Μοντέρνα διακόσμηση καθιστικού: Πώς θα την πετύχετε;

Μοντέρνα διακόσμηση καθιστικού: Πώς θα την πετύχετε;

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιαμφισβήτητα, το καθιστικό είναι ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού. Αυτό που το κάνει τόσο σημαντικό είναι οι στιγμές χαλάρωσης που συνδέουμε με αυτό. Πράγματι, αν διαμορφωθεί σωστά, το καθιστικό γίνεται ο ιδανικός χώρος για να συγκεντρωθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να περάσετε χρόνο μαζί, σε ένα περιβάλλον άνετο και ευχάριστο, το οποίο ενισχύει την καλή σας διάθεση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η σωστή διακόσμηση καθιστικού κρίνεται χρήσιμη για κάθε σπίτι.

Παρακάτω παρουσιάζονται στοιχεία για μια μοντέρνα διακόσμηση του καθιστικού σας.

1. Διαχρονικά ξύλινα έπιπλα

Μοντέρνα διακόσμηση καθιστικού: Πώς θα την πετύχετε;-1

Τα ξύλινα έπιπλα είναι μια κλασική επιλογή που ποτέ δεν φεύγει από τη μόδα. Σε πολλά σπίτια, τα έπιπλα αυτά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης του χώρου. Υπάρχουν αρκετά είδη ξύλου για έπιπλα και καθένα έχει μοναδικό χρωματισμό. Είναι αλήθεια, πως τα μασίφ ξύλινα έπιπλα είναι σχετικά ακριβά στην αγορά και χρειάζονται συντήρηση για να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο, η ομορφιά τους είναι αξεπέραστη και αυτός είναι ο λόγος που έχουν γίνει μέρος πολλών σύγχρονων καθιστικών και άλλων χώρων του σπιτιού.

Βέβαια, σήμερα υπάρχει τεράστιο εύρος επιλογών σε μασίφ και βιομηχανικά ξύλα σε κάθε τιμή. Μάλιστα, η προτίμηση για έπιπλα από βιομηχανικό ξύλο, όπως μελαμίνη, έχει αυξηθεί αρκετά, αφού μπορούν να βαφούν σε αποχρώσεις του φυσικού ξύλου της επιλογής σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

2. Μοντέρνες κουρτίνες

Μοντέρνα διακόσμηση καθιστικού: Πώς θα την πετύχετε;-2

Η επιλογή κουρτινών για το σαλόνι είναι, συνήθως, ένα από τα τελευταία στοιχεία που προμηθεύεστε για να ολοκληρώσετε τη διακόσμησή σας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κουρτίνες πρέπει να ταιριάζουν με τα βασικά στοιχεία και χρώματα της διακόσμησης. Άλλωστε, ο ρόλος τους είναι να συμπληρώνουν ένα σύνολο αρμονικά. Έτσι, υπάρχουν κουρτίνες μονές, ή διπλές, μονόχρωμες, δίχρωμες και με σχέδια. Μάλιστα, πολύ μοντέρνες για το καθιστικό είναι οι κουρτίνες με γεωμετρικά σχέδια.

Φυσικά, οι μονόχρωμες κουρτίνες σε ανοιχτές αποχρώσεις και ελαφριά υφάσματα παραμένουν στη μόδα. Δεν χρειάζεται να προσελκύουν πάνω τους όλα τα βλέμματα, αρκεί να είναι όμορφες και διακριτικές για να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους. 

3. Μοντέρνα υφάσματα

Μοντέρνα διακόσμηση καθιστικού: Πώς θα την πετύχετε;-3

Αν επιθυμείτε να έχετε ένα ζεστό και φιλόξενο καθιστικό, από όπου κανένας δεν θα θέλει να φεύγει, ένας σημαντικός παράγοντας είναι και τα επιλεγμένα υφάσματα. Φυσικά, τα χαλιά παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην κατηγορία αυτή.

Δεν χρειάζεται να έχετε ένα πολύ ακριβό χαλί, ή πολύπλοκα σχέδια και χρώματα των τελευταίων τάσεων της μόδας. Ένα κλασικό χαλί σε ουδέτερους τόνους μπορεί να κοσμήσει το καθιστικό σας εύκολα και οικονομικά.

4. Ιδανικό έπιπλο τηλεόρασης

Μοντέρνα διακόσμηση καθιστικού: Πώς θα την πετύχετε;-4

Μήπως τα παραδοσιακά έπιπλα τηλεόρασης μοιάζουν πολύ ογκώδη και ξεπερασμένα για το στυλ σας; Είναι αλήθεια, ότι η τηλεόραση μπαίνει στο κέντρο της διακόσμησης καθιστικού σε πολλά σπίτια. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να δώσετε ηγετική θέση στην τηλεόρασή σας.

Ωστόσο, αν συνηθίζετε να βλέπετε ταινίες με τους αγαπημένους σας στο καθιστικό, πιθανώς είναι σημαντικό για εσάς το να έχετε την τηλεόραση σε κεντρικό σημείο. Μπορείτε να την κρεμάσετε στον τοίχο ή να κατασκευάσετε ένα έπιπλο τηλεόρασης από ξύλο ή γυψοσανίδα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ξυλουργό

5. Φυτά εσωτερικού χώρου

Μοντέρνα διακόσμηση καθιστικού: Πώς θα την πετύχετε;-5

Τα αληθινά φυτά μέσα στο σπίτι φέρνουν αρμονία και ισορροπία. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, ακόμα κι ένα βάζο με αληθινά λουλούδια είναι καλύτερο από την παρουσία ψεύτικων λουλουδιών στον χώρο. Μάλιστα, υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που μπορεί να ταιριάζουν στη διακόσμησή σας. Για κάποια από αυτά λέγεται πως ενισχύουν τα θετικά συναισθήματα και την αρμονία στο σπίτι. Για άλλα, λέγεται πως φέρνουν τύχη σε εκείνους που ζουν στο σπίτι.

Ιδανικά φυτά για εσωτερικούς χώρους θεωρούνται η αλόη, ο βασιλικός, το μπαμπού, η ορχιδέα και ο κρίνος της ειρήνης. Μάλιστα, τα δύο τελευταία ανθίζουν, βγάζοντας πανέμορφα λουλούδια που θα στολίσουν το σαλόνι σας.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή