιο λόγο να επιλέξετε αυτό το είδος για το μπαλκόνι σας; Γιατί εξασφαλίζουν πολύ υψηλή αντοχή στο χρόνο, ενώ έχουν ελάχιστα κόστη συντήρησης. Τα κλασικά σιδερένια κάγκελα είναι, συνήθως, σκουρόχρωμα και δε λεκιάζουν, ώστε να μη χρειάζονται συχνό καθαρισμό. Έπειτα, διατηρούν τη γυαλάδα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δε σκουριάζουν. Σαν αποτέλεσμα, είναι ιδανικά για τη διακόσμηση ενός μπαλκονιού που συνδυάζει το κλασικό με το κομψό.

2. Ξύλινα κάγκελα

4 μοντέρνες λύσεις για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας-2

Αν είστε λάτρεις του ρουστίκ στυλ διακόσμησης με τα βαριά ξύλινα έπιπλα και τα ζεστά υφάσματα στο σπίτι τότε γιατί να μην τα υιοθετήσετε και στο μπαλκόνι σας. Σε αυτό το είδος διακόσμησης, το ξύλινο στοιχείο τείνει να έχει κυρίαρχη θέση στο χώρο, όπως και τα γήινα χρώματα. Μια ολοκληρωμένη ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού δε θα μπορούσε, παρά να περιέχει και ξύλινα κάγκελα μπαλκονιού. Τα κάγκελα μπορούν να κατασκευαστούν από φυσικό, ή βιομηχανικό ξύλο και να περαστούν με ειδικό βερνίκι, έτσι ώστε να είναι αδιάβροχα. Μετά από αυτή τη διαδικασία, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα άλλα κατασκευαστικά υλικά για κάγκελα. Όσο για το οικονομικό ζήτημα, οι τιμές έχουν αρκετές διακυμάνσεις, κάτι που οφείλεται κυρίως στο είδος του ξύλου.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

 
3. Κάγκελα από αλουμίνιο

4 μοντέρνες λύσεις για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας-3

Αν αναζητάτε ένα υλικό κατασκευής μοντέρνο, μινιμαλιστικό και ταυτόχρονα οικονομικό, τότε το αλουμίνιο αξίζει την προσοχή σας. Το αλουμίνιο είναι ένα ελαφρύ υλικό με εύκολη εφαρμογή και για την τοποθέτηση του δε χρειάζεται πολύς χρόνος. Προσφέρει απλότητα στην όψη, αλλά και υψηλή αντοχή στην καταπόνηση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ταιριάζουν τόσο στο μινιμαλιστικό, όσο και στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης, εκ των οποίων και τα δύο είναι πολύ αγαπημένα.
 
4. Κάγκελα από τσιμέντο

4 μοντέρνες λύσεις για τα κάγκελα του μπαλκονιού σας-4

Αν έχετε ένα μεγάλο μπαλκόνι με αρκετό ελεύθερο χώρο, γιατί να μην το επενδύσεις με κάγκελα που θα το κάνουν να μοιάζει αυτοκρατορικό; Μια πολύ εντυπωσιακή ιδέα για κάγκελα μπαλκονιού είναι οι μικροί πυλώνες- κολωνάκια από τσιμέντο. Συνήθως, τα τσιμεντένια κολωνάκια έχουν λευκό χρώμα και σχετικά χαμηλό ύψος. Το λευκό χρώμα χρησιμοποιείται για να εντυπωσιάζει και να δίνει στο μπαλκόνι σας τον αέρα του κλασικού. Από την άλλη πλευρά, το χαμηλό ύψος βοηθά στη διατήρηση του μέτρου, ώστε το αποτέλεσμα να μη μοιάζει υπερβολικά φορτωμένο. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο και πάντα μοντέρνο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr