Παχύφυτα που αντέχουν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες

Παχύφυτα που αντέχουν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε ιδιαίτερα φυτά στον χώρο σας, σας προτείνουμε τα παχύφυτα. Τα παχύφυτα είναι μια κατηγορία φυτών τα οποία αποθηκεύουν στα σαρκώδη φύλλα τους νερό. Αυτή η ιδιότητα τα βοηθά ώστε να επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες, όπως η ξηρασία και η πολύ ζέστη. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά φυτά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Είναι γεγονός ότι πολλοί μπερδεύουν τα παχύφυτα με τους κάκτους. Η αλήθεια είναι ότι οι κάκτοι ανήκουν στα παχύφυτα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα παχύφυτα είναι κάκτοι. Τα παχύφυτα είναι εύκολα ως προς τη μεταχείριση, καθώς δεν απαιτούν ιδιαίτερα συχνό πότισμα ή λίπανση. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε, όμως, είναι να γίνεται καλή αποστράγγιση στη γλάστρα ή στο σημείο του κήπου που έχετε τοποθετήσει το φυτό σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Αλόη

Παχύφυτα που αντέχουν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες-1

Η αλόη πέρα από τις θεραπευτικές της ιδιότητες για τις οποίες είναι γνωστή, είναι ένα όμορφο φυτό που μπορείτε να τοποθετήσετε στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι ή να την φυτέψετε στον κήπο σας. Η αλόη ανήκει στα παχύφυτα, έχει σκούρα πράσινα φύλλα, μαλακά αγκάθια και ενδέχεται να έχει άνθη χρώματος πορτοκαλί ή κόκκινου. Προκειμένου να την περιποιηθείτε, φροντίστε να την τοποθετήσετε σε μια πλατιά και ρηχή γλάστρα. Η αλόη αναπτύσσει παραφυάδες, επομένως μια τέτοια γλάστρα θα της επιτρέψει να αναπτυχθεί. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις παραφυάδες και να τις μεταφυτέψετε ώστε να δημιουργήσετε νέα φυτά. Επίσης, χρειάζεται πότισμα μόνο εάν το χώμα της έχει στεγνώσει. Εάν βρίσκεται σε γλάστρα θα πρέπει να έχει τρύπα για να φεύγει το περίσσιο νερό, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να σαπίσει τις ρίζες του φυτού σου. Φροντίστε να τοποθετήσετε την αλόη σε ένα ημισκιερό σημείο στο οποίο δε θα έχει άμεση επαφή με τον ήλιο κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, διαφορετικά καφετίζουν τα φύλλα της. Η αλόη χρειάζεται ειδικό φυτόχωμα για παχύφυτα και λίπανση μια φορά το μήνα από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

2. Ευφόρμπια

Παχύφυτα που αντέχουν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες-2

Το φυτό ευφόρμπια λέγεται αλλιώς και το αγκάθι του Χριστού, λόγω των πολλών αγκαθιών που έχει στα κλαδιά του. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας του βγάζει άνθη με επικρατέστερο το κόκκινο χρώμα, αλλά μπορεί να έχει και κίτρινα, λευκά, πράσινα, πορτοκαλί ή ακόμα και δίχρωμα άνθη. Φροντίστε να την τοποθετήσετε σε ένα ηλιόλουστο, φωτεινό και ζεστό σημείο. Είτε την τοποθετήσετε σε μια γλάστρα ή στον κήπο σας, προσέξτε να είναι προστατευμένη από τους δυνατούς βοριάδες και τις χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς είναι ευαίσθητη σε αυτές τις συνθήκες. Όσον αφορά το πότισμα, την άνοιξη και το καλοκαίρι χρειάζεται μία φορά την εβδομάδα, ενώ το χειμώνα πιο αραιά.. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε ειδικό φυτόχωμα και να ρίχνετε λίπασμα μια φορά τον μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό

3. Αγαύη

Παχύφυτα που αντέχουν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες-3

Η αγαύη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα που μπορεί να τοποθετηθεί κυρίως σε εξωτερικό χώρο τόσο σε γλάστρα ή στο χώμα. Η αγαύη χαρακτηρίζεται από τα αιχμηρά, αγκαθωτά γκριζοπράσινα φύλλα της και τα λευκά νήματα μεταξύ αυτών. Μπορεί να φτάσει μέχρι και 90 εκατοστά, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά ανθεκτική αφού αντέχει από πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και πολύ κρύες, -15°C. Επίσης, μπορεί να μείνει απότιστη και για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να πάθει κάτι.

4. Καλαγχόη

Παχύφυτα που αντέχουν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες-4

Η καλαγχόη είναι ένα πανέμορφο φυτό με σκουροπράσινα οδοντωτά φύλλα και συνήθως κόκκινα άνθη. Είναι από τα παχύφυτα που μπορείτε να τοποθετήσετε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού σας. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες καλαγχόης, όμως όλες προτιμούν να μην βρίσκονται σε θέσεις με έντονο φως ηλίου, αλλά ούτε και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, συγκεκριμένα αντέχουν έως 10°C. Για να επιβιώσουν χρειάζονται λίπανση 2 φορές τον μήνα και πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα μόνο μία την εβδομάδα. Θα πρέπει να προσέξετε να μην ρίχνετε υπερβολική ποσότητα νερού, γιατί ενδέχεται να αλλοιώσει την όψη της καλαγχόης.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή