ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Τι πλακάκια να βάλετε σε μικρό μπάνιο

ti-plakakia-na-valete-se-mikro-mpanio-561407581

Όλους μας  απασχολήσει το τι είδους πλακάκια μπορούμε να βάλουμε στο μπάνιο μας. Η απάντηση μπορεί να είναι σύνθετη, και για αυτό το λόγο σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να επιλέξετε στο μπάνιο σας ώστε να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα που θέλετε. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Γήινα χρώματα για το μπάνιο

ti-plakakia-na-valete-se-mikro-mpanio0

Το εάν τα έντονα χρώματα είναι καλή επιλογή για το μπάνιο, είναι ίσως η βασικότερη ερώτηση που θα σας απασχολήσει στην επιλογή πλακιδίων. Οι ειδικοί της διακόσμησης προτείνουν ανοιχτά, απαλά χρώματα σε μικρούς χώρους και είναι ένα από τα βασικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή χρώματος σε κάθε μικρό χώρο.

Προτιμήστε λευκό και αποχρώσεις από γήινα χρώματα για ένα όμορφο και κομψό αποτέλεσμα. Οι αποχρώσεις αυτές είναι πιο γλυκές και ταιριάζουν πάντα με τα είδη υγιεινής του μπάνιου σας.

Εφόσον το επιτρέπει η διαμόρφωση του χώρου, μπορείτε να επιλέξετε έναν τοίχο και να πειραματιστείτε με λίγο πιο έντονες αποχρώσεις εκεί. Για παράδειγμα αν επιλέξετε το μπεζ σαν κύριο χρώμα για τους τοίχους, μπορείτε να το συνδυάσετε με μερικά καφέ πλακάκια σε ένα σημείο για να σπάσετε την μονοτονία.

2. Διαφορετικά μοτίβα στο πάτωμα

ti-plakakia-na-valete-se-mikro-mpanio2

Το σχήμα που θα επιλέξουμε στα πλακάκια μπορεί να δώσει μία πολύ ενδιαφέρουσα νότα στο μικρό σας μπάνιο. Μια πρωτότυπη πρόταση είναι να επιλέξετε πλακάκια με μοτίβο για το πάτωμά σας και να αλλάξετε όλο το ύφος του μπάνιου σας.

Τα πολύχρωμα πλακάκια στο πάτωμα κάνουν τους άσπρους τοίχους του χώρου να μοιάζουν ψηλότεροι και αμέσως προστίθεται η αίσθηση της ευρυχωρίας σε ένα μικρό μπάνιο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο τεχνίτη

3. Μεγάλα μέγεθος πλακάκια στο μπάνιο

ti-plakakia-na-valete-se-mikro-mpanio4

Τα μεγάλα πλακάκια σε γήινους και ανοιχτόχρωμους τόνους “κερδίζουν” περισσότερο χώρο και δίνουν βάθος. Προτιμήστε μεγάλα τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα πλακάκια για το μπάνιο σας και κυρίως για το δάπεδό του. Στους τοίχους του μπάνιου, μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια σε λίγο μικρότερες διαστάσεις αλλά σε παρόμοιες ανοιχτόχρωμες επιλογές.

4. Μικρό μέγεθος πλακάκια στο μπάνιο

ti-plakakia-na-valete-se-mikro-mpanio6

Εφόσον επιθυμείτε μικρό πλακάκι για το μπάνιο, ένα μυστικό είναι να επιλέξετε το ίδιο μοτίβο για πάτωμα και τοίχους ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να φροντίσετε να είναι κοντινά τα χρώματα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα ενιαίο αποτέλεσμα που είναι ξεκούραστο στο μάτι.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr