ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

5 ιδέες για πέργκολες που θα σας εμπνεύσουν

5 ιδέες για πέργκολες που θα σας εμπνεύσουν

Τα συστήματα σκίασης είναι απαραίτητα, για να χαρείτε τη βεράντα ή τον κήπο σας την άνοιξη και το καλοκαίρι. Όμως, εκτός από την πρακτική τους χρήση, μπορούν να αποτελέσουν και ένα μοναδικό κομμάτι της διακόσμησης του χώρου σας, που όλοι θα θαυμάζουν. Ειδικά οι πέργκολες, παραδοσιακές ή μοντέρνες, αποτελούν μια αγαπημένη επιλογή με διαχρονική αισθητική αξία.

Οι πέργκολες είναι πιο ανθεκτικές κατασκευές, σε σχέση με τις τέντες. Έτσι, αντέχουν για περισσότερα χρόνια, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα. Ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους, είναι πιθανό να χρειάζονται κάποιου είδους συντήρηση, για την οποία σε ενημερώνει και ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει την κατασκευή. Τα σχέδια για πέργκολες, απλά ή σύνθετα, είναι πολλά και προσφέρουν διαφορετικά στυλ. 

Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη πέργκολας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές αγαπημένες ιδέες για πέργκολες.

1. Πέργκολα από ξύλο

5 ιδέες για πέργκολες που θα σας εμπνεύσουν-1
 
Η κατασκευή πέργκολας από ξύλο παραμένει μια αγαπημένη τάση. Αν η βεράντα ή ο κήπος σας έχει πολλά φυτά, η προσθήκη ξύλινης πέργκολας θα δώσει στον χώρο ένα εντυπωσιακό ρουστίκ στοιχείο. Το μοναδικό μειονέκτημα που παρουσιάζει το κλασικό σχέδιο πέργκολας από ξύλο, είναι οι ανάγκες για συντήρηση. Όταν το ξύλο εκτίθεται στις εξωτερικές συνθήκες και την κακοκαιρία, χρειάζεται βερνίκωμα, για να διατηρηθεί στην εντέλεια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Τέντα – πέργκολα

5 ιδέες για πέργκολες που θα σας εμπνεύσουν-2
 
Αν συνδυάσετε τη σταθερή κατασκευή της πέργκολας, με το τεντόπανο, δημιουργούνται τέντες πέργκολες. Αν ψάχνετε για πέργκολες και επιθυμείτε σχέδια που προσφέρουν άριστη σκίαση τα καλοκαίρια, σίγουρα αξίζει να εξετάσετε αυτή την επιλογή. Συνήθως, το πανί καλύπτει εντελώς την άνω πλευρά της πέργκολας και παρέχει για εσάς πολύ καλή σκίαση, κάτω από την κατασκευή.

3. Πέργκολα με καλάμια

5 ιδέες για πέργκολες που θα σας εμπνεύσουν-3
 
Αν το επιθυμείτε μπορείτε να διαμορφώσετε ένα πιο εξωτικό τοπίο στην αυλή σας. Οι κατασκευές με καλάμια προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο να φέρετε καλοκαιρινή διάθεση στο σπίτι σας. Μια πολύ καλή ιδέα στα σχέδια για πέργκολες είναι να επενδύσετε το πάνω μέρος με καλάμια. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μια κατασκευή από ξύλο, όπου τα δύο υλικά έχουν βαφτεί στο ίδιο χρώμα, για ομοιόμορφο αποτέλεσμα που ταιριάζει στον κήπο σας.

4. Πέργκολα από αλουμίνιο

5 ιδέες για πέργκολες που θα σας εμπνεύσουν-4

Οι πέργκολες αλουμινίου δίνουν μια μοντέρνα εναλλακτική στο κλασικό σχέδιο από ξύλο. Αν σας ενδιαφέρει να βρείτε πέργκολες που δεν χρειάζονται συντήρηση και φροντίδα, η ιδέα αυτή είναι για εσάς. Το αλουμίνιο μπορεί να συνδυαστεί και με διάφορα άλλα υλικά στο άνω μέρος της κατασκευής, για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα. Όσο για το χρώμα της πέργκολας, υπάρχουν πολλές επιλογές, που μπορείτε να εξετάσετε.

5. Πέργκολα με κουρτίνες

5 ιδέες για πέργκολες που θα σας εμπνεύσουν-5

Η διακόσμηση μπαλκονιού και βεράντας με υφάσματα είναι πάντα κάτι το ξεχωριστό για την αισθητική του χώρου σας. Έτσι, η επένδυση της πέργκολας με κουρτίνες έχει αγαπηθεί από πάρα πολλούς ενδιαφερόμενους, που θέλουν να δώσουν καλοκαιρινή νότα στη βεράντα τους. Οι λευκές ή μπεζ κουρτίνες σε ξύλινη πέργκολα είναι πάντα μια πολύ καλή λύση.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr