Υλικά για να κάνετε την κουζίνα σας μοντέρνα

Υλικά για να κάνετε την κουζίνα σας μοντέρνα

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αμφιβολία, η ανακαίνιση κουζίνας είναι μια διαδικασία που κρίνεται απαραίτητη, όταν περάσουν μερικά χρόνια. Για να παραμένει η κουζίνα άνετη και λειτουργική, χρειάζεται κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις. Και φυσικά, η ανανέωση της αισθητικής αποτελεί άλλο ένα σημαντικό κομμάτι.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Laminate, η οικονομική λύση στην κουζίνα

Υλικά για να κάνετε την κουζίνα σας μοντέρνα-1

Αν ενδιαφέρεστε να αλλάξετε το πάτωμα, τον πάγκο ή τα ντουλάπια της κουζίνας σας με χαμηλό κόστος, το laminate είναι μία από τις πιο οικονομικές λύσεις της αγοράς και σας προσφέρει αμέτρητες λύσεις. Μπορείτε να επιλέξετε μια σκούρα εκδοχή που μοιάζει με ξύλο ή μια πιο ανοιχτή, που να θυμίζει γρανίτη. Οι αποχρώσεις του laminate είναι τόσες πολλές, που είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μια ιδανική για τον χώρο της κουζίνας σας. Τα laminate πατώματα για την κουζίνα αποτελούν μια πολύ μοντέρνα τάση, αλλά και αρκετά ανθεκτική στην καταπόνηση.

2. Το μεγαλοπρεπές μάρμαρο στην κουζίνα

Υλικά για να κάνετε την κουζίνα σας μοντέρνα-2

Το μάρμαρο συνιστά μια από τις πιο διαχρονικές επιλογές και τα πιο εντυπωσιακά υλικά για την κουζίνα σας. Αν και είναι αρκετά ακριβότερο από την επιλογή του laminate, το μάρμαρο θα “γεμίσει” τον χώρο σας, δίνοντας την ασύγκριτη αίσθηση πολυτέλειας. Εκείνο που πρέπει να προσέξετε, αν καταλήξετε σε αυτή την επιλογή, είναι η τακτική φροντίδα του. Το μάρμαρο είναι πορώδες υλικό, επομένως θα πρέπει να προσέχετε διπλά τους λεκέδες και τον καθαρισμό του.

3. Ξύλο μασίφ στα ντουλάπια κουζίνας

Υλικά για να κάνετε την κουζίνα σας μοντέρνα-3

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το καλύτερο υλικό για ντουλάπια κουζίνας, σίγουρα πρέπει να σκεφτείτε το ξύλο. Το ξύλο βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία υλικά για την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο αλλά και το σαλόνι. Αν επιλέξετε να τοποθετήσετε ξύλινο πάγκο ή ντουλάπια στην κουζίνα σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μια οικονομική αλλά και πρακτική λύση για όλες τις μοντέρνες κουζίνες. Το ξύλο αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή η ιδιότητα θα σας βολέψει πολύ στο μαγείρεμα. Αν δεν θέλετε να “βαρύνετε” το χώρο, μπορείτε να συνδυάσετε το ξύλο με ένα φυσικό πέτρωμα. Ο συνδυασμός αυτός σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

4. Χαλαζίας στο πάσο της κουζίνας

Υλικά για να κάνετε την κουζίνα σας μοντέρνα-4

Μια μοντέρνα επιλογή, με αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και ελάχιστες ανάγκες φροντίδας και συντήρησης είναι ο χαλαζίας, με το υπέροχο γυαλιστερό του χρώμα, χάρη στη μη – πορώδη επιφάνειά του. Ο χαλαζίας αποτελεί ένα από τα καλύτερα υλικά για πάσο κουζίνας και αξίζει να σημειωθεί, πως αποτελεί και ένα από τα ωραιότερα υλικά για πλάτη κουζίνας. Ωστόσο, κοστίζει σχετικά ακριβά και γι’ αυτό δεν αποτελεί επιλογή που συναντάται συχνά.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη

5. Γρανίτης για ανθεκτικό πάγκο κουζίνας

Υλικά για να κάνετε την κουζίνα σας μοντέρνα-5

Εάν θέλετε να δώσετε στην κουζίνα σας μια αίσθηση πολυτέλειας, η οποία θα κρατήσει για χρόνια, ο γρανίτης είναι ένα μοναδικό πέτρωμα με μεγάλη σκληρότητα και ακόμα μεγαλύτερη αντοχή. Ειδικά αν φροντίζετε για τη συντήρησή του κάθε χρόνο, επιλέγοντας την τεχνική της αδιαβροχοποίησης, είναι σχεδόν απίθανο να εμφανιστούν λεκέδες και ρωγμές στην επιφάνεια του. Η κουζίνα σας θα μοιάζει σαν τις πιο μοντέρνες κουζίνες που έχουν βγει από περιοδικό.

6. Πλακάκια για την πλάτη κουζίνας

Υλικά για να κάνετε την κουζίνα σας μοντέρνα-6

Τα πλακάκια είναι μια από τις πιο ασφαλείς, οικονομικές, αλλά και μοντέρνες επιλογές στα υλικά για πλάτη κουζίνας. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποιο είναι το καλύτερο υλικό για ντουλάπια κουζίνας. Ωστόσο, αν το υλικό των ντουλαπιών δεν ταιριάζει με την πλάτη της κουζίνας, το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι φτωχό. Υπάρχουν πάρα πολλά χρώματα, σχέδια και διαστάσεις για πλακάκια που μπορείτε να επιλέξετε.

 ⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή