4 Στοιχεία για Ονειρεμένη Διακόσμηση Καθιστικού

4 Στοιχεία για Ονειρεμένη Διακόσμηση Καθιστικού

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καθιστικό είναι ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού. Αυτό που το κάνει τόσο σημαντικό είναι οι στιγμές χαλάρωσης που συνδέουμε με αυτό. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η σωστή διακόσμηση καθιστικού κρίνεται χρήσιμη για κάθε σπίτι.

Είναι αλήθεια, πως κάθε σπίτι έχει ξεχωριστές ανάγκες. Αλλά και εσείς που διαμορφώνετε το σπίτι και το καθιστικό, έχετε διαφορετικές απαιτήσεις από το χώρο σας, σε σχέση με όλους τους άλλους. Μπορεί να θέλετε το καθιστικό σας να είναι πάρα πολύ άνετο, με μεγάλους καναπέδες και υποπόδια για τη στήριξη των ποδιών. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να θέλετε το καθιστικό σας να είναι ένας ναός της τέχνης, με τοίχους γεμάτους με αξιοθαύμαστα έργα. Επίσης, μπορεί να θέλετε να έχετε το πιο ζεστό και φιλόξενο καθιστικό, με μαλακά χαλιά και πολλά μαξιλάρια. Όποιο κι αν είναι το στυλ σας, υπάρχουν κάποια στοιχεία που σε κάθε περίπτωση βοηθούν μια διακόσμηση καθιστικού να γίνει πραγματικά επιτυχημένη.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας.

1. Ξύλινα έπιπλα

4 Στοιχεία για Ονειρεμένη Διακόσμηση Καθιστικού-1

Τα ξύλινα έπιπλα είναι μια κλασική επιλογή που ποτέ δεν φεύγει από τη μόδα. Υπάρχουν αρκετά είδη ξύλου για έπιπλα και καθένα έχει μοναδικό χρωματισμό και ιδιαίτερους χρωματισμούς. Τα μασίφ ξύλινα έπιπλα είναι σχετικά ακριβά στην αγορά και χρειάζονται συντήρηση για να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο, η ομορφιά τους είναι αξεπέραστη και αυτός είναι ο λόγος που έχουν γίνει μέρος πολλών σύγχρονων καθιστικών και άλλων χώρων του σπιτιού.

Σήμερα, υπάρχει τεράστιο εύρος επιλογών σε μασίφ και βιομηχανικά ξύλα, ώστε να επιλέξετε το ξύλινο έπιπλό σας στην τιμή που σας ταιριάζει. Έπειτα, η προτίμηση για έπιπλα από βιομηχανικό ξύλο, όπως μελαμίνη, έχει αυξηθεί αρκετά. Τα έπιπλα από βιομηχανικό ξύλο μπορούν να βαφτούν σε αποχρώσεις του φυσικού ξύλου της επιλογής σας, χωρίς όμως να σας έχει κοστίσει πολύ.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό.

2. Μοντέρνες κουρτίνες

4 Στοιχεία για Ονειρεμένη Διακόσμηση Καθιστικού-2

Οι κουρτίνες πρέπει να ταιριάζουν με τα βασικά στοιχεία και χρώματα της διακόσμησης που έχετε επιλέξει. Άλλωστε, ο ρόλος τους είναι να συμπληρώνουν ένα σύνολο αρμονικά. Έτσι, υπάρχουν κουρτίνες μονές, ή διπλές, μονόχρωμες, δίχρωμες και με σχέδια. Πολύ μοντέρνες για το καθιστικό είναι οι κουρτίνες με γεωμετρικά σχέδια.

Φυσικά, οι μονόχρωμες κουρτίνες σε ανοιχτές αποχρώσεις και ελαφριά υφάσματα παραμένουν στη μόδα. Κάνουμε λόγο για ελαφριές κουρτίνες, γιατί δεν θέλουμε οι κουρτίνες να περιορίζουν το φως στο χώρο, αλλά περισσότερο να προσφέρουν την αισθητική τους αξία.

3. Ιδανικό έπιπλο τηλεόρασης

4 Στοιχεία για Ονειρεμένη Διακόσμηση Καθιστικού-3

Μήπως τα παραδοσιακά έπιπλα τηλεόρασης μοιάζουν πολύ ογκώδη και ξεπερασμένα για τα γούστα σας; Είναι αλήθεια, ότι η τηλεόραση μπαίνει στο κέντρο της διακόσμησης καθιστικού σε πολλά σπίτια. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να δώσετε ηγετική θέση στην τηλεόρασή σας. Αντί για παραδοσιακά μεγάλα έπιπλα τηλεόρασης σύνθετα, μπορείτε να αναζητήσετε πιο απλές λύσεις.

4. Φυτά εσωτερικού χώρου

4 Στοιχεία για Ονειρεμένη Διακόσμηση Καθιστικού-4

Τα αληθινά φυτά μέσα στο σπίτι φέρνουν αρμονία και ισορροπία. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, ακόμα και ένα βάζο με αληθινά λουλούδια είναι πολύ καλύτερο από την παρουσία ψεύτικων λουλουδιών στον χώρο. Τα φυτά ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα και την αρμονία στο σπίτι. Προσφέρουν αισθητική και όμορφο άρωμα, τα οποία είναι πράγματα που χρειάζεται ένα όμορφο καθιστικό. Για παράδειγμα, ιδανικά φυτά για εσωτερικούς χώρους θεωρούνται η αλόη, ο βασιλικός, το μπαμπού, η ορχιδέα και ο κρίνος της ειρήνης. Μάλιστα, τα δύο τελευταία ανθίζουν, βγάζοντας πανέμορφα λουλούδια που θα στολίσουν το σαλόνι σου.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή