Πολύχρωμα λουλούδια για να διακοσμήσετε το καλοκαιρινό μπαλκόνι σας

Πολύχρωμα λουλούδια για να διακοσμήσετε το καλοκαιρινό μπαλκόνι σας

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα πράγματα που μας αρέσουν το καλοκαίρι, είναι πως μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα πολύχρωμο και ανθισμένο μπαλκόνι πολύ εύκολα. Μετά την άνοιξη η ποικιλία σε καλοκαιρινά λουλούδια και φυτά είναι μεγάλη, και έτσι μπορείτε εύκολα να γεμίσετε το μπαλκόνι σας με λουλούδια.

Ανάλογα με το γούστο, αλλά και τις ανάγκες του χώρου σας μπορείτε να επιλέξετε καλοκαιρινά λουλούδια για γλάστρα σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και αρώματα, ώστε να ανανεώσετε τον χώρο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Βασιλικός

Πολύχρωμα λουλούδια για να διακοσμήσετε το καλοκαιρινό μπαλκόνι σας-1

Ο βασιλικός είναι μια διαχρονική και πάντα αγαπημένη επιλογή για τα καλοκαιρινά μπαλκόνια στη χώρα μας. Τα φύλλα του είναι σκούρα πράσινα και γυαλιστερά, ομορφαίνοντας τη γλάστρα, όπου έχει φυτευτεί. Εκτός του ότι πρόκειται για ένα από τα καλοκαιρινά λουλούδια για γλάστρα με το ωραιότερο άρωμα, ο βασιλικός έχει και πρακτική χρήση. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται σαν αρωματικά σε διάφορες συνταγές, αλλά έχει και εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Η μόνη σημαντική απαίτηση που έχει ο βασιλικός το καλοκαίρι είναι για νερό. Χρειάζεται πότισμα κάθε μέρα, αλλά με μικρές ποσότητες νερού κάθε φορά.

2. Καλέντουλα

Πολύχρωμα λουλούδια για να διακοσμήσετε το καλοκαιρινό μπαλκόνι σας-2

Η καλέντουλα είναι ένα από τα καλοκαιρινά λουλούδια με θεραπευτικές ιδιότητες. Τα αιθέρια έλαια καλέντουλας έχουν ευεργετική επίδραση για το σώμα και το δέρμα. Για παράδειγμα, βοηθούν στη γρήγορη επούλωση πληγών και την καταπολέμηση φλεγμονών. Πέρα από αυτό, η καλέντουλα είναι και ένα βολικό φυτό για γλάστρες και μπαλκόνια. Έχει μικρό μέγεθος, αλλά και μεγάλα, πορτοκαλί λουλούδια που σου τραβούν την προσοχή. Αγαπά πολύ τις ηλιόλουστες θέσεις και έχει αρκετή αντοχή στη ζέστη.

3. Λεβάντα

Πολύχρωμα λουλούδια για να διακοσμήσετε το καλοκαιρινό μπαλκόνι σας-3

Η λεβάντα είναι ένα φυτό παντός καιρού. Είναι πολύ ανθεκτική στη ζέστη, αλλά και στο κρύο, παρόλο που δεν συνηθίζει να ανθίζει το χειμώνα. Εκτός από την φανταστική μυρωδιά της, ομορφαίνει το χώρο με τα μοβ λουλούδια της και διώχνει τα κουνούπια και άλλα έντομα. Τα αιθέρια έλαια λεβάντας είναι χαλαρωτικά και βοηθούν πολύ στη μείωση του άγχους. Η φροντίδα της είναι απλή υπόθεση, ακόμα και για ερασιτέχνες στην κηπουρική. Χρειάζεται πότισμα 2- 3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και 1- 2 φορές τον υπόλοιπο χρόνο.

4. Πετούνια

Πολύχρωμα λουλούδια για να διακοσμήσετε το καλοκαιρινό μπαλκόνι σας-4

Η πετούνια είναι καλοκαιρινό φυτό που περιλαμβάνει διάφορες ποικιλίες. Υπάρχουν οι έρπουσες πετούνιες, οι οποίες είναι κατάλληλες για την κάλυψη παρτεριών με χρωματιστά λουλούδια, και άλλες πετούνιες που είναι πιο κατάλληλες για γλάστρες. Η ανθοφορία τους ξεκινά από την άνοιξη και συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι. Σταματούν να ανθίζουν με τη μείωση της θερμοκρασίας, το φθινόπωρο. Είναι λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι και ως τέτοια, αγαπούν πολύ τα ηλιόλουστα σημεία και αντέχουν στη ζέστη. Δε χρειάζονται πολύ συχνό πότισμα, 1- 2 φορές την εβδομάδα αρκούν, με προσοχή για να μη βρέχονται τα λουλούδια τους.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό

5. Τριαντάφυλλο

Πολύχρωμα λουλούδια για να διακοσμήσετε το καλοκαιρινό μπαλκόνι σας-5

Τα τριαντάφυλλα έχουν υπέροχη όψη και άρωμα, αλλά και τα πέταλά τους είναι βελούδινα στην υφή. Το καλύτερο με τα τριαντάφυλλα είναι, πως ανθίζουν σε πάρα πολλά χρώματα και διχρωμίες, αλλά και πως έχουν πολλές ποικιλίες. Υπάρχουν από τριανταφυλλιές νάνες, μέχρι αναρριχώμενες και όλες τους ανήκουν στα καλοκαιρινά λουλούδια που λατρεύουμε. Ποια η φροντίδα που χρειάζονται; Αρχικά, χρειάζονται ηλιόλουστες θέσεις και χώμα εμπλουτισμένο με οργανική ουσία. Το καλοκαίρι χρειάζονται μέτριο πότισμα, 2- 3 φορές την εβδομάδα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή