Πώς να διαλέξετε το τέλειο χρώμα για το σαλόνι σας;

Πώς να διαλέξετε το τέλειο χρώμα για το σαλόνι σας;

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν το σπίτι ενός ανθρώπου είναι το κάστρο του, τότε το σαλόνι είναι η μεγάλη σάλα. Είναι το δωμάτιο όπου μπορούμε να συγκεντρωθούμε με τους δικούς μας ανθρώπους και να καθίσουμε όλοι μαζί, πίνοντας έναν καφέ, και να συζητήσουμε για οτιδήποτε μας απασχολεί.

Είναι το βασικό δωμάτιο που βλέπουμε όταν μπαίνουμε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα. Συνεπώς, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία μας, είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι. Δεν αξίζει λίγη παραπάνω προσοχή και φροντίδα;

Η διακόσμηση, αλλά και τα χρώματα που θα επιλέξουμε, για το σαλόνι μας είναι σίγουρα μια περίπλοκη υπόθεση, και ποτέ δεν είναι περιττή μια γνώμη παραπάνω. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τις πιο μοντέρνες προτάσεις για χρώματα στο σαλόνι που θα ξεχωρίσουν.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Λευκό

Πώς να διαλέξετε το τέλειο χρώμα για το σαλόνι σας;-1

Είναι διαχρονικό, λιτό και κομψό. Είναι πάντα στη μόδα για όμορφα σαλόνια με στυλ και δηλώνει το κλασικό. Το λευκό συμβολίζει την καθαριότητα, την αγνότητα και την ειλικρίνεια. Επίσης, το λευκό χρώμα στους τοίχους είναι πολύ σημαντικό γιατί τείνει να αναδεικνύει τον περιβάλλοντα χώρο και να τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν το σαλόνι σας δεν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί εύκολα να φαίνεται πιο ευρύχωρο.

Η ιδιότητα αυτή προσφέρεται και από άλλες ανοιχτές αποχρώσεις, όπως η ώχρα, το χρώμα της μέντας, ακόμα και το απαλό γκρι και το μπεζ. Αν ακόμα αναρωτιέστε τι χρώμα να βάψετε το σαλόνι σας ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινό, ή σωστή απάντηση είναι το λευκό.

2. Μπεζ

Πώς να διαλέξετε το τέλειο χρώμα για το σαλόνι σας;-2

Και μιας και μιλάμε για διακριτικά χρώματα, ας μην ξεχάσουμε αυτό το χρώμα, που χαρίζει μέτρο και σταθερότητα. Το μπεζ είναι ένα χρώμα που εκφράζει φιλική διάθεση και την αξιοπιστία. Συνδυάστε το με καφέ στοιχεία στο χώρο, για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σαλόνι σε γήινες αποχρώσεις. Μη φοβάστε αν θα είναι στη μόδα και του χρόνου, γιατί η αξία του είναι διαχρονική.

Μπορείτε να επιλέξετε μια ανοιχτή απόχρωσή του, για να φωτιστεί ομοιόμορφα ο χώρος και να μοιάζει μεγαλύτερος. Ακόμα κι αν τα έπιπλα σας δεν έχουν γήινες αποχρώσεις, δύσκολα θα ανακαλύψετε πως δεν ταιριάζουν αρμονικά με το μπεζ.

3. Πράσινο

Πώς να διαλέξετε το τέλειο χρώμα για το σαλόνι σας;-3

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το πράσινο είναι το χρώμα της ανανέωσης και της αύξησης. Οι αποχρώσεις του είναι πραγματικά ατελείωτες και μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χώρο. Από το πράσινο της μέντας ή της ελιάς μέχρι το κυπαρισσί, επιλέξτε την κατάλληλη απόχρωση ανάλογα με τη φωτεινότητα και το μέγεθος του σαλονιού σας. Επιπλέον, συνδυάστε το με γήινες αποχρώσεις για ένα ζεστό αλλά και φωτεινό σαλόνι.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

4. Γαλάζιο

Πώς να διαλέξετε το τέλειο χρώμα για το σαλόνι σας;-4

Το γαλάζιο βοηθά στη συγκέντρωση της σκέψης, χαλαρώνει και σταθεροποιεί τη διάθεση. Επίσης βοηθάει στο άγχος, την ηρεμία και την χαλάρωση. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά προτιμάται σαν χρώμα για τους τοίχους του γραφείου.

Όμοια αποτελέσματα μπορεί να φέρει και ένας τοίχος βαμμένος σε ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου, όπως το χρώμα του λάιμ. Ιδιαίτερα αν τα έπιπλα του σαλονιού σας έχουν αποχρώσεις του λευκού, του γκρι, του μπεζ και του καφέ, τα χρώματα αυτά μπορούν να αναδείξουν τον χώρο, χωρίς να δημιουργούν “θόρυβο” και ασυμφωνία.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή